Автор Тема: Установяване как завършва реда — \n, \r\n или \r  (Прочетена 2385 пъти)

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
  • Публикации: 8911
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
Нетер разбрах. На най-горния ред ги дава в HEX и така се различават. Понеже не показва $ във вид на символ няма начин да се разбере там ли е или не е, но с това показване най-горе в лентата, се вижда добре.

Ласков, в продължение на предната ми тема, това е документ в установен формат, който се опитвам да редактирам. Обаче един †Господ знае, оттатък, с какво го обработват. Целта ми е да съм сигурен, че съм поставил CRLF, защото ако е друго, не знам, онова нещо ще го възприеме ли.

Иначе вече ми дадоха как да го конвертирам — с jEdit, ако се наложи. Засега си правя експерименти, за да съм сигурен, какво, защо става и да нямам издънка, като се стигне до истинското предаване.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

dejuren

• Напреднали
  • Публикации: 1025
  • Distribution: Ubuntu, RedHat
  • Window Manager: lxde KDE4
    • Профил
Дежурен варианта ти е отличен, но не знам, какво да гледам на цат -А. Изкарва ми много неща, явно всичко дето не е латиница излиза зле. Доколкото разбирам ми изкарва съдържанието на файла. Малко трудно се ориентирах. По опит май стигнах до заключение, че нормалните излизат с $, а досовските с ^M$ накрая. Нямам намацан документ да видя те как излизат (би трябвало ^M).

Обаче трябва да намеря начин да видя само крайщата, защото редовете са дълги, излизат твърде неудобно на по няколко реда и е невъзможно да се обхванат с поглед в моя случай.  Ако знам точно колко са дълги редовете (еднакви са), мога ли някак си да изкарам само края им?

Код:
cat -A file | cut -b 14-16 # cut only bytes 14 to 16
^M са два байта, тъй като ги предаваш на cut текстово от предишната команда. По този начин получавам резултат от вида "^M$" - три символа номера 14, 15, 16
Активен

http://webchat.freenode.net/?channels=ubuntu-bg
The quieter you become, the more you are able to hear.
Две седмици цъкане с мишката спестяват два часа четене на документацията.

Mitaka

• Гост
Ласков, в продължение на предната ми тема, това е документ в установен формат, който се опитвам да редактирам. Обаче един †Господ знае, оттатък, с какво го обработват. Целта ми е да съм сигурен, че съм поставил CRLF, защото ако е друго, не знам, онова нещо ще го възприеме ли.

Ами ако това е документ, идващ от някакво държавно учреждение, и който трябва да им върнеш - просто го редактирай с каквото трябва. Ако ще под ДОС да е, просто си пусни едно dosemu и готово.
Иначе ще имаш само проблеми с въпросните хиени.
Знам го от опит с банка, на която пратихме документ, правен с Open Office... просто се експортва едно csv, но системата им не го приема и това си е.
В резултат, си купихме MS Office, и проблемите ни спряха.
Активен