Автор Тема: Курвенските пинизи на малките-и-меките  (Прочетена 96039 пъти)

remotexx

• Напреднали
  • Публикации: 4071
    • Профил
Re: Курвенските пинизи на малките-и-меките
« Отговор #780 -: Apr 25, 2025, 02:09 »
   Виждаме,че те е обзела някаква безумна носталгия,но
защо ги пишеш тези глупости в компютърна тема !?!  ???

Миии... щото вие започнахте, и като се размечтахте, за по-бързи сървъри само и само сакън да не идете у облако, не щете никакво ИИ... общо взето ситуацията не се е подобрила много от времето на Хенри Форд насам - с две думи: искате по-бързи коне  ;D

И аз предпочитам собствен сървър.

Но, относителни са тези неща.
Ако не разполагаш с достатъчно пари, а очакваш повечко клиенти, докато натрупаш капитал от някъде, облака си е добра опция.

За съжаление (като ги гледам и моите) днес в училище децата не ги учат да работят с ИИ, а утре вече може да е късно... съвсем скоро (може още преди да са завършили) тия които ползват (или си помагат с) ИИ ще имат голямо предимство пред тия дето правят всичко "на ръка" (кой каквото ще да ми разправя)
Бас държа че ако питам ко-пилота да ми напише скрейпъра (оня дето колегата няколко дена/седмици/месеци го писа и ще ми го изплюе, ..почти веднага, почти работещ  ;) (то аслъ на кой ли му пука за БД на тоя сайт вкл. и членовете му /и членките също/)

П.П. Попитали Хенри Форд преди години дали се е допитал до народа какви коли искат.
Отговора :
Питах  ги, искат по-бързи коне!

и туй то - Не щем облако ве, искаме си по-бързи(те) коне.. ъ-ъ-ъ така де сървъри  (вие ме разбрахте) ::)
« Последна редакция: Apr 25, 2025, 02:14 от remotexx »
Активен

4096bits

• Напреднали
  • Публикации: 7467
    • Профил
« Отговор #781 -: Apr 25, 2025, 08:16 »
За скрейпъра ми мина мотивацията, след момента в който стана ясно, че няма проблем с дисковете на форума.

Скрейпъра беше готов почти веднага.
Остана само един цикъл за свалянето на всяка страничка с мнения и записа в базата данни. Или иначе, почти нищо не остана.
Не съм го довърши, поради… обясних причините, защо не съм го дописал. Не зная, какво ще стане, ако ударя сървъра с няколко хиляди заявки в секунда. Всъщност, не зная, с колко ще е.  Машинката ми е бърза.  Това, в случай, че заменя async for цикъла с TaskGroup
Активен

As they say in Mexico, "Dasvidaniya!" Down there, that's two vidaniyas.

spec1a

• Напреднали
  • Публикации: 5019
    • Профил
« Отговор #782 -: Apr 25, 2025, 09:04 »
   Виждаме,че те е обзела някаква безумна носталгия,но
защо ги пишеш тези глупости в компютърна тема !?!  ???

Миии... щото вие започнахте, и като се размечтахте, за по-бързи сървъри само и само сакън да не идете у облако, не щете никакво ИИ... общо взето ситуацията не се е подобрила много от времето на Хенри Форд насам - с две думи: искате по-бързи коне  ;D

И аз предпочитам собствен сървър.

Но, относителни са тези неща.
Ако не разполагаш с достатъчно пари, а очакваш повечко клиенти, докато натрупаш капитал от някъде, облака си е добра опция.

За съжаление (като ги гледам и моите) днес в училище децата не ги учат да работят с ИИ, а утре вече може да е късно... съвсем скоро (може още преди да са завършили) тия които ползват (или си помагат с) ИИ ще имат голямо предимство пред тия дето правят всичко "на ръка" (кой каквото ще да ми разправя)
Бас държа че ако питам ко-пилота да ми напише скрейпъра (оня дето колегата няколко дена/седмици/месеци го писа и ще ми го изплюе, ..почти веднага, почти работещ  ;) (то аслъ на кой ли му пука за БД на тоя сайт вкл. и членовете му /и членките също/)

П.П. Попитали Хенри Форд преди години дали се е допитал до народа какви коли искат.
Отговора :
Питах  ги, искат по-бързи коне!

и туй то - Не щем облако ве, искаме си по-бързи(те) коне.. ъ-ъ-ъ така де сървъри  (вие ме разбрахте) ::)

Смятам,че достатъчно ясно (за пореден път) обясних що за
малоумие са публичните облаци и защо не трябеа да се използват.
   Но,нямам принципно нищо против ИИ.
Ясно е,че в повечето случаи ИИ е "в облака", но аз го ползвам само
за съвети или да напише скрипт за нещо си ...
Т.е. ползвам си собствени сървъри,и,от време на време се допитвам
до ИИ -то. Разбира се,винаги проверявам отговорите ...
Активен

spec1a

• Напреднали
    • Профил
Активен

Acho

• Напреднали
  • Публикации: 6424
  • Distribution: Slackware, MikroTik - сървърно
  • Window Manager: console only
    • Профил
« Отговор #784 -: Apr 27, 2025, 11:25 »
Да ги видим какво още ще оправят, и какво ще забатачат още повече.
Активен

CPU - Intel Quad-Core Q8400, 2.66 GHz; Fan - Intel Box; MB - Intel G41M-T2; RAM - DDR2-800, Kingston HyperX, 2X2048 MB; VC - onboard, Intel G41 Express Chipset; HDD - Toshiba, 500 GB, SATAII; SB - Realtek HD Audio; DVD-RW - TSSTcorp DVD-RW; LAN - Realtek PCI-E GBE Controller; PSU - Fortron 400 Watt.

spec1a

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #785 -: Apr 27, 2025, 13:26 »
   Очевидно се ебават с клиентите си ...
Активен

ddantgwyn

• Global Moderator
  • Напреднали
  • Публикации: 1265
    • Профил
« Отговор #786 -: Apr 27, 2025, 19:09 »
Еххх. мечти, но.. миналото едва ли ще се върне
https://www.bgspomen.com/2022/12/blog-post_79.html

Охлеле, горкият той - хем на три ракии и добро мезе, хем твърди, че нямало нищо.

И аз се извинявам за нелиричното отклонение.
Активен

the lamer's team honourable member