« -: Mar 31, 2013, 18:37 »
Здравейте,
Имам нужда от малко помощ. Не съм сигурен дали това което искам да направя е възможно. Първо ще напиша малко за интернета и мрежата ми.
Интернета който ползвам се води "PON" (passive optical network) и "идва" през "Pon ONU" устройство (някакъв вид рутър), което е собственост на доставчика и се администрира от тях, продължава към най-обикновен TP-Link switch и от там се разделя автпматично без никакви настройки към две машини - линукс сървър (Ubintu) и работен компютър под windows 7. И двата компютъра имат различни реални IP адреси и не е конфигурирана допълнително някаква локална мрежа между тях.
На линукс машината хоствам game сървър и когато се свържа към него (към външното му IP) от Windows PC-то, през конзолта на линукса съответно виждам уиндоуското ми реално IP.
Опитвам се да си маскирам IP-то, когато влизам в собствения си сървър, поради разни причини които не са за тука (вътрешни взаимоотношения със други game модове). Стартирал съм vpn (spotflux) на уиндоус PC-то, което предлага маскиране на IP-то без ограничения в протоколите и когато си проверявам адреса през уеб сайт - всичко е ОК. Пинга към външни game сървъри също се увеличава драстично, така че явно услугата работи. Обаче към моя сървър пинга е 0 и като се свържа към него - IP-то ми не е сменено, а си е същото както обикновено.
Предполагам че сървъра ме възприема като локален потребител и затова няма ефект ползването на vpn или прокси.
Има ли начин да огранича локалния трафик, т.е. да принудя клиента временно да "заобиколи" през Интернет за да се свърже към сървъра (поне докато VPN-а е активен), а не да ползва "прекия" път локално?
Благодаря