Тъпото в цялата история е, че се сравняват различни неща.
Вместо да се сравнява по отделно - примерно, ефективността на едноto и другoто, после последиците от едното и другото и т.н., тук се смесва всичко в едно. Но се смесва по такъв начин, какъвто е удобен на всеки един даващ мнение, без значение дали е за или против.
Колко от хората гласували за АЕЦ, биха отишли да живеят близо до него?
Колко от тези хора биха работили за централата като персонал (пазачи, секретарки и т.н.)?
Колко от тях биха работили като служители занимаващи се с отработеното гориво?
Колкото и да се изкривяват от смисъл тези въпроси, те са много показателни за реалното отношение на хората към ядрената енергетика.
Това са все въпроси засягащи реално и пряко населението. Защо ли? Ами защото процента на хората отговорили положително на горните въпроси ще е много по-малък.
И какво ще се окаже - ние сме съгласни, ама накой друг да върши мръсната работа...
Темата като цяло е толкова голяма, че няма да ни стигне цял живот да я разтягаме.
И сега като се замисля, изобщо няма какво да се напъваме с този референдум.
Като знаем, че вече сме под 7 милиона в България. Като се знае колко са пенсионерите, на които изобщо не им пука за АЕЦ-а (те не могат да вържат двата края, какво остава да мислят за идните поколения...). Като се знае колко цигани ще се подкупят, за да дадат своят глас. Като се знае колко от младите им пука за бъдещето на държавата, в която живеят.
Като се знае колко хора напускат България дори сега, включително и мои приятели/роднини...
Ми то не останахме много...
Така че положението прогресивно си върви надолу, а ние тука се правим на философи и всеки си държи на мнението, без да погледне голямата картина (мацаница) - България.
И накрая и на мен ще спре да ми пука - да направят цялата страна в магистрали, да не остане нито едно дърво неизгорено/отрязано. Да няма нито един незастроен плаж. Да направят всички атомни електроцентрали на целият свят в България (то така или иначе тук след време ще има само цигани, а на тях им трябва само безплатен ток, нали така?)...
Тъкмо хората които не искат да имат деца, ще си имат още една причина за това...
И най-якото ще е, че чалга клубовете ще имат евтин ток, за да думкат по цяла вечер, уникалните поп-фолк песни

Идилията е на макс, всичко друго ни е наред (начело с образованието), та вече най-важното ни е атомната енергетика.
No comment...