Страници: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 19   Надолу

Автор Тема: За световната политика, Украйна и българското общество  (Прочетена 46630 пъти)

lunarvalley

• Гост
Цитат
Не е ли малко расистко това? :)

индийците ако прочетат мнението на вундеркинда Златко (от БЪЛГАРИЯ) сигурно ще се поболеят от мъка и ще потънат в земята от срам.
Активен

Златко

• Напреднали
  • Публикации: 2147
    • Профил
Не е ли малко расистко това? :)

Зависи от гледната точка. Може и така да е, но не  аз съм отишъл в Индия да се заселвам. Напротив, те имат тука едни неканени индо-пакистанци дето са ни са се качили на главата и които трябва да си събират чукалата.
Всяка жаба да си знае гьола.
Активен

Без правила няма игра

gat3way

• Напреднали
  • Публикации: 6050
  • Relentless troll
    • Профил
Аз сега като се замисля, имат един недостатък, който ще им е сериозен проблем ако решат да живеят по тия географски ширини - не могат да пият като хората. Ся се сещам за един случай дето един обърнал няколко бири, взели му такси до квартирата и тоя не успял да си отключи и заспал във входа.

Та реакцията с мангалите си я представям лесно. Представи си излиза някой истински българин в полунощ да си купи ракия от клек шопа и заварва спящ индиец. Първата реакция предполагам е "бафмааму що не заключват вратата, почнаха да влизат мангали тука". Втората, която ми е трудно да си я представя е каква ще е реакцията като установи по външния вид че не е клошар.
Активен

"Knowledge is power" - France is Bacon

Златко

• Напреднали
    • Профил
Затова казвам всеки да си стои в страната. Тогава няма да се налага да се решават такива сложни логически задачи.  :D
А всъщност работата с демографията не е никак за шега, направо си е трагедия, както е описано в статията.  :(
Активен

Без правила няма игра

gat3way

• Напреднали
  • Relentless troll
    • Профил
Това никога не е работило мисля. Може би освен когато е бил пика на идеята за национализма и нациите-държави и пак не навсякъде. А и това време отдавна е отминало. Не виждам какъв е проблема да отида да живея другаде, автоматично вече не съм българин ли?
Активен

Златко

• Напреднали
    • Профил
Не виждам какъв е проблема да отида да живея другаде, автоматично вече не съм българин ли?

Това не знам, но със сигурност автоматично няма да бъдеш ..... (испанец, примерно, ако отидеш да живееш в Испания).
Апропо, тепърва ще берем горчивите плодове на глобализма и толерастията.
Активен

Без правила няма игра

gat3way

• Напреднали
  • Relentless troll
    • Профил
Това е много вероятно, но докато не измислят нещо по-добро, няма какво толкова да се направи. Другите варианти в общият случай предимно fail-ват, при това много неприятно. Плюс това, прекалено много енергия се хаби за да се разрешават малоумни спорове, от които няма никакъв смисъл - например сегашния в Украйна и Крим. Според мен шансът човечеството да се самозатрие преди да започне да колонизира космоса е далеч по-висок ако идеята за нациите-държави не бъде заличена.
Активен

Златко

• Напреднали
    • Профил
Според мен шансът човечеството да се самозатрие преди да започне да колонизира космоса е далеч по-висок ако идеята за нациите-държави не бъде заличена.

Зависи какво разбираш под „нация“ и „държава“. Съвременната национална държава е продукт на елитите от 18-и и 19-и век и своя пик достига през 20-и век. Но понятието "държава" търпи своето развитие. ЕС също е държава. САЩ са държава (ако трябва правилно да го преведем от английски би звучало като „Обединените Държави на Америка). РФ е държава. ФРГ също е държава, направена от по-малки държави (примерно freistaat Bayern- свободна държава Бавария, т.е. провинция Бавария).

[_]3
Активен

Без правила няма игра

gat3way

• Напреднали
  • Relentless troll
    • Профил
Ми в този смисъл значи няма проблем - примерно да се преместиш от България в Испания. Също и демографския проблем не би трябвало да е нещо фатално, повечето държави си имат региони с влошена демография така или иначе.

Активен

Златко

• Напреднали
    • Профил
Иди да я разправяш тая на някоя изнасилена и обрана баба от Монтанско примерно, тя да ти каже има ли демографски и етнически проблем или няма.
Освен това, нали се сещаш, че ако в България след 20 г. живеят 3 милиона цигани и 1 милион българи, ти ще трябва да храниш от твоята заплата трима циганина и един български пенсионер?
Всяка държава си има граници, права и задължения. Ако си мислиш, че ЕС ще ти храни циганите, в голяма грешка си.
Активен

Без правила няма игра

backinblack

• Напреднали
  • Публикации: 3201
    • Профил
Цитат
Ами нашенските откакто станаха собственост предимно на една икономическа групировка, доста започнаха да напомнят на руските

Гейт, хайде пак да се върнем на изначалния ми въпрос на темата!
Та, тази печалба от стопанския субект все едно ли е дали отива в някой частен джоб или в бюджета и, ако е все едно, защо всички протестирате като видите някой малко по-богат от вас и как ще се съчетае според вас едното с другото?
Активен

gat3way

• Напреднали
  • Relentless troll
    • Профил
Нещо не мога да схвана идеята. Това че не ми допада качеството на Пеевските парцали е свързано с това че е по-богат от мен, а аз го ненавиждам? По коя точно логика?
Активен

backinblack

• Напреднали
    • Профил
Пеевски е това което е, защото нормативната база е такава! Ако не е Пеевски, ще е някой друг, но резултата ще е същия. Престъпността която имаме и циганския произвол са плод на същата тази база, а тази база от вън ни се налага!
В тази база, няма начин да се управлява кадърно държавното имущество, защото докато частника предприемач може да рискува и тук там да заобикаля закона, то държавния служител не може да си го позволи! При такава разлика в условията, всяка нормална конкуренция между мениджър в държавна фирма/учреждение, голяма частна фирма и малка частна фирма е обречена на неуспех и познай в полза на кого работи всичко това?
Наскоро от ЕС имаше доклад за нивото на сивата икономика, която не е само у нас, но ние тука си го знаем и без докладите им и в БГ, единствените които могат да работят без укриване на приходи са 3 категории! Първата са тези които работят на държавно регулиран пазар като енерго дружествата, втората са държавни фирми и учреждения и третата са тези които идват за да произведат нещо което директно си го изнасят на вън. Хайде опонирай ми, като ми дадеш пример за бизнес който не е от тези 3 категории и не укрива приходи!
Та, всички недоволствате, че някой бил укривал приходи, че не плащал данъци, че не знам си какво от този род, ама ако този някой затвори, дали ще ти е кеф да излязат още куп хора на улицата без работа, които ще са съгласни да работят за по-малко от колкото е твоята заплата и по този начин ти смъкнат заплатата!?
Та, кой ни налага този начин на работа и живот? Мислиш ли, че нашето правителство, колкото и  кадърно да е, че може да каже на ЕС, ние не сме съгласни с това или онова и то да се приеме, без да ни се налага да излезем от ЕС?
Та, как да бъде друго яче, хем да сме в ЕС, хем и да не е този бъркоч който е сега?
Ами, аз не виждам друг начин, освен да излезем от ЕС или всичко да си продължава като сега, докато рухнем напълно.
Както вървят в момента нещата, въпрос на време е и у нас да стане същото, но срещу циганите! Това което правят е само въпрос на време да излезе извън контрол!
Активен

gat3way

• Напреднали
  • Relentless troll
    • Профил
bb, абе ти за каквото и да стане въпрос, все накрая на криене на данъци го обръщаш :)

Да знаеш че накрая ще те репорт-на на НАП ехех :)
Активен

backinblack

• Напреднали
    • Профил
Това, че не всички говорят за тези неща като мен, не означава, че не го мислят и не го правят!

Дай ми пример за бизнес който не от една от трите категории и не укрива приходи!

И стига си извъртал или завъртал нещата в друга посока когато нещо не ти изнася!
Активен
Страници: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 19   Нагоре
« назад напред »