Някой знае ли на какво се дължи това.
Изведнъж Chromiun и SlimJet (и двете заедно и едновременно) престанаха да отварят интернет адреси. Стои си ... уж търси адреса и нищо не изобразява. Не иска да отвори и http://192.168.1.1 което е ротера. Мрежа има. Обаче Incognito модето и на Chromiun и SlimJet работи без проблеми.
Лисицата също работи всякък.
Debian Jessie. Chromium 57 от репото.
SlimJet Version 16.0.9.0 и FF 57.0.4 са от външни пакети.
Такова нещо съм виждал точно на счетоводителски компютър (подразбира се, че не е с ГНУ/Линукс). Обаче бях решил, че е заради вируси, защото въпросната машина беше пълна до козирката с всичко възможно от троянци (според Клам — Салити, Алман и още няколко в по няколко версии), червеи, вкоренени пъзели (мой неуспешен опит да преведа в движение термина rootkit) и какво ли не се сетиш още.
Другото, което се сещам е, че много е популярно да ти се зашиват добавки, които са по-дразнещи и от вирусите, без да те питат. Не знам дали е възможно и под ГНУ/Линукс, защото почти не се случва да работя с включен js, но не виждам причина да не може.
Та това е, нищо чудно да е имало гадинка в докѝмента. Има едни сравнително популярни твари писани на VB. Как ти е ЛО-то? По принцип идва с изключени макроси. Ти включвал ли си ги?