Лунар, кажи си го! Бананизиране напоследък е имало само за расизъм. За друго не съм виждал и е бил временнен: за по седмица. На мен ми е интересно защо. Още повече, че повечето ми мнения (а и твоите, хи-хи) са точно в такива теми.
----
Да се върнем все пак на темата. Изглежда, че форума е отново на линия. Не съм сигурен, но мисля, че съдържанието е качвано наново. Липсват теми, в темите няма коментари. Не така го бях видял последният път. А и като всички мнения да са с дата 31.1.15, което определено е доказателство, че са качвани наново. Но като съдържанието да е едно и също.
И на Булфон за около хиляден път искам да му насоча вниманието към нещо, което той старателно избягва пета, почти шеста година. В онзи форум може да се коментира без регистрация!!! Върнете ни обратно отнетата свобода. В smf е въпрос на едно щракане.
Попаднах и на мнението, което разяснява, защо конкретно собственика (интересно на какво точно е собственик, като домуването не е негово), а какво мрази родината. Надявам се да е същото, което са видели другите потребители. По-точно се надявам да не е, защото е съвсем кратко. За такава силна декларация трябва доста повече обосновка. Аз трупах много години печал и факти, за да стигна до подобна констатация.
Подписал се е като Celldweller и аватара е друг. Но вероятно е същият user444. Ето и мнението:
Когато говоря за омраза към България, винаги имам предвид това колко съм нещастен и колко лоши спомени имам с хората. Казвам хората без да съм излизал някога от България, за това ще ги наричам Българите. Имам виртуални приятели от други държави които са много по-мили и добри от вас. Винаги съм искал да се махна от България, но от къде да намеря пари за да се махна? Тук с висше образование като чистач ли да работя? Гледайте това клипче.
https://www.youtube.com/watch?v=Tm38Rfjm80s
Това не е смешно, а жалко. "Никой не искаше да изпусне промоцията от краставици за 33 стотинки и банани за 69 стотинки"
Добро впечатление прави, че е дал връзката по https. Какво е съдържанието ѝ не съм проверявал и сигурно ще ме е гнус, затова не мисля да го гледам.
Започвам с разбора. Човека ни съобщава, че е нещастен. До края на съвсем краткото мнение няма да проясни своите лични впечатления. Нещастието е сигурен знак, че е време за промяна. Каква е решил той, ще ни съобщи след няколко изречения.
В следващото изречение ни съобщава, че познава на живо само българи. Щастливец, бих казал аз, но това е моя опит, не неговият. Няма да коментирам надменните копелета.
Казва, че има приятели (виртуални) от други страни, които били мили и приятни. Пак негов опит, няма да намесвам своя. Но очевидно, щом е така, определено му трябва промяна.
В следващото изречение най-после ни казва каква да е тя, а именно да си бие шута, като много други предатели. Свободна страна сме, има това право. Но нещо го спира, какво? Не можел да намери пари. В рамките на ЕС може да забегне на всякъде в рамките на 1 000 лв. Отвъд голямата вода може за няколко хиляди, но никой не е казал, че това трябва да му е първата спирка. Не може да намери толкова? Това са под три минимални. Ако не може да ги изкара, да вземе заем. Човек, който не може да намери тук толкова и навън няма да може. Той просто е негоден. Аз съм НГВС, но по собствено желание си изкарах службата. Човек търси ли, ще намери.
След това ни уведомява, че имал висше образу̀вание и не желаел да работи като чистач в отечеството. Интересно навън какво ще работи?!? А да и чистачи, особено мъже, не се взимат туко така. Едва ли ще се класира. Твърди, че имал вишу̀. Ако това е user444 и той е автора на клипчето за „истината“, ми позволете дълбоко да се усъмня. Ако висшист наистина е способен да направи такова филмче, то разбиранията ни ценз дълбоко се разминават. За мен на такова трябва да е способен такъв незавършил началното (четвърти клас по днешни мерки), поне сина ми мисли по-трезво и прави по-малко грешки. И се справя с компютрите по-добре. Еленко ще го оставим на мира.
И не на последно място, завършеното образование, независимо дали това е user444 и дали е „авторът“ на „истината“, никъде по никакъв начин не гарантира нищо, освен, че имаш две шарени хартийки в кожена подвързия. Професионалната реализация е дело на всеки гражданин (и селянин). Цветната хартийка може и да отваря врати, но не е никаква гаранция.
В последното изречение, най-вероятно преразказва връзката, която е пуснал и най-вероятно тя се отнася за бой при отварянето на поредната бакалия. Ами не е смешно, може би дори той го намира за жалко. Правя спекулация, че вероятно иска да каже нещо за доходите.
Ако наистина е така, то пред него винаги стои една чудна перспектива — да стане частник. Частника няма горна граница на доходите си. Колкото изкара, си е все за него. Указ 56 е публикуван още 1988 год. и няма нищо, което да го спре.
Ако пък не е така, а например осъжда поведението на сънародниците си. Ами, аз също харесвам прѝмоции и се оглеждам за тях. Всеки сам си преценява, какво му е изгодно и какво може да си позволи. 33 ст. за краставички и 69 (обичам го

) ст. за банани и на мен ми се вижда добре. И аз не бих отказал офертата. Обикновено ми излизат тройно тези храни. Пазарна икономика — който умее, печели.
---
Ще сложа връзка към мнението си в неговият форум, ако реши да се вясне да коментира. Лошо впечатление прави, че зарязва вече втора тема, която е започнал.
п.п. Сложих. Сега ще чакаме.