Автор Тема: Мога да получавам, но не мога да изпращам мейли?  (Прочетена 3302 пъти)

bILLY

• Напреднали
  • Публикации: 159
  • Distribution: Red Hat 7
  • Window Manager: Windows 10
    • Профил
Здравейте, (отново аз досадникът)
имам следния проблем, не мога да изпращам, но пък мога да получавам мейли. Използвах формата за търсене преди да пусна темата,  намерих точно 8 такива теми, но не ми помогнаха. Единственото в което се съмнявам е да не съм споделил някой порт както трябва, имаше и такава тема, но там съвета беше да се споделят всички портове, на един Дебиан. Та със уеб панел съм zPanel, който по принцип си конфигурира всичко както трябва. Преди това мейл сървъра си работеше нормално, но сега откакто го прокарах зад рутер и не мога да изпращам мейли. Чудех се да не би да не съм пропуснал някой порт? Портовете, които съм отворил са: 53 (DNS, нз може да играе роля), 25, 110, 143, 995. Трябват ли ми някои други ? А освен това, гледам, че MX ми е вързан към mail.domain.tld, такъв субдомейн нямам? Възможно ли е да е и от това? В смисъл проблема е, че не мога да пращам иначе си получавам, което ме съмнява, нз. Сори за тъпия въпрос.
« Последна редакция: Jan 05, 2015, 09:23 от bILLY »
Активен

"UNIX is like sex: If you don't know it, you don't miss it. But if you know it, you'll need it!"
Lars Eilebrecht

tension83

• Участници
  • Публикации: 11
    • Профил
Здравей,
слуачино ако изпращаш през SMTPS а не през SMTP ще трябва да отвориш и 465 порт.
Успех.
Активен

Acho

• Напреднали
  • Публикации: 7042
  • Distribution: Slackware, MikroTik - сървърно
  • Window Manager: console only
    • Профил
А откъде ти е интернета ?

Защо ми намирисва на Vivacom ADSL Home account ?
Активен

CPU - Intel Quad-Core Q8400, 2.66 GHz; Fan - Intel Box; MB - Intel G41M-T2; RAM - DDR2-800, Kingston HyperX, 2X2048 MB; VC - onboard, Intel G41 Express Chipset; HDD - Toshiba, 500 GB, SATAII; SB - Realtek HD Audio; DVD-RW - TSSTcorp DVD-RW; LAN - Realtek PCI-E GBE Controller; PSU - Fortron 400 Watt.

bILLY

• Напреднали
    • Профил
А откъде ти е интернета ?

Защо ми намирисва на Vivacom ADSL Home account ?
Ами да от там е, има ли значение? Тия тъпаци да не блокирват нещо изходящо?
Активен

"UNIX is like sex: If you don't know it, you don't miss it. But if you know it, you'll need it!"
Lars Eilebrecht

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
  • Публикации: 8911
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
Няма и да можеш. БТК искат да си платиш за бизнес план, че да ти пуснат тази възможност. До тогава може да ползваш техният smpt. А май и след това.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

Acho

• Напреднали
    • Профил
Да колега, ако е HOME акаунта - спрян ти е (така да го нарека) 25 ИЗХОДЯЩ порт. Да не можеш да спамиш на воля. Те там ти режат всичко, и естествено нищо не заминава до реципиентите ти.

Ти ОТВАРЯШ портове на модема/рутер и ги пренасочваш към сървъра си, ама ти отваряш ВХОДЯЩИТЕ портове към тебе. Изходящите ги бара Виваком-а.

Само за проба (не знам дали ще сработи, ама тествай), пробвай да релейваш през техния мейлер -> mbox.contact.bg Мисля, че до него минаваше трафика на 25 порт и за HOME акаунтите.
Активен

CPU - Intel Quad-Core Q8400, 2.66 GHz; Fan - Intel Box; MB - Intel G41M-T2; RAM - DDR2-800, Kingston HyperX, 2X2048 MB; VC - onboard, Intel G41 Express Chipset; HDD - Toshiba, 500 GB, SATAII; SB - Realtek HD Audio; DVD-RW - TSSTcorp DVD-RW; LAN - Realtek PCI-E GBE Controller; PSU - Fortron 400 Watt.

bILLY

• Напреднали
    • Профил
Е то тогава по тая логика възможно ли е и DNS-а да не ми бачка, понеже съм отворил порт 53 ?  Не съм наясно ?

В смисъл да направя МХ запис към mbox.contact.bg ? Или да променя хоста в postfix?
« Последна редакция: Jan 05, 2015, 21:40 от bILLY »
Активен

Lars Eilebrecht

Acho

• Напреднали
    • Профил
Не, 53 входящ порт те не го барат. Но преди съм ти писал, че имаше едни ADSL модеми, на които им беше затворен 53 порт, и не ставаха през тях да се достъпва DNS сървър.

Най-простичкото е - дай си домейн имеtо и да го чекирам. Или ако е такава тайна, ами ти сам си го чекирай. Логни се някъде на интернета извън твоята мрежя, и пусни един dig за този домейн.
Активен

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
    • Профил
Според мен тайната е:

http://batence.com

;D

п.п. Записал си го е в профила;

п.п.п. Готин найнгаг, кой как вижда другите.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

Acho

• Напреднали
    • Профил
Ако е за този домейн, порта е отворен, и името се ресолва нормално.
Активен

bILLY

• Напреднали
    • Профил
http://centshell.org и http://batence.com са през DNS услугите на afraid с опцията за динамичен DNS и А запис. http://gavazov.tk е настроен с DNS настройки директно към сървъра/рутера на БТК, който би трябвало да работи според това, че порт 53 е свободен. Аз в смисъл dig-нах го, но нищо не зацепвам ? Ачо ако може да ми дадеш съвет, в кво се съмняваш ? За последно тук ми обясниха, че е от рутера и нз какво стана с темата, накрая се изпокарахме, явно съм доста изнервящ тип.
« Последна редакция: Jan 07, 2015, 09:35 от bILLY »
Активен

Lars Eilebrecht

10101

• Напреднали
  • Публикации: 384
  • Distribution: GNU LINUX
    • Профил
Trying "gavazov.tk"
Host gavazov.tk not found: 2(SERVFAIL)
Активен

А печат ?

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
    • Профил
Tk като всичко безплатно е бая нестабилно и създава само ядове.

От друга страна, до колкото знам БТК не дава статични адреси на домашни потребители, затова дори да го настроиш, при следващото презапускане на маршрутизатора, адреса няма да е вече същият, а едно обновяване на записите в DNS трае ден, два, та не знам колко е добра идеята. Изобщо не е.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

Acho

• Напреднали
    • Профил
gavazov.tk не може да се ресолвне. Проблемен е.

centshell.org е ОК според мен. Всичко му излиза веднага.

batence.com и там е малко кахърна работата.
Активен

bILLY

• Напреднали
    • Профил
Tk като всичко безплатно е бая нестабилно и създава само ядове.
Еее колега недей така със лошо, все пак повечето Линукс дистрибуции са безплатни, това не ги прави нестабилни. А честно имам един домейн от 2010 в тк дето досега не е мръднал, дори и паролата за хостинга съм забравил но сайта си стои жив.

От друга страна, до колкото знам БТК не дава статични адреси на домашни потребители, затова дори да го настроиш, при следващото презапускане на маршрутизатора, адреса няма да е вече същият, а едно обновяване на записите в DNS трае ден, два, та не знам колко е добра идеята. Изобщо не е.

Съгласен съм, че едно обновяване на днс-ите трае до 72 часа примерно, но да кажем че съм направил А запис от домейн към ип то на днс сървъра, та смяната на А записа е инстантен а ДНС записа нека си стои към същия домейн?

Примерно връзвам ns1.blabla.com със А запис към ip то на днс сървъра. После слагам днс настройка на lqlq.com към ns1.blabla.com.  Така и в един момент ип то на днс сървъра се сменя, където след 5 минути се сменя и ip то на А записа на субдомейна ns1.blabla.com, а всъщност днс настройката на lqlq.com не се бута, не се променя и остава същата ns1.blabla.com. Така не е ли възможно да се направи "врътката"?
« Последна редакция: Jan 07, 2015, 18:56 от bILLY »
Активен

Lars Eilebrecht