Автор Тема: Набират се колонизатори за Марс!  (Прочетена 5698 пъти)

neter

• Global Moderator
  • Напреднали
  • Публикации: 3408
  • Distribution: Debian, SailfishOS, CentOS
  • Window Manager: LXDE, Lipstick
    • Профил
Активен

"Да си добре приспособен към болно общество не е признак за добро здраве" - Джиду Кришнамурти

vyrgozunqk

• Гост
Re: Набират се колонизатори за Марс!
« Отговор #1 -: Jan 12, 2013, 11:20 »
Още онзи ден се записах...

Чакам да започне първи кръг на подбора...

Мисля, че готовите на потенциално самоубийство, особено тук, са прекалено малко...

А шансът, да те изберат е като да спечелиш джакпота от тотото...

И за мисията има 2 варианта - единият е да бъде един тотален провал ( и всички да се гътнат ), а другият е - това да бъде началото на нещо велико...

И в двата случая, астронавтите ( опитните зайчета ), ще останат в историята - а това е най-важно !
Няма значение, дали надгробната ти плоча е на централни софийски или в Бакърена фабрика, но има значение дали ще останеш в историята !

Да не говорим, че това е детската мечта на половината мъжко население и дори от чисто любопитсвто...
« Последна редакция: Jan 12, 2013, 11:24 от vyrgozunqk »
Активен

backinblack

• Напреднали
  • Публикации: 3201
    • Профил
« Отговор #2 -: Jan 12, 2013, 12:14 »
Абе, това им изискване за психично здраве не се връзва хич с това, че няма да се върнат след определен период от време :D .
Бих се пробвал, но се чувствам все още психично здрав :D 
Активен

gat3way

• Напреднали
  • Публикации: 6050
  • Relentless troll
    • Профил
« Отговор #3 -: Jan 12, 2013, 14:15 »
Марс трябва да се колонизира от комунисти, понеже е червената планета. Аз даже предлагам всички комунисти да я колонизират, както в онази песен за комсомолците:

Цитат
Комунистите щурмуват небесата,
комсомолците след тях летят.
Пионери,
пионери!
Славен път ни чака –
звезден път!

Активен

"Knowledge is power" - France is Bacon

Златко

• Напреднали
  • Публикации: 2147
    • Профил
« Отговор #4 -: Jan 12, 2013, 14:43 »
gat3way, +1  ^-^

Ние да гледаме да си оправим нашата кочинка, пък после да мислим да се натрапваме на извънземните.
Ако ходя някъде извън земята, това ще е Слънцето.  ;)
Активен

Без правила няма игра

v13

• Гост
« Отговор #5 -: Jan 12, 2013, 15:07 »
gat3way, +1  ^-^

Ние да гледаме да си оправим нашата кочинка, пък после да мислим да се натрапваме на извънземните.
Ако ходя някъде извън земята, това ще е Слънцето.  ;)
До колко "кочинката е наша" е спорен въпрос.
Активен

vyrgozunqk

• Гост
« Отговор #6 -: Jan 12, 2013, 15:08 »
A aз предлагам тази тема, този път да не я обръщаме на ебавка...

Реално погледнато това е стартиране от 0-лата, предполага се, че в началото няма да има политически строй, а ще се гласува с "таен вот" и мнозинство...
Постепенно с увеличаването на броя, на населението ще се приеме и политическа система...
Предполага се, че за да има контрол ще има и някакво еднолично управление и власт в по-големите групи.

Демокрацията е простотия, която вече се доказа, като неефективна... Просто, защото човечеството е безумна паплач...

И аз бих казал, че самият факт, че неможеш да приемеш такава мисия, означава, че си малодушен и психически нестабилен.

:)

Все пак жертваш жалкият си живот за благото на всички !
И изглежда, че от тук драскащите, май само аз имам топките да се запиша... Пожелайте ми късмет !
« Последна редакция: Jan 12, 2013, 15:19 от vyrgozunqk »
Активен

Mitaka

• Гост
« Отговор #7 -: Jan 12, 2013, 15:49 »
За да се запишеш, трябва да си точно на 18 години, тъй като искат заминаващите да са... на 28 :)

Цитат
lower age limit for applicants to apply for the selection program will be 18 years. By the time this person would land on Mars as an astronaut, he or she would be 28 years of age.

Активен

Златко

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #8 -: Jan 12, 2013, 15:52 »
И изглежда, че от тук драскащите, май само аз имам топките да се запиша... Пожелайте ми късмет !

А как въобще ще живееш на Марс като там няма пригодни условия за живот? Въобще, тая логика „да разсипем Земята, пък после ще си намерим друга планета за разсипване“ нещо не ми харесва. Да изпуснем питомното, за да гоним после дивото.  >:D
Не е ли по-добре да се погрижим за сегашния си дом отколкото да мислим пътища за бягства?
Активен

Без правила няма игра

vyrgozunqk

• Гост
« Отговор #9 -: Jan 12, 2013, 16:04 »
Смятам, че "сегашният ни дом" е пренаселен и тотално разсипан от глупостите, които се случват тук.

Докато там всичко е девствено и малко или много, ако ми се отдаде възможност да отида, ще моделирам нещата според мойте виждания а не според вижданията на една псевдо цивилизация с разхлабена психика и път към тотална разруха...  :)

Дефакто - "сегашният ни дом" е кауза пердута !

Относно условията - ще се изпратят множество модули, био-лаборатории и други... Ще се създадът изкуствени условия за живот със затворен цикъл, мисли се дори и опция за машина, която да произвежда пласт-маса...
Но това е безумно разтегливо във времето и още не се знае какви природни ресурси има на Марс, нещата може да се развият много интересно и аз лично бих го видял !

И не, не се изисква кандидатите да са на 18, а това е минималната възраст за подаване на документи...
Активен

Златко

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #10 -: Jan 12, 2013, 16:09 »
Смятам, че "сегашният ни дом" е пренаселен и тотално разсипан от глупостите, които се случват тук.

Така, а като дойдат марсианците и ти зададат един много прост въпрос „Ти к'во пра'иш тука, бе, на нашата планета?“, тогава?  ;)
Активен

Без правила няма игра

vyrgozunqk

• Гост
« Отговор #11 -: Jan 12, 2013, 16:27 »
Ще им кажа "ми чувствам се репресиран на родната си планета, малцинство съм и търся убежище" !
Активен

gat3way

• Напреднали
  • Публикации: 6050
  • Relentless troll
    • Профил
« Отговор #12 -: Jan 12, 2013, 16:28 »
Да предположим, че се появят марсианците с този въпрос - ще стреляме на месо. Тука имаме традиции в това отношение.

А също може да разменяме, примерно няколко десетки кв.км срещу айфон. Като онзи холандеца, Минуит дето купил от индианците Манхатън срещу няколко дрънкулки.
« Последна редакция: Jan 12, 2013, 16:31 от gat3way »
Активен

"Knowledge is power" - France is Bacon

Златко

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #13 -: Jan 12, 2013, 16:40 »
Ще им кажа "ми чувствам се репресиран на родната си планета, малцинство съм и търся убежище" !

Ами със същия (не)успех можеш да цъфнеш в офиса на ООН и да декларираш същото.  ;)
Активен

Без правила няма игра

stealth01

• Гост
« Отговор #14 -: Jan 12, 2013, 16:51 »
наскоро изчетох трилогията за Марс на Ким Стенли Робинсън - http://chitanka.info/serie/trilogija-za-mars - колонизацията в действие :)
доста ми хареса, че се придържа, общо взето, към неща, които реално могат да се случат, както в научно (освен, може би, пробива с продължителността на живота) отношение, така и политически, и социално...
Активен