Страници: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 19   Надолу

Автор Тема: За световната политика, Украйна и българското общество  (Прочетена 46668 пъти)

gat3way

• Напреднали
  • Публикации: 6050
  • Relentless troll
    • Профил
Разбира се че с парите на Сорос, следователно ми е през оная работа.

Мажоритарните избори нищо няма да решат още повече в държава като България. Преди време имаше мажоритарна квота в България и това което стана е че почти цялата беше спечелена от ГЕРБ които тогава бяха на върха на популярността си. В смисъл, малко далеч съм от мисълта че абсолютно всичко кадърно се е събрало само там, ако беше така, най-малкото нямаше да паднат след 3 години и половина. То и сега на кметските избори като се яви някой независим "експерт", подкрепен от БСП примерно, всичките бабички си чупят краката да гласуват за него.
Активен

"Knowledge is power" - France is Bacon

backinblack

• Напреднали
  • Публикации: 3201
    • Профил
Разбира се че с парите на Сорос, следователно ми е през оная работа.

Я пак, я пак! Та значи, разните хелзински комитети дето защитават циганите и ги окуражават с това да правят все повече зулуми и да се плодят като зайци, те и Сорос им плащат купищата помощите, за които един нормален човек работи цял месец и често не може да изкара толкоз!
Сорос е самия Робин Худ който се грижи бедните и онеправданите!

Цитат
Мажоритарните избори нищо няма да решат още повече в държава като България. Преди време имаше мажоритарна квота в България и това което стана е че почти цялата беше спечелена от ГЕРБ които тогава бяха на върха на популярността си. В смисъл, малко далеч съм от мисълта че абсолютно всичко кадърно се е събрало само там, ако беше така, най-малкото нямаше да паднат след 3 години и половина. То и сега на кметските избори като се яви някой независим "експерт", подкрепен от БСП примерно, всичките бабички си чупят краката да гласуват за него.

И какво ГЕРБ!!!? Да не искаш да кажеш, че преди тях беше по-добре и, че тези които ги наследиха са по-добри от тях!!!?

С тези политически и икономически познания които демонстрираш, няма да споря с теб, че преди тях беше по-добре, щото банките раздаваха кредити на поразия, а народа теглеше като изобщо не си правеше сметката, че трябва да ги връща, а на теб като гледам, другите неща ти се губят.
Активен

Acho

• Напреднали
  • Публикации: 6502
  • Distribution: Slackware, MikroTik - сървърно
  • Window Manager: console only
    • Профил
Същата баница са и едните и другите.
Активен

CPU - Intel Quad-Core Q8400, 2.66 GHz; Fan - Intel Box; MB - Intel G41M-T2; RAM - DDR2-800, Kingston HyperX, 2X2048 MB; VC - onboard, Intel G41 Express Chipset; HDD - Toshiba, 500 GB, SATAII; SB - Realtek HD Audio; DVD-RW - TSSTcorp DVD-RW; LAN - Realtek PCI-E GBE Controller; PSU - Fortron 400 Watt.

gat3way

• Напреднали
  • Relentless troll
    • Профил
Цитат
Я пак, я пак! Та значи, разните хелзински комитети дето защитават циганите и ги окуражават с това да правят все повече зулуми и да се плодят като зайци, те и Сорос им плащат купищата помощите, за които един нормален човек работи цял месец и често не може да изкара толкоз!
Сорос е самия Робин Худ който се грижи бедните и онеправданите!

Хелзинския комитет не са ми от най-големите любимци, просто защото там на никой не му пука за това за което се борят, това са предимно юристи-тролове, които се издържат от това. Грантовете им от разни фондации са малка част от приходите им. Тук не съм чувал за това, но в САЩ примерно е пълно с разни кантори и организации, които завеждат дело от твое име срещу некоректни работодатели или търговци, срещу процент. На тях също толкова им пука за горките клиенти и служители, но поне вършат някаква полезна работа.

Това казано, ако твърдиш че Сорос е пратил хората да протестират в Украйна и да ги пердашат и стрелят, значи не си много далеч от ония смахнати малоумници от Атака. Имам предвид - на тебе примерно колко трябва да ти платят за да отидеш да палиш гуми, да мяташ молотовки и да те стрелят? Айде сега го умножи по няколко десетки хиляди. И накрая айде така набързо сглобена красива и разнородна групичка след няколко дни тупаници и стрелба, свалете правителството. Все едно слушам ония около Жан Виденов, като ги изгониха с шутове, бяха същите изпълнения - западни шпиони, Сорос и тем подобни глупости, платили на студентите по 5 лева и те свалили правителството - ако някой студент за 5 лева отиде в студа да го бият полицаите, значи в тая държава има нещо генерално сбъркано.

И какво значи - тебе ти трябвала мажоритарната система, за да изберат ГЕРБ ли ехех :)  Бойко като подобие на Путин....не не, според мен Бойко ако хване онова джудже ще го спука от бой. Силен пича, има воля. Жалко само че и на това му мина модата по тия ширини, всяко чудо за три дни.

Знаеш ли кво май не сме имали - правителство с педераст-непушач начело. Имам предвид - имахме непушач, имахме и педераст, ма нямахме и двете. Ако се появи кандидат - ще гласувам за него :)
Активен

Acho

• Напреднали
    • Профил
Ех този нов премиер Хахахаххаххаааааааааааааааа
Активен

CPU - Intel Quad-Core Q8400, 2.66 GHz; Fan - Intel Box; MB - Intel G41M-T2; RAM - DDR2-800, Kingston HyperX, 2X2048 MB; VC - onboard, Intel G41 Express Chipset; HDD - Toshiba, 500 GB, SATAII; SB - Realtek HD Audio; DVD-RW - TSSTcorp DVD-RW; LAN - Realtek PCI-E GBE Controller; PSU - Fortron 400 Watt.

gat3way

• Напреднали
  • Relentless troll
    • Профил
Всъщност, тоя Сорос почна много да ме кефи. Дядката на 80-90 срина паунда преди години, станал е за оправдание на всички провалени държави, последно дръпна Украйна под носа на великия Путин и доколкото разбрах му е изпарил едни 70 милиарда от икономиката, сривайки рублата покрай това. Или може би този път не е виновен той, не знам какво пише в сайтовете на bb.

Мисля, че си промених мнението. Не ща педераст-непушач. Искам Сорос за премиер - целия свят ще трепери от нас. А онзи Путин ще ни дава газта без пари че иначе ще го фалираме и ще си вземем обратно Волжка България.
Активен

backinblack

• Напреднали
    • Профил
В предната страница, там с подчертаното с червено акцентирах на някои неща и стана въпрос баницата и зелника и ти тръгна да вкарваш Сорос в играта! Всички тези масрафи ти плаща данъкоплатеца!
Та, като му е толкоз акъла, нека си плаща! Сороси, мороси не ме интересуват! Най-голямата руска банка Сбербанк е държавна! Газпром, военно промишлени комплекси и тем подобни са държавни! Сещаш ли се каква е основната разлика? Че тези държавни фирми като работят, плащат освен заплати, ами внасят и концесионни такси и данъци от печалбата си, а частната фирма си изнася печалбата, а за данъците сигурно си чел какви врътки правят за да не ги плащат.
Та, в този ред на мисли, да не ме обвиниш, че съм против частната собственост и бизнес, европейския и емериканския бюджет печели доста по-малко от руския, щото се пълни само от данъци. Поради тази причина и руснаците с по-малките си заплати харчат повече от тях за лични нужди от колкото за данъци.
И другото което казах но по-предната страница, че не на всякъде държавата е лош стопанин и Русия и Франция го доказват това и трябва да се поучим и въведем техния опит в това отношение!

Относно това кой ще ни управлява, при тази система която е в момента, на мен ми е все едно и няма да ти преча да си го избираш.
« Последна редакция: Mar 11, 2014, 23:26 от backinblack »
Активен

gat3way

• Напреднали
  • Relentless troll
    • Профил
Признавам че го вкарах в играта, само за да видя дали ще подскочиш, като крайния резултат оправда очакванията ми. Което е много добре - вече са успяли да те вкарат в конспирацията :) Между другото, Сорос е враг и на Република Македония, където иска да съсипе прекрасния имидж на древна държава, подигравайки се с античната им история и класическите сгради от газобетонни блокчета. Всъщност, първият път като видях думата "соросоид", беше с македонски произход, та реших че е локално явление, то какво било :)

И сега гледай какво става - идва Сорос и срива рублата и руската икономика, съответно Газпром и Сбербанк. Страда ли обикновения руснак от цялата работа? Не съм толкова убеден. Според мен това е далеч по-голям проблем по тия краища на света:

http://www.vesti.bg/pari/biznes/vdigat-minimalnata-cena-na-vodkata-v-rusiia-6006497
Активен

backinblack

• Напреднали
    • Профил
Има някои съвсем принципни фактори които не могат да останат на страни!
Когато една държава води завоевателна война, а не отбранителна, трябва да има поне двойно превъзходство за да е сигурна в победата си. Специално в този случай, не бих казал, че американците и НАТО превъзхождат чак толкоз Русия. От друга страна, на двата блока доктрините са съвсем различни. Руския военен комплекс след съвземането си, наблегна на отбранителното оръжие, а американския си е бил винаги с нападателна и завоевателна доктрина. Ако руснаците бяха обявили война на щатите, щях да се обзаложа, че ще изгубят, но при този развой на нещата, залагам на това, че ще се сложи най-после край на този идиотизъм наречен ЕС и САЩ.
От няколко години е сериозно приповдигнато самочувствието на руската армия и народ, за разлика от нашите.
И не на последно място, те си имат всички нужни им природни ресурси, а и производство за да не зависят от внос, за разлика от нас или от щатите!
Ако рублата се обезцени сериозно, китайците няма да пропуснат да обезценят долара! Ще изгубят доста, но няма да фалират.
Май прекалено голям залък се опитаха да отхапят и ще го ядат дебел! Обзалагам се, че до края на годината всичко ще приключи! С война или без война, но това няма да се точи с години като в Сирия!
Активен

backinblack

• Напреднали
    • Профил
Гейт, реших да видя какво ново има в другия лагер и гледай на каква статия попадам!

Лукашенко обяви причините за „колапса” на Украйна

И се замислям! Значи Лукашенко, Путин, Милошевич, Башар Асад, Кадафи, всичките се диктатори защото си защитават държавните интереси като истински патриоти! Сега се сещам, че и тази думичка патриот, отдавна не се използва нашата преса, сякаш е мръсна дума!
Активен

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
  • Публикации: 8911
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
Всъщност, тоя Сорос почна много да ме кефи. Дядката на 80-90 срина паунда преди години, станал е за оправдание на всички провалени държави, последно дръпна Украйна под носа на великия Путин и доколкото разбрах му е изпарил едни 70 милиарда от икономиката, сривайки рублата покрай това. Или може би този път не е виновен той, не знам какво пише в сайтовете на bb.

Мисля, че си промених мнението. Не ща педераст-непушач. Искам Сорос за премиер - целия свят ще трепери от нас. А онзи Путин ще ни дава газта без пари че иначе ще го фалираме и ще си вземем обратно Волжка България.

Ако искаме измамник за премиер, то и в момента си имаме и преди него поне още четирима като него. Поне двама от тях бяха чужденци, а един представител на малцинствата, та не става да кажем, този е измамник, ама поне не е български чукундур и затова става. И този сценарии го пробвахме.

От друга страна Волжката никога не е била наша. Основана е след като Аспарух минава Дунава, а не преди това, че евентуално да протестираме за някакво право. А на всичкото отгоре, там няма нефт, а само диви татари. То мохамедани и тук си имаме, не ни трябват нови.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

gat3way

• Напреднали
  • Relentless troll
    • Профил
Че какъв е проблема да си диктатор и патриот? Аз не знам двете да са взаимно-изключващи се. Примерно Хитлер и Мусолини също са патриоти и си защитават държавните интереси. Примерно вярвам че последното, което Хитлер е искал е да му избомбят градовете, да му избият толкова народ и да му разделят държавата на две. Това не го прави по-положителна фигура.

А, да, забравих че бяха лагери и има само добри и лоши - примерно не може да е добър персонаж и да е диктатор, някой лъже :) backinblack, така като си подпалил моторетката, всичко ще си кажеш :)
Активен

backinblack

• Напреднали
    • Профил
Кво да си кажа? Аз съзнателно помня последните 10 години на "комунизма" преди 89-та!
Имаше някакъв ред и държавност. Работеше се по-малко, а се произвеждаше повече. Хората имаха повече лично време. Децата обикаляхме целия град без да се притесняват родителите за нещо. Сега, друг е въпроса къде отиваше това произведеното, щото и магазините бяха празни.
Лошото на онова време беше, че не можехме да излизаме на вън, информацията се филтрираше и само каквото видиш по първа и втора програма, каквото чуеш по националното радио, каквото прочетеш в няколкото национални вестника, но то на всякъде е едно и също. Беше забранена частната инициатива на хората, но всеки работеше нещо частно по селата, предимно земеделие и животновъдство и само миньорите разчитаха само на заплатата си, но имаше държави като Унгария в които частната инициатива не беше забранена и дори държавата печелеше от нея и като отидеха някои в Унгария, все едно, че бяха на запад като видят как им бяха пълни магазините.
Не виждам нищо лошо в това, да се върне силния държавен ред, но без тези ограничителни глупости и точно това си мисля, че прави Путин и другите които изброих по-горе.
Хората единственото което искат е да работят и да си харчат парите за да живеят добре!
Активен

gat3way

• Напреднали
  • Relentless troll
    • Профил
Кои ограничения? Примерно тези:

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1799741

Или пък тези?

http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/sviat/2013/10/15/2161407_vladimir_putin_iska_da_pozvoli_danuchni_razsledvaniia/

Или може би с държавно-регулираната минимална цена на водката :)

Ако силния държавен ред беше определящо за благоденствието на хората, то Северна Корея примерно щеше да е най-предпочитаното място за живот. И да - много хора специално тук искат някой с твърда ръка да ги управлява и държавата да им казва какво да правят. Понеже сами да мислят последното е прекалено сложно.
Активен

Acho

• Напреднали
    • Профил
Никъде няма пълно щастие.
Активен

Страници: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 19   Нагоре
« назад напред »