Рутването няма да помогне.
И в 13.04 ми работи MTP-то-ама като ме хване нервата-вадя картата от телефона и я слагам в USB преходника-щото картата ми е 32 гига, много бърза, и неам нерви MTP-то да ми влачи трафик, дето по човешкия начин става за секунди.
!!!И между другото връзката на korry- http://www.webupd8.org/2012/12/how-to-mount-android-40-ubuntu-go-mtpfs.html
работи
-да не пропуснеш, че телефонът е в /media/MyAndroid/

първо:
fusermount -u /media/MyAndroid
после:
go-mtpfs /media/MyAndroid
отиваш в /media/ и десен бутон-създаване на връзка към програма-общи-кръщаваш я например fusermount -u ⁄media⁄MyAndroid след това програма-команда-usermount -u ⁄media⁄MyAndroid-ок
десен бутон-създаване на връзка към програма-общи- go-mtpfs ⁄media⁄MyAndroid например след това програма-команда-go-mtpfs ⁄media⁄MyAndroid-ок
включваш телефона-отваряне във файлов браузер-отиваш в /media/ -цъкаш на fusermount -u ⁄media⁄MyAndroid дето си я направил, после цъкаш go-mtpfs ⁄media⁄MyAndroid и след това цъкаш в /media/MyAndroid/ и готово
като рестартираш компютъра пак трябва да цъкнеш двете връзки към програми, ако ще закачаш телефона
!!!!!!!
Обаче това Go-mtpfs работи далече по добре и стабилно от бъгавото MTP по подразбиране в 13.03 и 14.04.......
Направо съм много учуден....

Да,рутнах го вече.
Рутването не е заради МТР-то,а поради други очевадни причини.Няма да ги разисквам тук,всеки който познава Линукс по-обстойно,има Андроид-смартфон и се е занимавал с него ги знае.И това е свобода,която си възстановяваш,когато ти е била отнета.
Това,което си описал го пробвах преди няколко дни и работи,но не ми е удобно.Не,че не мога да си цъкам по няколко пъти насам-натам,но не искам.Има и други начини да се направи и да работи по-бързо и безпроблемно.Например с konqueror,не с делфина,защото той не разбира много от МТР.Има още много трева да пасат разработчиците на КДЕ4,докато си оправят бъгавия файлов браузър,който идва по подразбиране.
И други начини има,но са си все МТР...
Продължавам да търся най-успешното.Дано да има и сред вас ентусиасти.
Поздрави!
P.S. Пробвах това,което си описал и работи безпроблемно.Май е най-доброто от всичко,което пробвах.Благодаря!
Обаче не точно по твоя начин а малко по-иначе - с два скрипта на работния плот:
за монтиране:
go-mtpfs /media/MyAndroid наречен mountSGS5
и за демонтиране:
fusermount -u /media/MyAndroid наречен umountSGS5
Като включа телефона,не го монтирам през файловия браузър,чрез искачащото меню,а чуквам на монтиращия скрипт и всичко си е наред.Преди изключване демонтирам чрез другия скрипт.
Зевсе,много съм ти благодарен!!!По-горе ти благодарих,но наистина даде най-доброто!
Да си жив и здрав!