това, което е ПОВЕЧЕ от очевидно е, че изкуствено се създава нещо, като се използва вече съществуващо такова, и му се придава значение на ново, самостоятелно, уникално и независимо, а то е просто много неграмотна диалектна форма. факта, че ти не си успял да се доближиш до съдържанието си е твой неуспех, то не прави тази неграмотно изписана бележка представителна. имаме турцизъм /шекер/, имаме КРВ - това би трябвало да е дума, но в нея няма нито една гласна, изобщо..., имаме много лоша имитация на език. не ми се прави обстоен анализ, така, както и в друга тема не ми се търсеше топлата вода, но нямаме език. написаното не го легитимира.
такава неграмотност се среша в най-дивите ни и безпросветни слоеве на населението , където Нотариален Акт, поради простотия, се изговаря и изписва, като Натурален Ак. други, пък, Фелдшер го изговарят като Фелшер, ама това не ги прави нация, или познавачи на някакъв нов, екзотичен език - това просто са си прости хора.
едит:
ако сте на зор, търсете този надпис=>

p.s. само за Маше!
и една много красива черква, която...... А! ми..... ДА!!! тя прилича на черквата на Рилския монастир!

и не просто прилича, а Йоаким Осоговски ученика на св. Иван Рилски отива в Осогово, заселва се там и основава манастир.