Автор Тема: Помощ с pptpd на redhat  (Прочетена 970 пъти)

inferno_id

• Новаци
  • *
  • Публикации: 1
    • Профил
Помощ с pptpd на redhat
« -: Oct 28, 2012, 02:53 »
Здравейте, това ми е първото мнение(тема) тук, и общо взето моля за помощ. Имам проблем с конфигурацията на въпросния софтуер и не успявам да осъществя връзка от Убунту(12.04), четох в интернет и би трябвало да съм конфигурирал всичко правилно, но явно не е така. Ако някой има подобен опит ще съм много благодарен, ако може да ми помогне. Не съм дал никаква допълнителна информация понеже не съм сигурен от къде да почна, може би от syslog?
Активен

romeo_ninov

• Напреднали
  • Публикации: 2155
    • Профил
Re: Помощ с pptpd на redhat
« Отговор #1 -: Oct 28, 2012, 09:15 »
Здравейте, това ми е първото мнение(тема) тук, и общо взето моля за помощ. Имам проблем с конфигурацията на въпросния софтуер и не успявам да осъществя връзка от Убунту(12.04), четох в интернет и би трябвало да съм конфигурирал всичко правилно, но явно не е така. Ако някой има подобен опит ще съм много благодарен, ако може да ми помогне. Не съм дал никаква допълнителна информация понеже не съм сигурен от къде да почна, може би от syslog?
Последно коя е дистрибуцията: RHEL или Ubuntu?
Активен

0x2B|~0x2B

borovaka

• Напреднали
  • Публикации: 1331
  • Distribution: Каквото дойде
  • Window Manager: Gnome / KDE
    • Профил
« Отговор #2 -: Oct 28, 2012, 11:41 »
@romeo_ninov Мисля, че се опитва да настрои pptp съвър на RH и да се върже към него през Ubuntu.
Активен

Та извода е прост: "Колкото по-големи ла*ната - толкова по-малка щетата! ... моралната де, не материалната"

Acho

• Напреднали
  • Публикации: 6732
  • Distribution: Slackware, MikroTik - сървърно
  • Window Manager: console only
    • Профил
« Отговор #3 -: Oct 28, 2012, 12:26 »
Ама все трябва да се гадае, мама му стара. Че за каква ОС става дума, че какво искат да стане, че какво е пробвано дотука, etc. Ами подайте малко повече инфо де. То си е важно нещо.
Активен

CPU - Intel Quad-Core Q8400, 2.66 GHz; Fan - Intel Box; MB - Intel G41M-T2; RAM - DDR2-800, Kingston HyperX, 2X2048 MB; VC - onboard, Intel G41 Express Chipset; HDD - Toshiba, 500 GB, SATAII; SB - Realtek HD Audio; DVD-RW - TSSTcorp DVD-RW; LAN - Realtek PCI-E GBE Controller; PSU - Fortron 400 Watt.

dejuren

• Напреднали
  • Публикации: 1025
  • Distribution: Ubuntu, RedHat
  • Window Manager: lxde KDE4
    • Профил
« Отговор #4 -: Oct 28, 2012, 16:08 »
Ползването на РРТР по принцип е лоша идея: http://www.ivpn.net/knowledgebase/62/PPTP-vs-L2TP-vs-OpenVPN.html
Активен

http://webchat.freenode.net/?channels=ubuntu-bg
The quieter you become, the more you are able to hear.
Две седмици цъкане с мишката спестяват два часа четене на документацията.

d1saster

• Напреднали
  • Публикации: 182
    • Профил
« Отговор #5 -: Oct 29, 2012, 15:40 »
На машината с pptpd сървъра трябва да отвориш порт 1723.

Ако имаш рутер преди pptpd сървъра трябва да пренасочиш порт 1723 и трябва да разрешиш pptp транспорт (PPTP uses IP protocol 47, designed for "General Routing Encapsulation" or GRE packets.) Само не бъркай ИП протокол 47 с TCP/IP port 47 - това са различни неща. Ако рутера няма такава опция (повечето имат, ама...) забравяш.

Мрежата където е pptp клиента трябва да има разрешение за pptp транспорт. Ако нямаш достъп до файъруола на клиентската мрежа забравяш.
Активен

Подобни теми
Заглавие Започната от Отговора Прегледи Последна публикация
pptpd
Настройка на програми
skotarov 0 3794 Последна публикация Apr 26, 2004, 16:14
от skotarov
автоматично спиране на pptpd
Настройка на програми
xpert 0 3849 Последна публикация Jan 28, 2005, 14:56
от xpert
Pptpd сървар краш