Анкета

Въпрос: За КОЙ ще гласувам?  (Гласуването приключено: Apr 29, 2013, 21:42)

• ГЕРБ,БСП,ДПС,АТАКА,СДС,НДСВ,Кунева и тн.
    - 9 (31%)
    ДРУГ
    - 11 (37.9%)

Общ брой гласове: 18

Страници: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 30   Надолу

Автор Тема: За кой ще гласувам?  (Прочетена 78742 пъти)

b2l

• Напреднали
  • Публикации: 4786
  • Distribution: MCC Interim
  • Window Manager: - // - // -
  • ...sometimes I feel like screaming... || RTFM!
    • Профил
Re: За кой ще гласувам?
« Отговор #150 -: Apr 18, 2013, 19:22 »
Ега ти какво става с тия жени  ???

Аз мога да ти кажа ама ще ми наложат доста цензура.
Активен

"Човекът е въже, опънато между звяра и свръхчовека, въже над пропаст. Човекът е нещо, което трябва да бъде превъзмогнато." - Фр. Ницше

edmon

• Гост
« Отговор #151 -: Apr 18, 2013, 20:34 »

Те ви схема: 1 година след смяна на правителството (икономиката е интертна) теглим чертата и смятаме покупателната способност на населението и скоростта на нарастване на БВП (евентуално плюс количеството златен запас) минус разликата във външния дълг. Ако са на плюс - резултатите се огласят в пресата, бившите министри вземат медал (може и тиквен) и персонална пенсия. Ако са минус - съдим се, конфискува се имущество от бившите на база на процента спад от едното + процента спад от другото.

Хех, ами то е по тая схема на Костов ще трябва генералска пенсия да му давате. Помня че в началото и в края на неговото управление заплатата ми се вдигна в пъти както и стандарта ми на живот и това си е неоспорим факт.   ;D Докато Виденовото правителство по твоята логика си е за разстрел направо, както и някои преди него  :)

Добър трол се заформи  :P

И сега ако си спомняш как и защо загуби Костов на другите избори?!?!?
Активен

bop_bop_mara

• Напреднали
  • Публикации: 2433
  • Distribution: Debian Testing
  • Window Manager: LXDE
  • Cute and cuddly
    • Профил
« Отговор #152 -: Apr 19, 2013, 03:49 »
Че била ли си родена? Това е 90-91 година?
Ем била съм бе, аз вече съм категория „леличка“. ;)

Верно ли искаш тоя дебелак да те налази?
Ся що тряа да ми разваляш бъзика... >:(
Аз лично не го искам, както се казва „не е мой тип“ (а и е пушач). Ама генарлно от доста години си има мокри фенки човека, първо покрай „Морска сол“, после покрай „Стъклен дом“. Не може да плашиш младите дами с него. ;) (Виж с Данаилов вече...:o)

Ега ти какво става с тия жени  ???
Аз мога да ти кажа ама ще ми наложат доста цензура.
Освен ако не си минал в нашия „отбор“ (в което силно се съмнявам :D), каквото и да кажеш, няма да познаеш.  8)

П.С. Хех, има ли по-подходящо място за темата за непостоянството на женската природа от темата за нашенските политици...
« Последна редакция: Apr 19, 2013, 03:52 от bop_bop_mara »
Активен

Naka

• Напреднали
  • Публикации: 3465
    • Профил
« Отговор #153 -: Apr 19, 2013, 10:45 »
Аз пък не искам лелички да ме модерират :'(. Искам млади и хубави каки да ме модерират.
Активен

Perl - the only language that looks the same before and after encryption.

lunarvalley

• Гост
« Отговор #154 -: Apr 19, 2013, 11:13 »
модериране
така ли му викат вече?  ;)
Активен

geroy

• Напреднали
  • Публикации: 198
  • Distribution: Windows, NetBSD, Devuan
    • Профил
« Отговор #155 -: Apr 19, 2013, 11:23 »

Как що?
"... идва Царя вика - ей ти осемстотин грама" ... не се ли досещаш защо?
Народа предпочита вместо черния който ги кара да работят да си избере спасителя който ще ги "оправи" за 800 дни. За това Костов загуби, защото народа все чака някой да го оправи. Като го питаш кой е тоя някой и народа отговаря - държавата, тя трябва да ни дава.?!?!?!
Активен

lunarvalley

• Гост
« Отговор #156 -: Apr 19, 2013, 11:37 »
Цитат
?!?!?!
държавата нали за това е държава -- да се грижи за хората
Активен

edmon

• Гост
« Отговор #157 -: Apr 19, 2013, 12:56 »

Как що?
"... идва Царя вика - ей ти осемстотин грама" ... не се ли досещаш защо?
Народа предпочита вместо черния който ги кара да работят да си избере спасителя който ще ги "оправи" за 800 дни. За това Костов загуби, защото народа все чака някой да го оправи. Като го питаш кой е тоя някой и народа отговаря - държавата, тя трябва да ни дава.?!?!?!

Всъщност според теб, защо наистина съществува държавата, и какво толкова е имало да оправя царя, та хората са му повярвали, щом Костов е бил оправил всички и навсякъде????
Активен

neter

• Global Moderator
  • Напреднали
  • Публикации: 3408
  • Distribution: Debian, SailfishOS, CentOS
  • Window Manager: LXDE, Lipstick
    • Профил
« Отговор #158 -: Apr 19, 2013, 13:28 »
Държавата и хората в този контекст са едно и също нещо. Докато битува схващането, че държавата е нещо отделно от хората, хората ще има да чакат държавата да се погрижи за тях, докато те играят на дребно с нея, цакайки сами себе си.
Активен

"Да си добре приспособен към болно общество не е признак за добро здраве" - Джиду Кришнамурти

backinblack

• Напреднали
  • Публикации: 3201
    • Профил
« Отговор #159 -: Apr 19, 2013, 15:27 »
модериране
така ли му викат вече?  ;)

Може и мЪдуриране :D
Активен

backinblack

• Напреднали
  • Публикации: 3201
    • Профил
« Отговор #160 -: Apr 19, 2013, 16:11 »
Държавата и хората в този контекст са едно и също нещо. Докато битува схващането, че държавата е нещо отделно от хората, хората ще има да чакат държавата да се погрижи за тях, докато те играят на дребно с нея, цакайки сами себе си.

Нетер, прав си, но само по принцип! Ще ти дам едни лични примери за една друга страна от ЕС в която общата осигурителна тежест не е по-висока от нашата.
Имам братовчед в Испания който от почти година и половина е съкратен и така ще бъде докато направи 2 и получава 80% от заплатата си която е получавал и върху която е бил осигуряван, а има и вероятност по коледа като му изтекат двете години и да се пенсионира ранно. 64-ти набор е и вече над 20 години е в Испания. Касовите им апарати не са много разпространени и такива връзки с данъчните само у нас ги има. Малки фирми масово укриват обороти и той самия сега като е съкратен, поне 2 седмици от месеца работи нелегално на повикване.

Друг пример: Имам и друг братовчед който от около 10 години е в Испания. Започнал е нелегално, легализирал се е и работи като свободен предприемач каменни зидарии. Съпругата му отиде при него след няколко месеца, след още година и половина роди първо, след като изтече майчинството роди и второ и до ден днешен работа не е започвала. Второто му дете го оперираха нещо със сърцето, но всичко се плати от....... неговата здравна осигуровка!
На съпругата му майката 2 пъти я оперираха тук гинекологично и все проблем! Отиде за трета операция там и всичко се плати от неговата здравна осигуровка!

Усещаш ли защо там и без да ги дебят дали укриват или не укриват доходи, хората се осигуряват, а у нас не се осигуряват!?

Ти ако получаваш заплата над 2200 лефа и те осигуряват за всичко върху пълната сума, можеш ли да разпоредиш да ми направят на мен операция от твоята осигуровка дето не съм ти никакъв?
Не съм задълбавал точно как стоят нещата и след мен някой може да внесе и уточнения, но явно има личен момент и всеки получава това което е внесъл, а не на принципа можещите да хранят не можещите и да си гледат тяхната работа и да не мрънкат!
Активен

geroy

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #161 -: Apr 19, 2013, 18:57 »
Всъщност според теб, защо наистина съществува държавата, и какво толкова е имало да оправя царя, та хората са му повярвали, щом Костов е бил оправил всички и навсякъде????

Мдам, имаше държава по негово време, не те знам къде си живял и колко помниш. Само дето Костов накара хората да работят, просто им създаде условия за развиване на бизнес. Една голяма част от хората решиха, че едно време когато са си седяли на шуробаджанашкото назначение от типа "Директор на водопад" им е доста по-добре и сега при частния предприемач такива работи не минават та за това гласуваха за Саксофониста с готския кобур, защото им обеща да ги оправи.
Активен

geroy

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #162 -: Apr 19, 2013, 19:01 »

Ето го поредният, който разграничава хората от държавата. Държавата не е длъжна да се грижи за хората. Дръжавата е длъжна да създаде условия за да могат хората сами да се погрижат за себе си - да имат работа, да могат да избират къде да си внасят здравните осигуровки, пенсиите, да избират между доставчик на ток, доставчик на интернет ако щеш. Държавата не ви е родител който е задължен да ви дава пари а някои хора не им се работи и само това чакат - да им дава държавата.
Активен

lunarvalley

• Гост
« Отговор #163 -: Apr 19, 2013, 19:23 »
Не разграничавам хората от държавата.
Активен

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
  • Публикации: 8911
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
« Отговор #164 -: Apr 20, 2013, 08:06 »
Много е трудно да се даде определение какво е държавата днес. Това подхранва мелницата на анархистите. Имаме едно определение от времето на френската революция за „общественият договор“, но то звучи невероятно дори за политиците, които много обичат да боравят с него. На теория още и народа е суверен. Затова съдилищата произнасят присъди в негово име. Но обикновено за показните дела народа хич не е съгласен с присъдите издадени от негово име.

Изобщо държавата от поне век насам е висяща във въздуха, нелигитимна структура и това не е само у нас, а световно явление. Ако има нещо сигурно на този етап, това е, че държавата и хората не са едно и също нещо дори приблизително.

Това звучи като рецепта за край на демокрацията и връщане повсъвместно и навсякъде на тиранията. Това е, което очаквам. Но не ми е трудно да го предвидя, защото то вече се случва. Единственият въпрос за мен е, дали все пак в новото устройство на света ще се запази държавата като една куха институция или ще изчезне.

Западните анализатори говорят, че ще се роди свръхдържава. За примери се дават САЩ и ЕС. Други съюзи щели да ги последват и накрая всички те да се обединят. Изпитвам остро съмнение този сценарии да се случи наистина.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear
Страници: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 30   Нагоре
« назад напред »