« Отговор #87 -: Mar 09, 2014, 21:12 »
Пеевски е това което е, защото нормативната база е такава! Ако не е Пеевски, ще е някой друг, но резултата ще е същия. Престъпността която имаме и циганския произвол са плод на същата тази база, а тази база от вън ни се налага!
В тази база, няма начин да се управлява кадърно държавното имущество, защото докато частника предприемач може да рискува и тук там да заобикаля закона, то държавния служител не може да си го позволи! При такава разлика в условията, всяка нормална конкуренция между мениджър в държавна фирма/учреждение, голяма частна фирма и малка частна фирма е обречена на неуспех и познай в полза на кого работи всичко това?
Наскоро от ЕС имаше доклад за нивото на сивата икономика, която не е само у нас, но ние тука си го знаем и без докладите им и в БГ, единствените които могат да работят без укриване на приходи са 3 категории! Първата са тези които работят на държавно регулиран пазар като енерго дружествата, втората са държавни фирми и учреждения и третата са тези които идват за да произведат нещо което директно си го изнасят на вън. Хайде опонирай ми, като ми дадеш пример за бизнес който не е от тези 3 категории и не укрива приходи!
Та, всички недоволствате, че някой бил укривал приходи, че не плащал данъци, че не знам си какво от този род, ама ако този някой затвори, дали ще ти е кеф да излязат още куп хора на улицата без работа, които ще са съгласни да работят за по-малко от колкото е твоята заплата и по този начин ти смъкнат заплатата!?
Та, кой ни налага този начин на работа и живот? Мислиш ли, че нашето правителство, колкото и кадърно да е, че може да каже на ЕС, ние не сме съгласни с това или онова и то да се приеме, без да ни се налага да излезем от ЕС?
Та, как да бъде друго яче, хем да сме в ЕС, хем и да не е този бъркоч който е сега?
Ами, аз не виждам друг начин, освен да излезем от ЕС или всичко да си продължава като сега, докато рухнем напълно.
Както вървят в момента нещата, въпрос на време е и у нас да стане същото, но срещу циганите! Това което правят е само въпрос на време да излезе извън контрол!