Разгледай
automseat. Не съм го пробвал, но звучи много обнадеждаващо и ще направи нужните конфигурации автоматично, като от теб се изисква само да вържеш нужната периферия и да рестартираш. Вероятно в последствие ще можеш да пренареждаш периферията, ако нещо не ти хареса автоматичното подреждане, трябва да пише как в "man automseat".
От нещата, които трябва да се купят, си пропуснал втора видео карта, в която да включиш втория монитор. Или си имаш втора? Ако смяташ по-дълго и сериозно да използваш такава организация на работните места, може би ще е хубаво, вместо втора видео карта, да си вземеш направо USB Multi-seat устройство (устройства). Сега нямам много време да се заровя за цени и налични модели (изядох си целия ден с OpenFest-а), но първото, което ми попадна е
това (по-надолу в същата страница има и други). Помня, че преди време Александър Тодоров на една конференция на Линукс за българи представи едно такова устройство, изрових
страница за него в блога му. Пише, че е само за RHEL, ама нещо що ми се струва, че с Ubuntu го презентира тогава, пък и сякаш го представяше за по-автоматично с конфигурациите, а в страницата в блога му си пише да се пипне тук там ръчно, но беше отдавна и ми е мъгляво. Продуктовата страница за него в сайта на фирмата, през която са го продавали, вече я няма, не зная дали все още се занимава с такива устройства, но може да му пишеш, току виж поне ти дал някоя насока. Не са без пари тия устройства, ама биха ти дали допълнително удобство. Само не зная разбират ли се с автоматичния automseat софтуер по-горе, дали пък някои нямат директно вградени разни автоматизации, или ще си искат ръчно конфигуриране на системата за тях. Има един софтуер за лесно конфигуриране и с такива устройства,
Userful MultiSeat, който е платен, но може да се пробва безплатно, а някъде май мернах, че ограниченията в пробната безплатна версия се изразяват в ограничение до 2 работни места, като за персонално ползване, което на теб ти върши работа.