А аз все още не съм получил отговори на въпросите ми в предишния ми пост...

Какъв отговор да получиш!? Доста се е писало из нета за желанието на простака да командва, без да си дава сметка за резултатите от неговото командване
.
Виж например Америка и сравни с Европа! Там кризата отдавна мина и икономиката им си върви доста по-добре от европейската, но пък там, май няма начин да управляваш, ако преди това не си направил сам собствен бизнес! Всеки който иска да влезе във властта си финансира кампанията сам и с дарения на съмишленици, а в Европа как е?
Партии на държавна софра и членове, които за нищо друго не стават освен за държавната администрация! Наемането на държавни служители е тотално сбъркано и тези които в частна фирма няма кой и за минимална заплата да ги наеме в държавната администрация са важни хора, а когато търсят специалисти имат изисквания които във всяка частна фирма са в пъти по-заплатени и отново компромис като наемат некадърници!
Ама имало сива икономика! Ами как няма да я има когато добрите счетоводители са по-заплатени в частния бизнес, а некадърниците си стоят в данъчното, щото на вън са кръгла нула
.
Ей, момче, ще ти кажа само ... простак не съм аз като непушач, искащ да се спазва личното му пространство и защитаващ интереси, не само свои. Простак е този, който не може да разбере, от чист егоизъм, че така е по-добре. Икономика градяща се на кафенетата не ми я хвали (изключваме тези държави, които предлагат качествен туристически продукт и имат какво да покажат като културни забележителности). Отделно факт е, че сега на много места извън столицата тази забрана не се спазва. И, това с насилието си го запазете за себе си. Опа, забравих. Като не пушите известно време и нещо ви избиват нервите. Хайде тогаз, отиди да дръпнеш един фас, но нали ... на определените за целта места. И фаса в кошчето, а не на земята. Нали?
Колкото до neter ...
"Колко от вас имат непоносимост към миризмите" - не сравнявай телесните миризми с тези от цигарите.
"Имате ли коли с двигатели с вътрешно горене" - Отговорил бях - "Не сравнявай цигарите с отработените газове. Когато си седим в гаража ти, а колата е запалена, тогава ми прави такива сравнения. Да, трябва да се намалят вредните газове. Трябва. Като спечеля от тотото ще си купя Honda FCX Clarity + домашна станция за зареждане и т.н. и даже ще направя дома си да е с максимална енергийна ефективност, но ... до тогава ... "
"Призив към всички - обединявайте се, вместо да се разделяте за всяко (било то малко или голямо) нещо! Постигането на нирвана е състояние на духа, до което човек достига сам, но част от пътя е и да приемеш Вселената (част от която са и хората) за приятел. Никое позволение и никоя забрана няма да ви докарат до така мечтаното шастие, защото никое от двете не би било ваше решение. Чуждите решения са субективно безсмислени, поради което и целият спор по настоящата тема е напълно безсмислен." - Спорът не е безмислен, просто нито една от страните не иска да обмисли аргументите на другата страна и да прецени дали не тежат повече от нейните собствени. Факт е, че голяма част от пушачите не пушат у дома си. А излизат на балкона. На тези, които пушат вътре, жилищата приличат и смърдят на кенефи. Освен ако не проветряват добре и не освежават с разни аерозоли.
И последно, вчера стана малка дискусия в канала и човек от туристическият бранш сподели, че тази забрана чуждите туристи хич не ги бърка. Спазват си я и толкоз. Докато българите - не. И нямало разлика в оборотите. И в чужбина като съм бил. Ами ... такива седенки с цигара в ръка не съм виждал. Камо ли в заведение за обществено хранене. Който предлага качествена услуга ще си запази клиентите. Който събира кварталните пияници ... ами ... ще трябва да измисли нещо друго.