Автор Тема: Е данните са ваши?  (Прочетена 9213 пъти)

appmaster

• Новаци
  • *
  • Публикации: 2
    • Профил
Re: Е данните са ваши?
« Отговор #30 -: Dec 05, 2012, 01:24 »
//off-topic извинявам се, но ми стана супер интересно  ;D

Моля ти се, обясни тази част от изречението, че направо ми падна ченето като го прочетох - "непроследим публичен wifi???
Активен

Mitaka

• Гост
« Отговор #31 -: Dec 05, 2012, 09:28 »
//off-topic извинявам се, но ми стана супер интересно  ;D

Моля ти се, обясни тази част от изречението, че направо ми падна ченето като го прочетох - "непроследим публичен wifi???

Ами има хакери, които си мислят, че като се свържат към публичен wifi и не могат да бъдат проследени... да, ама не :) За всичко си има начини.
Активен

10101

• Напреднали
  • Публикации: 384
  • Distribution: GNU LINUX
    • Профил
« Отговор #32 -: Dec 05, 2012, 09:55 »
Предполагам лаптопа е с MAC ОС?
Активен

А печат ?

Mitaka

• Гост
« Отговор #33 -: Dec 05, 2012, 10:04 »
Предполагам лаптопа е с MAC ОС?

В случая ОС-а няма никакво значение, и няма никаква роля в "проследяването".
Иначе да, ако е с MAC OS може да блокираш целия лаптоп, който става едно неизползваемо парче алуминий с лъскав дисплей :) Както и да го локираш с точност до няколко метра.
Това /проследяването/ би трябвало да може да се направи с всяка ОС и подходящият софтуер. За заключването не съм на ясно как точно работи, и не мога да кажа нищо.
Активен

laskov

• Напреднали
  • Публикации: 3170
    • Профил
« Отговор #34 -: Dec 05, 2012, 10:28 »
Е данните са ваши?

....
Данните са наши и всички споразумения, с които трябва да се съгласим са за това, че производителят на въпросното устройство или програма не поема никаква отговорност за данните.
Отговорността за данните си е на потребителя и единствено негово е решението как ще си ги ползва и пази, в зависимост от това какво може (като умения и желание) потребителя и/или какво може (като функционалности) устройството/програмата.
Друг въпрос е, че потребителят иска да прехвърли тази отговорност на някой друг.
Така ги виждам аз нещата :) .
« Последна редакция: Dec 05, 2012, 10:40 от laskov »
Активен

Не си мислете, че понеже Вие мислите правилно, всички мислят като Вас! Затова, когато има избори, идете и гласувайте, за да не сте изненадани после от резултата, и за да не твърди всяка партия, че тя е спечелила, а Б.Б. (С.С., ...) е загубил, а трети да управлява.  Наздраве!  [_]3

10101

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #35 -: Dec 05, 2012, 10:51 »
"Това /проследяването/ би трябвало да може да се направи с всяка ОС и подходящият софтуер. За заключването не съм на ясно как точно работи, и не мога да кажа нищо."

Момент.
Би трябвало или може?
По - горе беше написал,че е направено ?!
Активен

А печат ?

Mitaka

• Гост
« Отговор #36 -: Dec 05, 2012, 11:15 »
"Това /проследяването/ би трябвало да може да се направи с всяка ОС и подходящият софтуер. За заключването не съм на ясно как точно работи, и не мога да кажа нищо."

Момент.
Би трябвало или може?
По - горе беше написал,че е направено ?!

Какво точно не си разбрал?
Прочети, и опитай пак. Не се дръж като ученичка, на която са и взели червилото.
Какво е направено и какво не си е моя работа, и не съм длъжен да давам обяснения на никого.
Активен

10101

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #37 -: Dec 05, 2012, 11:39 »
По добре си пази лаптопите с ОС различна от MAC OS в трезор защото ако го загубиш няма връщане.
Активен

А печат ?

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
  • Публикации: 8911
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
« Отговор #38 -: Dec 05, 2012, 13:56 »
Не знам какво е положението със сателитните чинии, но трябва да е възможно да се връща информация към спътника. Още преди петнадесетина години и то у нас (а по света кой знае кога) се предлагаше сателитен достъп до Интернет, което си беше файда, защото другият вариант беше dial-up познат като комитируем достъп. И тогава при лошо време, паралиите (щото си беше скъпичко) оставаха без достъп.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

senser

• Напреднали
  • Публикации: 1328
    • Профил
« Отговор #39 -: Dec 05, 2012, 18:55 »
Не знам какво е положението със сателитните чинии, но трябва да е възможно да се връща информация към спътника. Още преди петнадесетина години и то у нас (а по света кой знае кога) се предлагаше сателитен достъп до Интернет, което си беше файда, защото другият вариант беше dial-up познат като комитируем достъп. И тогава при лошо време, паралиите (щото си беше скъпичко) оставаха без достъп.

Само дето се комбинираше с наземна линия ;)
« Последна редакция: Dec 06, 2012, 07:10 от senser »
Активен

Toryx

• Напреднали
  • Публикации: 16
    • Профил
« Отговор #40 -: Dec 05, 2012, 22:29 »
Съвсем в реда на света в който живеем изглеждат проблемите с данните.. А не става ли да се приведът във формат разбираем за другите устройства ръчно? Текстовите с разделител запетайка ли са единствените на които е известен формата за да може да се поправят?
Активен

laskov

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #41 -: Dec 27, 2012, 11:55 »
Леко извън темата.

Като стана въпрос за данни, някой знае ли дали устройствата за цифрова кабелна телевизия връщат към "централата" информация за кои канали се гледат, кога и т.н. ? Моля, ако някой работи в тази сфера и има информация, да сподели.   [_]3
Вчера случайно се "светнах", че модулът CONAX CAM, който се поставя в TV за кабелните абонати на цифрова телевизия M-Sat, има MAC адрес. Като прочетох още малко, се оказа, че работи с Линукс. :)
Активен

Не си мислете, че понеже Вие мислите правилно, всички мислят като Вас! Затова, когато има избори, идете и гласувайте, за да не сте изненадани после от резултата, и за да не твърди всяка партия, че тя е спечелила, а Б.Б. (С.С., ...) е загубил, а трети да управлява.  Наздраве!  [_]3

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
    • Профил
« Отговор #42 -: Dec 27, 2012, 12:06 »
Сиреч нека ни шпионират, след като го правят със СС?
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

laskov

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #43 -: Dec 27, 2012, 12:17 »
Сиреч нека ни шпионират, след като го правят със СС?
Не бе! :) Как ти хрумна!? Искам да кажа, че щом устройството има MAC адрес, то то може да комуникира лесно с други мрежови устройства и да "издава" (в случая) какво гледаш. А щом на него може да работи Линукс, значи имаш огромни възможности да го "разпитваш". :)
Активен

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
    • Профил
« Отговор #44 -: Dec 27, 2012, 12:28 »
Ами това ми прилича точно на шпионаж от страна на оператора. Не живея в социализма и не ща някой да знае какво гледам/слушам. Въпроса е принципен, въпреки че не гледам телевизия.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)