Автор Тема: Офазяване от сървъри проблем  (Прочетена 7517 пъти)

HQ

• Напреднали
  • Публикации: 195
  • Distribution: *BSD
  • Window Manager: none
    • Профил
Re: Офазяване от сървъри проблем
« Отговор #15 -: Apr 09, 2013, 12:38 »
"Контакта към сървъра не съм го занулил (ако го бях занулил си мисля, че щеше да падне бушона)."
Ми тогава така ти се пада,бушоните са за да падат а ти нямаше да се изпържиш. Имам сървър в килера и разглобих контакта като го слагах и открих че не е занулен и го занулих. Нямаше да спя спокойно ако знам че такъв източник на магнитна радиация,генериращ смущения в мрежата (електрическата) стои незанулен. Пък и не са малко случаите на самозапален компютър ...
Активен

backinblack

• Напреднали
  • Публикации: 3201
    • Профил
« Отговор #16 -: Apr 09, 2013, 12:39 »
Благодаря на всички за отговорите:)

Обърнах щепсела и занулих разклонитела. В момента фазомера не свети по корпуса. Мултицета отчита 3,70 волта (като взимам нула от другия токов кръг в стаята). Ами направих грешка, че пуснах 2 жилен кабел от ел. таблото (за токовия кръг за рака).

Някой е пускал 3 кабела към другия токов кръг (който си беше там).

Мога ли да ползвам от него тая третата жица за разклонитела в рака, че да не прекарвам от таблото отново кабел си е бая работа и пари?
Естествено преди това ще проверя кво става с тая земя.

В момента всичко в рака съм пуснал на моя токов кръг.

За ел. техник да се вика си е трудна работа поради ограничени средства.

Старите ел инсталации са двужилни като заземлението е вързано към нулата, а новите са трижилни и заземлението си върви отделно. Ако ползваш разклонител, той трябва да е задължително трижилен за да можеш както и да го завъртиш в контакта, заземлението да ти отиде на правилното място в ел инсталацията. Ако ти е двужилен кабела на разклонителя, ще трябва да се съобразяваш как го включваш за да не размениш фазата и нулата и да ти потече фаза по корпуса.
Активен

v13

• Гост
« Отговор #17 -: Apr 09, 2013, 21:37 »
Така е по новите стандарти трябва задължително да има трети отделен заземителен проводник и дефектно-токова защита. Ако не се лъжа за трифазното май задължително трябваше да има заземителен проводник. Когато няма трети заземителен проводник се прави защитно зануляване, като ролята на третия заземителен проводник играе нулата. Тоест нулата на контакта се свързва с заземителната клема на контакта. При такава постановка ако уреда е качествен при поява на фаза на корпуса би трябвало да даде на късо и да сработи защитата, бушон или дефектнотокова. Когато не сме сигурни в уреда и контакта и е явно, че има фаза на корпуса в повечето случаи завъртането на щепсела върши работа но това е временно решение, защото няма трайно обезопасяване. Ако някой не знае и размени захранването може да стане беля.
Да се пусне втора отделна фаза в едно помещение където е възможна физическа връзка между двете фази е много опасно. Това може да го направи само някой неправоспособен пишман майстор.
Активен

HQ

• Напреднали
  • Публикации: 195
  • Distribution: *BSD
  • Window Manager: none
    • Профил
« Отговор #18 -: Apr 11, 2013, 00:09 »
Успокойте се! Разклонителите,продавани в магазините са 99% трижилни,освен някои китайски. Почти е невъзможно да имате достъп до трифазно напрежение в домашни условия освен на село. По стандарт трифазното напрежение върви по 4 проводника и е предназначено за свързване на консуматори в звезда (двигатели или активни товари) . В жилищните блокове е възможно апартаментите на един етаж да са на различна фаза но не е възможно да имаш 2 стаи на различна или още повече 2 контакта един до друг с фазова разлика 380V.
В случая човека е сбъркал като не е предвидил зануляване и напрежението индуктирано от машината или от оттечка вместо да се разреди през нула се е разредило през него. Така,че ваше задължение е,да проверите на какъв тип система сте и ако сте на двупроводна-на всеки контакт да направите мостче от нулата към земята. В противен случай може да пострадате или някой ваш познат ...
Активен