Колеги от скоро се запалих по линукс та интересно ми е имали някъде из нета уроци или някъкви помагала на български. Имам голямо желание да го изуча като ОС. По точно BackTrack5. Нивото ми е на практически нулево познание и умение, даже не мога да си инсталирам flash playr-a. Интересувам от всичко което е свързано с настроики и конфигурация, кои команди какво значат и извършват. Изгледах доста неща в нета но всичко беше на англииски или някъкъв друг език, а моя англииски е далеч в списъка с езиците които знам. Ще съм много благодарен ако някои ме насочи от къде да започна. ![Beer [_]3](https://www.linux-bg.org/forum/Smileys/default/beer.gif)
Имам приятел който бъкел не знае от англииски, а познанията му за Линукс са елементарни, но пък с БарТрака се оправя чудесно! Няма мрежа в маалата дето да не и е смъкнал паролата! Като ми е демонстрирал разни неща в къщи от моя рутер съм се фрапирал, а от приятели тиражии занам, че и сред шофьорите е на почит, щото из европата почти няма отворени мрежи, а почивките по камионите без и-нет или телевизия са доста скучни.
Та, ако искаш да се научиш и да работиш или ползваш с Линукс, започни с инсталирането му на виртуалка и започни да си търсиш заместители на програмите които ползваш в уиндоуса и забрави за БарТрак, а ако целта ти е само трошене на пароли, в този форум едва ли някой ще ти обясни кое как става на готово.
На скоро в коментари с приятели до колкото разбрах, май същите програми които се ползват в БарТрак ги имало и за Уиндоус, но аз лично нямам такива увлечения и не знам до колко са ефективни.