Днес проверявах за брояча но явно още не са го доставили. Най-вероятно другата седмица началото. Без него за сега нищо не мога да направя освен мисля да почна АЛУ-то, защото вече ми се запоява

. То това си е като цигарите - мирис на колофон. Ааа айде стига съм се отнасял да направя малка статистика.
1. Почти всички части вече са тук. Останаха брояча и няколко допълнителни логики общо около 3-4 чипа. Ще ги намеря по магазините тях.
2. Схемата е в бета версия т.е има неща за поуправяне но не ми се занимава да я качвам пак и после ако нещо не тръгне пак да я разбутвам. Планирам да кача направо финалната версия като го направя със всички те му спецификации. Абе накратко да стане като за готов продукт.
3. Трябва да помисля за дизайна ... това вече ще е 90% ваша част. Нямам си на идея какво ще представлява. Мисля да е нещо от рода на алтаир 8800 или като кенбак-1 . Най вероятно ще е от плексиглас прозрачен от всякъде и вътре ще бъде осветен за да се виждат платките.
4. Мисля да го свържа със ардуиното ми и да ползвам една библиотека за графика, която се извежда на телевизора със чинч.

Не се смейте но все пак мисля че ще е по-добре да има и графична карта. То вече взе да прилича на компютър, но пък нали все пак трябва да се конкурирам с китайците. Процесор с видео карта. Звучи добре нали ?
5. Освен видеокартата, мисля да сложа и аудиокарта. Е тука вече може да се смеете.
6. Видеото и аудиото ще ги вържа на изхода с много мултиплексори към входовете на ардуино. Ардуиното мисля да си го направя.. тоест ще ползвам моето за проби и след като финализирам проекта ще купя един чип на ардуино с буутлоудър и го правя станд алноун.
7. Има и една идея дето ми се върти из главата ама ще видим. Може да направя контролер за "игри" и някакви ром чипове като дискети.. но това са подробности.
И за финал искам да се извиня ако съм допуснал грешки в текста.
Казвайте какво мислите.
ПП Весел празник