Аз съм раздвоен

Основното положително (и дори изненадващо) е, че Microsoft не са зарязали Linux клиента, както се очакваше. Не че съм доволен от текущото доминиране на Skype при този вид комуникация, но щом ще го ползваме, поне проектът да е жив.
Откъм емотиконите. Положително е, че има допълнителни нови емотиконки, а някои от обновените ми харесват повече (особено онзи с пояса, сега му пада). Отрицателното е, че пък някои от обновените не ми харесват (например, катерицата - вече не гледа тъпо).
Откъм интерфейса. Положително е, че статусите са станали по-различими (малко съм кьорав от далече) и че интерфейсът се е обновил (да не ни доскучава) без да губи класическото си удобство. Отрицателното е, че в заглавната лента на прозореца за чат се е появил излишен надпис "Дискусия по Skype", който измества името на кореспондента твърде надясно и така името не се вижда, когато прозорецът е минимизиран, и трябва да помниш, да цъкаш няколко пъти, или да хвърляш боб, за да разбереш кой прозорец с кого е, ако пишеш с повече хора и си разделил дискусиите от общия прозорец, който общ прозорец на мен не ми е удобен (оплитам се из хората), а и с общия прозорец не си личи с кого пишеш, когато е минимизиран. Има и недомислие с отделянето на прозорците от общия - веднъж като отделиш някого, отделянето се запомня (което за мен е добре),
но липсва опция отново да върнеш прозореца с този човек в общия (тук съм бил в грешка). То като цяло не виждам логика от това индивидуално отделяне - във варианта за Windows има глобално отделяне и обединяване, което ми изглежда по-полезно.
Та така, има си субективни елементи при преценката на позитивите и негативите, но определено си има някои обективни недомислици, каквито не са ми правили впечатление в предната версия, поради което най-вероятно аз ще се върна към нея засега

П.П.: Като стана дума за Skype, при мен от (мисля) 2.2 версиите насам, а гледам, че и в 4-тата версия, не се чува звук за получено съобщение, когато прозорецът с този разговор е активен, и ако забравя някой прозорец активен и не съм пред компютъра, често пропускам да видя, че човекът е писал. Дали такова е решението на разработчиците или аз съм пропуснал нещо при мен?