Страници: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 25   Надолу

Автор Тема: Относно ЕС  (Прочетена 59491 пъти)

satir

• Напреднали
  • Публикации: 1073
  • Distribution: FreeBSD-10.1 & LMDE
  • Window Manager: i prefer MATE
    • Профил
Re: Относно ЕС
« Отговор #165 -: Jan 16, 2014, 05:31 »
Цитат
Като си помисля, че даже и више завършват със специалност икономист. Какво толкова учат.

То, по-важното е колко научават, че като гледам, на болшинството от тях им е проблем конюнктурата за да се реализират,  а куп проспериращи фирми са създадени от, както ги наричат те, селски тарикати и селския тарикат, явно повече е научил, че конюнктурата да не му пречи.

Та пак до приказката, че можещия го прави, а не можещия учи другите как се прави!
backinblack да разбирам ли, че според тебе, дилян пеевски е много знаеш, можещ, умен и мъдър човек? ех, как никой не се сеща да го титулува някак и да му предостави възможност да чете лекции в някой вуз, също като алексей петров.
neter има много хубава сигнатура. прочети я!

« Последна редакция: Jan 16, 2014, 05:40 от satir »
Активен

gat3way

• Напреднали
  • Публикации: 6050
  • Relentless troll
    • Профил
« Отговор #166 -: Jan 16, 2014, 08:47 »
Бойко Борисов е доктор хонорис кауза на ПУТКА (пернишкия), Христо Стоичков - на Пловдивския доколкото помня, така че Пеевски просто не е поискал и не е станал и той. Доколкото съм чел, той дори има предимство - владее по-добре английски от гореизброените двама, следователно могат да го титуловат в някой чужд университет. Примерно някъде в Молдова. Там ще се радват такъв успял човек от Европата да им чете лекции.
Активен

"Knowledge is power" - France is Bacon

backinblack

• Напреднали
  • Публикации: 3201
    • Профил
« Отговор #167 -: Jan 16, 2014, 09:08 »
Цитат
Като си помисля, че даже и више завършват със специалност икономист. Какво толкова учат.

То, по-важното е колко научават, че като гледам, на болшинството от тях им е проблем конюнктурата за да се реализират,  а куп проспериращи фирми са създадени от, както ги наричат те, селски тарикати и селския тарикат, явно повече е научил, че конюнктурата да не му пречи.

Та пак до приказката, че можещия го прави, а не можещия учи другите как се прави!
backinblack да разбирам ли, че според тебе, дилян пеевски е много знаеш, можещ, умен и мъдър човек? ех, как никой не се сеща да го титулува някак и да му предостави възможност да чете лекции в някой вуз, също като алексей петров.
neter има много хубава сигнатура. прочети я!

Не веднъж съм казвал, че и мошеник да си, па акъл си требе! Та, квото и да си говорим за пеевски, явно акъла си го има.
Активен

4096bits

• Напреднали
  • Публикации: 7568
    • Профил
« Отговор #168 -: Jan 16, 2014, 12:54 »
Или го няма, а просто ще играе по свирката на някой, дето има. Не трябва да се забравя, че умния човек винаги стои в сянка. Ахмед Доган например.
Активен

As they say in Mexico, "Dasvidaniya!" Down there, that's two vidaniyas.

backinblack

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #169 -: Jan 17, 2014, 15:29 »
Абе, прав си, ама малко трудно ще накараш прост човек да играе умно по умната ти свирка :D :D :D
Активен

4096bits

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #170 -: Jan 17, 2014, 16:43 »
Абе, прав си, ама малко трудно ще накараш прост човек да играе умно по умната ти свирка :D :D :D
На магарето трябва само да му тикнеш морков на една пръчка, да виси пред муцуната му, за да го накараш да върви, накъдето искаш.
Активен

backinblack

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #171 -: Jan 17, 2014, 19:01 »
Идея си нямаш какво е да управляваш малоумни работници или по-културно казано с нисък ценз, а представям си какво ще ми коства, ако някой такъв малоумник ми подставено лице!
Активен

4096bits

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #172 -: Jan 17, 2014, 20:38 »
Всъщност имам много добра идея, но не зная как се решава тоя въпрос. Почти невъзможно е да намериш четави хора, за каквато и позиция да е. Затова се принуждаваш, да слезеш до въможно най-прагматичното ниво. Вършат ли работа или не.
Активен

backinblack

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #173 -: Jan 17, 2014, 21:58 »
Всъщност имам много добра идея, но не зная как се решава тоя въпрос. Почти невъзможно е да намериш четави хора, за каквато и позиция да е. Затова се принуждаваш, да слезеш до въможно най-прагматичното ниво. Вършат ли работа или не.

Хора читави има, но няма читави меринджей! В 90% от обявите се търсят работници вундеркинди които реално, ако имат тези качества, не могат физически да вършат и едното и другото или пък другата крайност, че няма да ти дойдат работник, а ще си направят собствен бизнес.
В другия форум на програмистите постоянно се коментират изисквания за познаване на куп технологии, но в същото време се работи по проект който се ползва една или две. В нашия бранш го има същия проблем. Търси се конструктор който да реди маркери за разкрой, също и да вършел работа и като технолог, щото фирмата била малка с малък обем работа :D :D :D
Активен

4096bits

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #174 -: Jan 18, 2014, 10:40 »
Има едно много простичко, но и много основно нещо, което повечето мениджъри не разбират. Дадеш ли два-три пъти нареждане, винаги ще трябва да го правиш. И винаги ще те чакат, да казваш, какво да се прави. Това мож ти отрови живота.
Активен

gat3way

• Напреднали
  • Relentless troll
    • Профил
« Отговор #175 -: Jan 18, 2014, 12:42 »
Получих прозрение току-що!

Има един велик спамър, който тъпче където каквото намери някакви несвързани брътвежи за импланти за мозъчен контрол и Телеком Аустрия. Дълго време вярвах че това е някакво изпълнение за партизанско SEO, но сега вече съм убеден че спамърът просто е конспиратор. Сега вече схващам и същността на конспирацията :)

Ето един пример:

Цитат
От картелът на банките регистрирани около Австрия: Райфайзен, Уникредито. ДСК и Телеком Австрия се опитаха да ме отровят и сплашът защото разкрих публично картелите в банките и телекомуникациите, и че контролират съзнанието на централни банкери и правитество с импланти на мрежата на Мтел. Участват Стати Статев, Калин Христов, Мариела Ненова, Андей Василев, Росен Розенов, Григор Стоевски, Кристина Карагьозова, Цветан Цалински ... Така изчезнаха 20 млрд от фондова борса, 10 млрд лоши кредити ..

Ей много са зли сивите кардинали в сянка...
Активен

4096bits

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #176 -: Jan 18, 2014, 13:36 »
Това не е чак толкова невероятно, колкото някой може да си помисли. Има няколко прости факта, които само трябва да се навържат.
Преди доста години, четох в списание за опити с хора, които с прикачени кабелчета ( тапи ) по главите, се опитваха да си представят определен прост символ и компютър трябваше да го възпроизведе на дисплея. Може и толкова отдавна да е било, че май бяха и CRT-та.  :D Проучването на мозъчните вълни е отдавна. Пооне от тогава, откогато има достатъчно чувствителни сензорчета.
В последно време, съвсем наскоро, се появиха протези за хора минали през ампутация или инцидент, които могат да се управляват с мисъл.
Постигнато е голяма разбиране на "шума" от мозъка ни. А всеки знае, какво се случва, когато по-силен сигнал със същата честота и модулация се появи там, където вече има такъв, но доста по-слаб. Не е сложно да възпроизведе. Малко позната вече математика превърната в електронни компоненти и връзки.
Възможно е. И след като е възможно, ще е и доста примамливо за не малко хора, за да не го направят. А и манията за контрол, засегнала всички с достатъчно голяма власт, която да ги разяде отвътре, може да е по-силна от всичките им други мании.
Активен

gat3way

• Напреднали
  • Relentless troll
    • Профил
« Отговор #177 -: Jan 18, 2014, 14:08 »
Точно така, имплантират ти GSM baseband със сим карта и mind control device в черепа, за да те контролират през мрежата на Mtel.

Мммм сега като се замисля има един генерален проблем. Никога не трябва да те допускат да ходиш по планини и диви села без обхват, че можеш да свършиш някоя простотия.

Това обяснява защо Бойко говореше всякакви простотии на разни странни места където BTS-ите не огряват. Примерно в една мина се беше изцепил "аз съм прост и вие сте прости затва се разбираме".

От чужбина пък ръсеше други глупости от сорта на как ходил да набива канчето на другите държави дето не си държали бюджетния дефицит както са казали от Германия. Обяснението според мен е че от Мтел са забравили да му активират роуминга.

Волен прави глупости в самолетите просто защото на 11км височина GSM комуникациите са абсурд...
« Последна редакция: Jan 18, 2014, 14:13 от gat3way »
Активен

4096bits

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #178 -: Jan 18, 2014, 14:23 »
E, не съм казал, че от Мтел правят пакости. От възможността за нещо, до реализацията....
Може всеки да си измисли такива истории. Може дори да звучат логично. Също не съм привърженик на конспирациите, но предпочитам нищога да не се уповавам 100% на нищо. Никога не се знае. Виждали сме да се случват "невъзможни" неща. Хората сме си малко изроди.  8)
Активен

backinblack

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #179 -: Jan 18, 2014, 15:57 »
Гейовете трябва да "оставят децата на мира", заяви Путин Това е Човека, а не онези педали от европата!
То не стига, че педали, ами извратени до безкрай!
Активен
Страници: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 25   Нагоре
« назад напред »