Време е арогантните екселски менажерчета да почнат да влизат в затвора за безхаберното им отношение към IT сигурността.
Я дай дефиниция какво е арогантно екселско менажерче
![Beer [_]3](https://www.linux-bg.org/forum/Smileys/default/beer.gif)
Не че нещо, но когато има пропуск в някой протокол си 100% зависим от това колко бързо същият ще бъде закърпен, а това не значи, че преди да се разбере, че има такъв пропуск няма да го отнесеш преди изобщо да се разбере за този пропуск. Вярно има доста начини да защитиш максимално една инфраструктура, но това изобщо не ти дава спокойствието, че един ден като отидеш на работа няма да ти се стъжни животеца. И да, ако ИТ е толкова безхаберно ще пие една студена вода и всичко ще започне на ново ( или ще си плати ), но от друга страна както е при мен ако се наложи да връщам всичко от бекъпи си е изживяване, което предпочитам да не изживявам

И това, че преди седмица се пачнах, че имам една камара проверки какво щъка по шернатите ресурси, че има защитни стени, че бекъпите се правят през rsync на друга физическа машина и т.н глупости, които не ми се пишат, не значи че не ме притесняват тия неща

Днешно време бацилите взеха да ги правят доста елегантни и от една страна и брутални от друга