Здравейте,
Гледам тука някои харесват руски филми. Ако върнат комунизма, ще започна да гледам западни, защото са ми безинтересни сега, изгледах безкрайно много руски екшъши, и филми от втората световна, и заключих, че американците и един екшън са импотентни да напаравят след 1989 та, за останалото въобще не ми се говори. Оказа се, че всичките им филми преди демокр. съм ги гледал. Та ако върнат комунизма, може и да започнат да правят нещо. Подобно се отнася, и за Запада като цяло. Е, има, и момента натрупани години, не може вече само подскачалки.
Та гледах "Грях" неотдавна на Кончаловски.
https://m.my.mail.ru/list/enamelia2008/video/_myvideo/271.htmlФилмът е сниман в Италия, ролята на Микеланджело се изпълнява от неизвестен италианец. Изборът е бил оправдан от незамърсеноста на един човек он инерцията на професионализма.
Италианците са понесли Кончаловски на ръцете си, но западната кочина пълен игнор. Това още повече ме кефи!!!
Няма вариант да съжалявате.

Оооооо между другото преди години послушах съвета на един руски режисьор - оператор, като ще си купувам 3D стерео картинкисветлич, да не е олед, нито говното проектор с диод, нито лазер говно, а ЛАМБА проектор 3D, вика, ше изкараш картинка по - добра от луксозен киносалон. И беше прав разбира се. Като вляза в някой мол, само се присмивам на новите технологии. Разбира се светоча е професионална Оптома, и детайла там, и ниво черно (пълна тъмнина обаче), като не гледам 3D съм в икономичен режим (и да пестя живот на ламбата)
Та народа не знае, и как скива - Само ЛАМБА Светлич, другото е ала бала!!!
Инсталацията на светлича е цяла наука, да не би случайно да се плъзне някое отражение на чаршафа, някои шамани особенно на запад оборудват специални стаи - всичко в матово черно!!! Няма да се учудя, че и черни кимона раздават, и чашите, и бутилките са в матово черно.
Дам, само да има какво да се гледа ( и със кой, щото аз като един завършил режисьор сънувам (като Фелини) комунистическия киносалон за 35 стотинки, и усешането за НЕЯ, и ръката ми ТАМ, и всеобщата магия на многото хора, дет сега не става), че нещо и руснаците се поамериканчиха (млядожта), и изпедерасиха.
Ма както казал един китайски мъдрец - и тва ше мине...