Зимата на 1996/1997 във Варна по блокадите на пътищата (тая до спирката на двойката пред Градска болница и тая на спирка "Нептун" визирам конкретно) идваха едни баничарки и раздаваха на хората по тия блокади чай и хлебчета с кебапче вътре- лично ги видях и и на двете посочени места тогава. Че на "Нептун" и си взех, даваха на всички- даже и на преминаващи като мен. На това съм свидетел от категорията "очевидец". Та, със сигурност е имало финансиране. И не е било само за кебапчета, чай и гориво за баничарките. Тогава инфлацията беше изкуствено раздухана.
А сега какво се случва- американците замениха прекалено компрометираните ГЕРБ с новото си лице ПП. Опозиция няма- БСП отдавна стана филиал на ГЕРБ, скоро Корнела изгони един от последните читави там- Кирил Добрев, като се намести на поста в правителството и се преориентира към новата американска партия. И все пак мисля, че сегашното правителство е много по-меко с ковидарските изпълнения- при ГЕРБ бяха генералчетата с чувалите за трупове и ангеловчетата с големи надписи "Sars-CoV-2" на пресконференции. И абсурдното затваряне на градовете за два месеца. За ваксините - и то непременно Файзер/Байонтех- натискат от две страни- американците от Файзер и немците от Байонтех. Не му завиждам на Кирчо наистина- хем трябва да отстоява ваксинационните финансови интереси на атлантици и еврогейове, хем не трябва тука при нас много да затяга примката, че току-виж му се разклатил стола, защото ние не сме послушни като атлантиците и еврогейовете.
Затова върви умерен, по еврогейските стандарти (в сравнение с Нидерландия, Австрия, Германия, Франция), натиск за ваксиниране точно с американско-немския продукт, няма да пуснат тук конкуренция. Защото ако засилят натиска, не се знае къде ще избие. На тях като им каже правителството нещо-значи нещото е вярно, а при нас не е така

А от друга страна, повечето от народа въобще не го е@е, че не можело да се влиза в мола без зелен сертификат. И че в кръчма не можело. Ние кръчма и вкъщи си правим, с приятели.
Но проблемът е, че натиска става във форма да не можеш да ходиш на работа, без зеления сертификат, и ето тук изби напрежението вече, и другият страничен ефект се появи- фалшивите сертификати.
Та, да видим новото правителство накъде ще отиде.