..
Ще се обединят срещу теб и си свършен.
Защото никой няма да е сигурен, че той няма да е следващия.
..
Е баш тука ТЦЪ. Ще се присламчат към по-наглия и въоръжен и ще му правят фелацио ако щеш, само и само да не подкара и техните дворове. И това не само у нас- навсякъде е така. Затова е необходима държавата, за да регулира такива неща. Доколко ги регулира качествено, е друг въпрос, но без дори и недотам перфектната държавна принуда, ще настане анархия и хаос. В края на краищата, на пръсти се броят "колтаджиите", умрели в легло.
Без страх от държавна репресия всеки джугал в маалата, например, ще се въоръжи и ще почне сам да си решава личните проблеми, предполагам, разбираш докъде ще доведе това. Неслучайно споменах Махно и испанците ( за испанците имах предвид анархистите в Испания през тяхната гражданска война)- "споената с желязна дисциплина свещена анархия" не е пръкнала нищо свястно, затова и е заминала на бунишето (и то по насилствен път). Тези приказки, че колт изравнил хората, че въоръженото общество било учтиво общество, са рекламите на Колт и тогавашните (и сегашни) производители на оръжие. Както уж било учтиво (американското) въоръжено общество, така и точно в разгара на колта са се стреляли и линчували на общо основание по-миналия, и миналия век (в началото му, първата декада). Без всякаква учтивост, особено в "новите територии" през 19 век, в континента на "колтаджиите". Точно в тези "нови територии", откъето белите заселници са изгонили индианците, но все още не е била организирана щатска (държавна) власт, без дори местен шериф- е те там въоръженото общество без държава се е развихрило на макс. Учтиво, разбира се

И като финал, аз не съм против оръжията, и правото на гражданите да притежават такива,
и имам предвид законно притежание с критерии относно личността на гражданина и законни оръжия, просто се отклонихме малко, всъщност бая, ако се има предвид общата тема. Но със, или без оръжие за гражданите, мнението ми е, че трябва да има държава. Оставам си на тази позиция, и сори за офтопика в АИ-шната тема