Автор Тема: Ubuntu 12.10 Излезе  (Прочетена 13306 пъти)

backinblack

• Напреднали
  • Публикации: 3201
    • Профил
Re: Ubuntu 12.10 Излезе
« Отговор #60 -: Oct 23, 2012, 00:56 »
Цитат
Напоследък, всичко залита по лъскулки, а на функциите, които за мен са по- важни не се обръща особено внимание.
За последно, XFCE съм разглеждал това новото като излезе с 11.04 май беше и го изритах след по-малко от 2 часа!
С Гном 3, освен красота, си нагласям и по-добра функционалност и от колкото с 2.32 и единственото което ме задържа за сега на 10.04 е ВМуарето.
12.04 ми харчи почти същия рам и натоварване, но работи по-гладко!
Активен

PaperNick

• Напреднали
  • Публикации: 295
  • Window Manager: Xfce
    • Профил
« Отговор #61 -: Oct 23, 2012, 09:12 »
Цитат
Напоследък, всичко залита по лъскулки, а на функциите, които за мен са по- важни не се обръща особено внимание.
За последно, XFCE съм разглеждал това новото като излезе с 11.04 май беше и го изритах след по-малко от 2 часа!
С Гном 3, освен красота, си нагласям и по-добра функционалност и от колкото с 2.32 и единственото което ме задържа за сега на 10.04 е ВМуарето.
12.04 ми харчи почти същия рам и натоварване, но работи по-гладко!
И аз също не харесвах Xubuntu 11.04, просто не ставаше и липсваха много опции. Като цяло - недоносче  ;D

Но пък като видях Xubuntu 11.10 - съвсем нова ОС. Абсолютно всико работи - принтери, игри, интернет, VirtualBox, всичкото това без да ми забива на старата машина, но най-важното от тях е простотата на интерфейса, красотата и бързината. Шрифта Droid Sans най-много ми харесва от всичките и точно Xubuntu го използва по подразбиране. На другите дистрибуции, при опит за смяна с Droid Sans самият шрифт става гаден за четене и е един такъв тънък... Докато при Xubuntu...  :)
Щом моите хора се оправят с Xubuntu без да ме питат нищо, това според мен говори много. Докато при Ubuntu (Unity): Защо това е така, много е неудобно, сега как да направя това.... Също така много пъти са ме питали, защо шрифта е толкова тънък и дали не може да се уголеми. След уголемяване става грозен и прекалено натрапчив.

Съгласън съм, че Gnome 3 е красив, но на мен изобщо не ми удобен за използване, пък да не говорим за шрифта (който за мен е най-важният). Въпрос на личен вкус. Щом ти върши работа, използвай го  :)
Активен

Practice

Златко

• Напреднали
  • Публикации: 2147
    • Профил
« Отговор #62 -: Oct 23, 2012, 09:26 »
Не беше толкова сложно  ;)

Благодаря за разясненията, но нещо не се получи, пак не работят тези бутони. Предполагам, че има някоя настройка, която ги припокрива и обезсилва.
Активен

Без правила няма игра

nyakoy

• Напреднали
  • Публикации: 164
  • Distribution: Distrohopper
  • Window Manager: Gnome2, KDE4, OpenBox
    • Профил
« Отговор #63 -: Oct 23, 2012, 13:16 »
Инсталирах Xubuntu 12.10 за моя приятел и резултата може да се види тук: http://postimage.org/image/qfmx3rnxt/

Опитах няколко пъти да кача картинката в галерията, но не стана.
Активен

Keep in mind, you did not learn Windows in a day, and it will take some time to learn Linux as well.

Slackware may be a dinosaur, but the main advantage of dinosaurs is it takes at least a meteor strike to take them out.

Isn't it enough to just "not use" something?

PaperNick

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #64 -: Oct 23, 2012, 13:18 »
Не беше толкова сложно  ;)

Благодаря за разясненията, но нещо не се получи, пак не работят тези бутони. Предполагам, че има някоя настройка, която ги припокрива и обезсилва.
По принцип, би трябвало да работи без тези допълнителни команди... Щом казваш, че и с командите не работи, мисля че Линукс не разпознава специалните бутони на клавиатурата. Можеш да потърсиш за същия проблем в нета, като хора с твоя лаптоп дали са намерили разрешение. Друто което се сещам е пак да напишеш тези команди, но да използваш други копчета за тях, не предназначените... Например: Home и End, Page Up и Page Down....  :)
Активен

Practice

v13

• Гост
« Отговор #65 -: Oct 23, 2012, 13:38 »
Инсталирах Xubuntu 12.10 за моя приятел и резултата може да се види тук: http://postimage.org/image/qfmx3rnxt/

Опитах няколко пъти да кача картинката в галерията, но не стана.
Браво, много добре се е получило. :)
Активен

Златко

• Напреднали
  • Публикации: 2147
    • Профил
« Отговор #66 -: Oct 23, 2012, 14:06 »
...мисля че Линукс не разпознава специалните бутони на клавиатурата.

Там е работата, че само тези функционални бутони не работят - увеличаване, намаляване и заглушаване. Осветлението, плеъра (пуск, стоп, напред, назад), изключване ан екрана , заключване на тъчпада и т.н. работят.
Активен

Без правила няма игра

PaperNick

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #67 -: Oct 23, 2012, 18:20 »
Лоша работа... нямаш късмет с поддръжката на допълнителните клавиатурни бутони. Все пак, можеш да си кажеш модела на лаптопа и да се разтърся за solution. :)
Активен

Practice

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
  • Публикации: 8911
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
« Отговор #68 -: Oct 25, 2012, 00:26 »
Да и аз много се дразня, когато назначават разни комбинации на копчето с прозореца (например временна смяна на езиковите подредби). А Ве хора, някой ползваме тингпади, нямаме такива копчетии…
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

ftpkid

• Напреднали
  • Публикации: 22
    • Профил
« Отговор #69 -: Nov 24, 2012, 17:25 »
Някой тук пишеше, че не можело да си сложиш икона на работния плод. Дрън-дрън ярина! Пролича си кой говори наизуст.

Активен

lunarvalley

• Гост
« Отговор #70 -: Nov 24, 2012, 18:06 »
краят на 2012 е, а тук си пускаме скрийншоти за да демонстрираме тази невероятна възможност на десктоп средите в наши дни -- добавяне на икона на работния плот  :)
Активен

ftpkid

• Напреднали
  • Публикации: 22
    • Профил
« Отговор #71 -: Nov 27, 2012, 23:01 »
краят на 2012 е, а тук си пускаме скрийншоти за да демонстрираме тази невероятна възможност на десктоп средите в наши дни -- добавяне на икона на работния плот  :)

Не, просто някой герой от форума твърдеше, че не можело и не можело да си сложиш икона на десктопа. И т'ва Юнити било някакъв затвор, било по-зле от Джам... а бе, беше го ударил на безсмислен хейт. :)
Активен

Подобни теми
Заглавие Започната от Отговора Прегледи Последна публикация
проблем с ubuntu
Настройка на програми
knoppix 1 6995 Последна публикация May 23, 2005, 01:48
от knoppix
Ubuntu 5.04 Първи Старт
Настройка на програми
vejdi_86 6 7852 Последна публикация Jul 26, 2005, 02:15
от tech_noir
Ubuntu live to ubuntu alternate?