Освен това което казва брадата, потта регулира и телесната температура на тялото и може да се намали потенето чувствително, ако се поддържа определен начин на живот.
Аз примерно, зимата в къщи поддържам 18-20 градуса и съм по къс ръкав. Така, но с дебело яке ходя на вън, а по заведенията колкото и рядко да съм отсядал е по-топло от колкото в къщи, а като започне да се стопля, климатика го включвам когато температурата премине 30 градуса в стаята и го държа обикновено на 28-30 градуса, което май му беше и максималното на охлаждане и се потя много по-малко от колкото когато бях семеен и се съобразявах за температурата в къщи с жена

. Тогава зимата в къщи температурата не падаше под 25 градуса, а лятото климатика нафирен така, че само докато сляза по стълбите от 3-я етаж до колата и цялата ми блуза беше плувнала в пот! Допълнителен ефект е по-ниската сметка за отопление и охлаждане.
Когато свърши лятото и температурите започнат да падат, периода е достатъчно дълъг за постепенно адаптиране на тялото към по-ниска температура, а когато свърши зимата и започнат да се вдигат, пак има достатъчно време за адаптиране.