Върнах се не след 2, а 4-5 дни, в апартамента жега от порядъка на 35 градуса, а млякото беше със съвсем тънка жълта коричка и малко сгъстено, но чудесно на вкус!
Не съм имала такъв „късмет“.

Обикновено оставеното в стаята мляко още на другия ден е жълтеникаво и със съмнителен (за мен) вкус.
Виж, вече идва лято и можеш да изпробваш твоите млека колко ще издържат без да се развалят, но съм сигурен, че няма мандра която да не гъчка консерванти.
Любимото ми купешко кисело мляко има официална трайност (на студено) 14 дни - това никъде другаде не го бях срещала. В хладилника един път бях забравила едно, около седмица след крайния си срок беше хванало мухъл и миришеше. Оттогава му имам още повече доверие.
Същата „марка“ прясно мляко има официална годност 7 дни, което пък направо удря в земята, спрямо масово продаваните (които са годни поне по месец). А на цена е същото, на вкус и цвят - като домашното.
а крем карамела става за 20 минути
Ти пък... За 20 минути най-много да успея да направя карамела на дъното (по спецификация на захарта ѝ трябват 10-15 минути на 170-180 градуса, ако не се лъжа). После докато изстине и се напука хубаво... После да сваря млякото (при мен му трябва и 1 ден да се размрази), да го изчакам да изстине, за да не пресече яйцата...
Не че е трудно, ама не е работа за всеки ден. Вероятно още не съм си създала и нужната организация. Бих могла да варя млякото докато става карамела, ама, като се знам, не смея да се разсеям нито от едното действие, нито от другото.
домакиня
Ааа, готвенето и домакинстването са си отделни неща. Мен ме бива повече за първото.