Казвам се Цветан, завършил студент от Шумен.
Преди време бях разработчик на българския клон на известната операционна система РеактОС.
Днес съм решил да положа началото на нов амбициозен проект във връзка със създаването на нова, модернизирана операционна система. Операционната система ще използва kernel на РеактОС за основа, но ще бъде доразработен до такава степен, че ще могат да се използват мощни софтуерни пакети, позволяващи на обикновения потребител да извършва ежедневната си работа на компютъра.
Твърде дълго време РеактОС стоеше алфа. Време е да го финализираме!
Изборът на ядрото за ReactOS е направен вследствие на щателен и разумен анализ, както и след известни изчисления.
На първо място ние не желаем да се вписваме много в Unix стандартите поради характера на файловата система и на начина, по който се пишат динамичните и статичните библиотеки, тъй като вярваме, че те са твърде сложни и объркващи за обикновения потребител. Операционната система трябва да служи на потребителя, а не тя на него.
ReactOS екипът успя да пресъздаде Windows-подобно ядро чрез reversed engineering, но понеже ние сме OpenSource проект, ние няма да бъдем зависими от комерсиалния модел на работа, но бавно и сигурно ще успеем да откриваме слабостите на Windows, както и на React OS, за да създадем един действащ модел на операционна система, който да се утвърди като един от най-добрите. Вярвам, че проектът ще стане известен и вярвам, че моите концепции са толкова добри, дори колкото на Бил Гейтс

Ако желаете да се включите в моя проект, можете да ми пишете на
tsvetanshumen@mail.bg