Страници: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 11   Надолу

Автор Тема: Комунисти, фуражки и политика  (Прочетена 20777 пъти)

kokoex

• Напреднали
  • Публикации: 46
  • Distribution: Gentoo
  • Window Manager: XFCE
    • Профил
Re: Комунисти, фуражки и политика
« Отговор #60 -: Nov 01, 2012, 15:11 »
Тези сега и онези преди не са едни и същи. Онези познавах добре. Живеех в семейството на партиен секретар, който беше изключен от партията на 9,10,89. Ако не беше въпрос само на една вечер, можех да мина за репресиран, ама те ти.

Старата БКП и новата БСП си приличат само по това, че в тях са хора дето не трябва да са в тях, а извън тях са хора, дето трябва да са в тях. И това е проблема на старицата, откак дядото замина на оня свят да дири прошка.

Като се говори за социална политика у нас, се има предвид циганите. Според мен циганите вече имат прекалено много социални придобивки и не бих им отпуснал още. А явно това не е само мое мнение, след като на последните два избора народа гласува за десният Боко Тиквата. Имаме по-важни проблеми от благосъстоянието на едно от малцинствата.
Точно това имам предвид. Че в партиите 90 процента /ако не и повече/ влизат с кариеристични цели. Която и партия да вземеш - в нея не повече от 10 процента са влезли по идейни причини.
Пример: някой в началото беше споменал Бургаският кмет. А знае ли през колко пратии е минал?
Активен

gangov

• Напреднали
  • Публикации: 141
  • Distribution: Ubuntu 14.04
  • Window Manager: Unity
    • Профил
« Отговор #61 -: Nov 01, 2012, 15:19 »
Като се говори за социална политика у нас, се има предвид циганите. Според мен циганите вече имат прекалено много социални придобивки и не бих им отпуснал още. А явно това не е само мое мнение, след като на последните два избора народа гласува за десният Боко Тиквата. Имаме по-важни проблеми от благосъстоянието на едно от малцинствата.

Ммм, аз като говоря за социална политика не говоря за благосъстоянието на циганите. Ти обаче, казаш че това е социалната политика. Искам да сме наясно всеки какво има предвид като ползва този термин. Лично за мен това е политика, която защитава интересите на ГРАЖДАНИТЕ на дадена държава, а не обслужва капиталистически интереси.
Активен

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
65 62 61 20 6c 75 69 62 6f 70 69 74 6e 69

dejuren

• Напреднали
  • Публикации: 1025
  • Distribution: Ubuntu, RedHat
  • Window Manager: lxde KDE4
    • Профил
« Отговор #62 -: Nov 01, 2012, 15:27 »
С Алиенде, доколкото знам всичко е точно. Човека са си го трупясали най-спокойно. След него идва Пиночет и се почва касапница в Перу, пак най-спокойно. Но доколкото съм чувал, този Алиенде все пак е бил добър президент, през повечето време, но е имал нещастието да управлява при голяма криза, та народа в лицето на генералите си, е решил да се отърве от него.

Понеже не съм чувал за зелените комитети, може ли да помоля за връзчица? Предполагам, че има нещо във Википедия за тях, но пък на Википедия не може да се вярва за нищо.
Това не е злобно, но с два минуса: руски и википедия: http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A2%D1%80%D0%B5%D1%82%D1%8C%D1%8F_%D0%B2%D1%81%D0%B5%D0%BC%D0%B8%D1%80%D0%BD%D0%B0%D1%8F_%D1%82%D0%B5%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%8F

Може би в случая двата минуса правят плюс - братушките са бам-башка, може да са сложили крак на традициите във википедията. Виж дали ще ти хареса.

ПП s/Перу/Чили/
Активен

http://webchat.freenode.net/?channels=ubuntu-bg
The quieter you become, the more you are able to hear.
Две седмици цъкане с мишката спестяват два часа четене на документацията.

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
  • Публикации: 8911
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
« Отговор #63 -: Nov 01, 2012, 15:28 »
То онова съвещание от девети десети не беше случайно. И съм сигурен, че такива е имало във всички окръжни комитети, не само нашия.

Бургаският кмет явно си е изиграл добре картите, а и парите по проекти много помагат. Това, че е сменял партии не е проблем. Теоретично с развитието на възрастта и вижданията се променят, убежденията израстват в някаква посока, мисълта за нещата става друга.

Да си кариерист в днешният свят също не се приема за лошо, а начин за оцеляване, единствен за някои. Ама бил крал. Е то някой нагоре каза, че не можело да си до кацата с меда и да не бъркаш.

Та в днешно време всичко може да намери оправдание, всяка теза да се защити, като например оксиморона социалист-родолюбец или користен-добър кмет ;)

В едно такова прагматично настояще се ценят резултатите, а не начините за постигане. Ако някой има успех, тези около него са доволни. Ако няма, няма значение, колко е честен, колко е мислел доброто и всякакви други.

Един от съпартийците на Гангов се издъни като министър, издъни се и като лидер, издъни се навсякъде. А и до днес се разправя, че бил честен. Според теб този човек, дали пак ще види власт?

gangov не аз имам това предвид, а всички управляващи в последните 23 години, без изобщо да изключваме Станишев. Той като социалист всъщност беше най-голям радетел за интересите на малцинствата.

Социалните въпроси може да са всякакви, но не са „капиталистически интереси“. Интересите на капиталистите са точно обратните на интересите на социално слабите.

п.п. правописката в името, беше неволна грешка, извинявам се Гангов.
« Последна редакция: Nov 01, 2012, 15:33 от go_fire »
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
    • Профил
« Отговор #64 -: Nov 01, 2012, 15:30 »
Е да обърках малко за Алиенде, ама ЮА от осемдесетте не ми е силна тема. Благодаря за регулярният израз!
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

kokoex

• Напреднали
  • Публикации: 46
  • Distribution: Gentoo
  • Window Manager: XFCE
    • Профил
« Отговор #65 -: Nov 01, 2012, 15:37 »
Аз за сегашният Бургаски кмет не говоря с лоши чувства. Аз от него нищо лошо не съм видял - напротив - помагал ми е навремето. Но изразявам мнението си, че тая "мода" да прескачаш от партия на партия - лично мое мнение - не я приемам за нещо сериозно. А все пак след като си решил да се занимаваш с политика би следвало да си сериозен и стабилен - все пак искаш хората да ти вярват и да ти гласуват доверие.
В България говорим за демокрация, а какво е демократичното на всичките ни "партии" - всички са произлезли от "партията" майка. То ест нямаме избор. Какъвто и цвят да изберем пак се връщаме в лоното на "майката". Как пък за толкоз години не се намери един лидер който да не е бил партиен/номенклатурен кадър!? Ей това не мога да се начудя!
Все още я чакам тази демокрация и все повече разбирам, че и това са само някакви илюзии. А бих искал тук, в България наистина да има демокрация и наистина да ни управлява лице едновременно и Българин и Човек /надавям се разбирате какво имам предвид/. Ама дали ...
Активен

gangov

• Напреднали
  • Публикации: 141
  • Distribution: Ubuntu 14.04
  • Window Manager: Unity
    • Профил
« Отговор #66 -: Nov 01, 2012, 15:41 »
Социалните въпроси може да са всякакви, но не са „капиталистически интереси“. Интересите на капиталистите са точно обратните на интересите на социално слабите.

п.п. правописката в името, беше неволна грешка, извинявам се Гангов.

Да де go_fire, точно това казах в цитата ми - "а не обслужва капиталистически интереси."
Активен

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
65 62 61 20 6c 75 69 62 6f 70 69 74 6e 69

backinblack

• Напреднали
  • Публикации: 3201
    • Профил
« Отговор #67 -: Nov 01, 2012, 16:05 »
Цитат
Като се говори за социална политика у нас, се има предвид циганите. Според мен циганите вече имат прекалено много социални придобивки и не бих им отпуснал още.

Гога, в никоя демократична държава не могат да се правят ограничения на база етнос и вяра!
Хората са измислили други инструменти, но ние българите не ги харесваме.
Примерно, в много държави няма детски надбавки, а има подоходно данъчно облагане, като дохода на родителите се дели на броя членове и на база получения доход се плащат данъци. По този начин се подпомага разплода на тези които работят, а не на такива като циганите от това да живеят!
Това е само един от примерите на белите държави. Още примери бол! Например автомобилите колкото повече остаряват им се вдигат данъците, но ние щото сме социална държава, при нас е обратното.
Активен

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
    • Профил
« Отговор #68 -: Nov 01, 2012, 16:20 »
Хубаво, ама у нас се прави разграничение на етнически признак. Ако аз спя с дванадесет годишна, ще ме тикнат в затвора за толкова години, колкото не мога да преброя. Ако аз убия човек, пак същото.

Аз нямам право да не си плащам сметките. Нямам право и да крада. Защо такива права имат в едно от малцинствата?

За колите е добре. Новата кола е и по-скъпа кола, което ѝ вдига данъчната основа. От друга страна пък, ако се направи обратното, то ще е добре, защото така коли ще имат само тези, които наистина се нуждаят от тях или могат да си позволят лукс. Тук е въпрос на преценка, какви трябва да са приоритетите.

Социално справедливо е богатите да плащат повече, но пък от друга страна е нередно бедни да се ползват от луксозни стоки, които да плаща цялото общество.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

backinblack

• Напреднали
  • Публикации: 3201
    • Профил
« Отговор #69 -: Nov 01, 2012, 16:32 »
Цитат
Аз нямам право да не си плащам сметките. Нямам право и да крада. Защо такива права имат в едно от малцинствата?

Тука проблема е друг Гога :D ! Ти имаш къща и сносно обзавеждане. Имаш какво да ти продадат като те дадат на съдия изпълнител и си плащаш, за да не ти влиза, а в циганските къщи, в повечето случаи, най-ценното нещо е сателитната чиния и няма кво да му вземат :) .

По ЗАНН никой не може да те вкара в затвора за това, че нямаш възможност да си платиш глоба и тем подобни, ако за нарушението не е предвидено и лишаване от свобода.
Преди години го ремонтираха, но по стария ЗАНН, съда може да намали минималните наказания предвидени за нарушението при разни социални работи.
Та, закона важи и за теб, а не само за циганите!
Активен

Mitaka

• Гост
« Отговор #70 -: Nov 01, 2012, 18:34 »
Ами аз щото съм си от Катуница, та миналата година видяха малко зор тука определена група мазни, мръсни, гнусни ЦИГАНИ!!!
Ама знаете ли какво се получи?
Първо, мазните гнусни мръсни цигани обикалят сигурно с 50 човека (щото сами ги е страх), и плашат - как ще колят, как ще газят... та, звънят хората в полицията, т.е. 112, от там - "абе кво ни занимавате, сега е почивен ден, обадете се в понедлник". Не си измислям, разговора го има.
После - мазните гнусни мръсни цигани изпълняват заканата си, т.е. - убиват.
За по-малко от 30 минути се изсипаха около 200 маскирани, тежко въоръжени бойкови главорези, да си пазят спонсора и електората.  След около час-час и половина - станаха точно 2000 (поне такава беше официално обявената бройка).... и ги опазиха. Ескортираха група мазни гнусни мръсни цигани-убийци, и им осигуриха охрана... а щяхме да ги правим на барбекю.

Та, мазните гнусни мръсни цигани заплашват - полиция няма, щото... било почивен ден.
мазните гнусни мръсни цигани убиват, и вместо чингизите да дойдат да ги арестуват - те дойдоха да ги охраняват... Е, в крайна сметка малко имаха проблем с колите и къщичките си... ама друго щеше да си е да бяха останали да гледат зарята.

Та, кой каза, че мазните гнусни мръсни цигани нямали права, и аз за мен важали същите закони като за тях? А ако аз убия един мазен гнусен мръсен циганин? Едва ли робокоповците ще дойдат да ме пазят :)

Та, циганите на *****.
« Последна редакция: Nov 01, 2012, 19:14 от Mitaka »
Активен

bop_bop_mara

• Напреднали
  • Публикации: 2433
  • Distribution: Debian Testing
  • Window Manager: LXDE
  • Cute and cuddly
    • Профил
« Отговор #71 -: Nov 01, 2012, 19:04 »
Та, циганите на сапун.
Разбирам защо го казваш, но трябва да припомня:
6. ...В това число недопустими са нападки на етническа, расова и религиозна основа. ...
Активен

gat3way

• Напреднали
  • Публикации: 6050
  • Relentless troll
    • Профил
« Отговор #72 -: Nov 01, 2012, 19:09 »
Не разбирам чак толкова омраза към циганите. Ако човек се замисли, има някои доста големи сходства между тях и нас. Примерно циганите изпадат в екстаз при вида на медна жица. Българите от своя страна изпадат в екстаз от  гледката на нафтата, изливаща се мазно в тънка фуния от резервоара в тубата.
Активен

"Knowledge is power" - France is Bacon

Mitaka

• Гост
« Отговор #73 -: Nov 01, 2012, 19:16 »
Та, циганите на сапун.
Разбирам защо го казваш, но трябва да припомня:
6. ...В това число недопустими са нападки на етническа, расова и религиозна основа. ...

Едитнах се... макар да не ми се искаше :)
Тъй де, ако ги търпим, ако това беше останало без последствия - щяха да убият още.
А сега тях ги е страх да се покажат, не нас... което е просто чудесно.
Активен

Mitaka

• Гост
« Отговор #74 -: Nov 01, 2012, 19:20 »
Не разбирам чак толкова омраза към циганите. Ако човек се замисли, има някои доста големи сходства между тях и нас. Примерно циганите изпадат в екстаз при вида на медна жица. Българите от своя страна изпадат в екстаз от  гледката на нафтата, изливаща се мазно в тънка фуния от резервоара в тубата.

Абе все пак, около 100% от циганите са боклуци. Докато описаните от теб българи ги има, ама броят им е много по-малък. Един мангал ако не открадне или излъже - не може.
Поне аз не знам такъв, който не мами, краде...
Не плащат ток, вода, данъци - и това са 100% от тях!
И не го правят не за друго, ами защото може. Защото ние им го плащаме.

Ето, например при майка ми работят бая цигани. Ако манго реши 5 дена да не дойде на работа, шефа вика - "няма нищо, той все ще дойде"... ако българина не дойде 2 дена - айде, ще се уволняваме...

Циганите при тях се смеели на българите - "ми вий па що плащъти ток и вуда?"...
Активен
Страници: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 11   Нагоре
« назад напред »