Автор Тема: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2029 год.  (Прочетена 472448 пъти)

Nik123

• Напреднали
  • Публикации: 4609
  • Distribution: Mageia, Q4OS
    • Профил
Ефективно и евтино са думите които печелят тази война и думите спечелили отечествената преди един осемдетак.
..
Именно. И не само тази война. От скъпите оръжия печелят само фирмите, които ги произвеждат. А в РФ големите оръжейни фирми са държавни. Въпреки дивия им капитализъм, в сферата на оръжията не са допуснали "честни частници" да богатеят на гърба на войниците. И въпреки това, оръжията им са достатъчно ефективни и надеждни. Че даже и доста време се подиграваха с американците, използвайки великия "Старлинк" за своите "Герани".
Да му мислят в Украйна, как ще връщат огромните заеми за мега оръжията от Запад. За репарации от РФ могат само да си мечтаят, победителите не плащат репарации.
« Последна редакция: Feb 08, 2026, 21:34 от Nik123 »
Активен

4096bits

• Напреднали
  • Публикации: 9023
    • Профил
Гога, три тоновите бомби се управляват толкова лесно, колкото и петстотин килограмовите.

Сложили са им по едно крило, сложили са им електроника, да ги управлява и това нещо изминава 70 и често и повече километра. Зависи от каква височина ще го пуснат и каква начална скорост ще му придадат. Точността им е поразителна. Ако искат да ударят 50 квадрата къща, ще я ударят.

Не зная, какви чипове ползват, но вършат прекрасна работа.
Евтината електроника не означава смотана електроника.
Тези неща са направени от пясък и малко метали, някои благородни, но наистина струват смешни пари.
Проблема с влажносттта се оправя с една хубава пръскалка и малко лак.
Факт е, че с тези оръжия бият всички западни и нищо не остава от тях.
Как са направени и от какво, едва ли има значение.
Важен е резултата и за колко пари е постигнат.

Зеления пускаше ракети по 4М долара, да сваля дрончета за по 20,000, че и по-евтини. Докато от установките и радарите не остана нищо.
Другия факт е, че западната техника тотално се провали. Какво като е скъпа електроника?

Основното, което прецаква Украйна и губят заради това е, че на украинците не им се воюва.
Може би в началото е било различно, докато големите приказки за голямата победа, която ги очаква са ги надъхвали. Както и големите западни оръжия.
Докато реалността и бруталността на войната не си каза думата.
Сега дезертират, не искат да ходят на фронта, мрат, защото са необучени, недостатъчно въоръжени, нямат план, нямат тактика, нямат цел. Ако целта е победа, нямат цел, защото победата е невъзможна.
Активен

As they say in Mexico, "Dasvidaniya!" Down there, that's two vidaniyas.

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
  • Публикации: 8957
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
Да му мислят в Украйна, как ще връщат огромните заеми за мега оръжията от Запад. За репарации от РФ могат само да си мечтаят, победителите не плащат репарации.

Тази война има два варианта да свърши. При оптимистичния от Украйна ще останат около 60% от положението към 91-ва. Сиреч ще отрежат всичко до Днепър плюс Одеса. Ако Путин не вземе Одеса и Харков, ще го набият на кол на Червения площад та следващите самодържци да си знаят.

Естествено варианта, който описвам, не задоволява нито един руснак. Те искат цяла Украйна. Това е и втория вариант.

И при двата Русия ще плаща. В момента уговарят как. По това, което изтича изглежда ще платят с безкрайни концесии плюс собствеността върху „потоците“, търговския флот, Армения, Азербейджан, най-вероятно Туркменистан и Казахстан. Ако бях руснак за нищо на света не бих разменил безбрежния Казахстан за загубената Украйна, ама там са си тъпи. Казахите били жълти, пък украинците са ни братовчеди, щем ги тях.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
    • Профил
Гога, три тоновите бомби се управляват толкова лесно, колкото и петстотин килограмовите.

Те самите говорят, че тритоновите имат проблем с модула за управление и корекция. Аз не съм авиционен инженер и няма, как да знам.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

remotexx

• Напреднали
  • Публикации: 5144
    • Профил
Значи казвате (на украинците) да вземат пример от нас т.е. вас и.. да се дадът без бой
https://www.youtube.com/watch?v=4SYhxjaOxr0

Интересно що не предлагате (т.нар. любимата ви  др. гл.т.) рашките да се дадът без бой  ::)
Активен

Acho

• Напреднали
  • Публикации: 8264
  • Distribution: Slackware, MikroTik - сървърно
  • Window Manager: console only
    • Профил
Е как няма да благодарят на арабите. Сега стрелеца ще го ваксинират с Новичок срещо Ковид разбира се:

https://novini.bg/article/2026020814462673829
Активен

MB - ECS G41T-M2; CPU - INTEL Core 2 Quad Q8400 2.66 GHz; Fan - Intel BOX; Memory - Kingston HyperX 2X2 GB; Video - Intel G41; HDD - Seagate 1TB SATAIII; SB - Realt ek HD Audio; DVD-RW - SONY DVD-RAM; LAN - Realtek PCI-E GBE Controller 1 Gbps; PSU - Fortron Gold80 500Watt APFC; Monitor - LG 1600X900

Acho

• Напреднали
    • Профил
Активен

MB - ECS G41T-M2; CPU - INTEL Core 2 Quad Q8400 2.66 GHz; Fan - Intel BOX; Memory - Kingston HyperX 2X2 GB; Video - Intel G41; HDD - Seagate 1TB SATAIII; SB - Realt ek HD Audio; DVD-RW - SONY DVD-RAM; LAN - Realtek PCI-E GBE Controller 1 Gbps; PSU - Fortron Gold80 500Watt APFC; Monitor - LG 1600X900

Acho

• Напреднали
    • Профил
Активен

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
    • Профил
А много ли лъжат рашъните:

https://fakti.bg/world/1033346-isw-kremal-preuvelichava-transgranichni-ataki-za-da-vnushi-neizbejna-pobeda

От статията не става ясно, за кое точно лъжат. Ако е за превземане на Харковска област, то ще им трябва втори фронт, не могат само с обратния път през Изюм, който позорно предадоха след договорняк. И първия път през двадесет и втора беше така.

=*=

Не съм казвал, но един от най-любимите ми канали е  За войната, а също и  Генерален щаб. Другите съм ги споменавал. За Никотин мисля, че говорих, когато изцензурираха тубата, но там така или иначе гледам само, за да разбера някаква начална информация например за Мианмар и подобни точки. А Рибаря е мега-здравия-як мужик. Много добре се справя младежа. Е говори глупости чат-пат, но все пак е руснак, не може да избяга от себе си. А пък Василец го гледам всекидневно, за да се забавлявам и да научавам, по какви нови начини им промиват мозъците в Москва, защото не съм там и не мога да го видя нагледно. Всичко друго мисля съм го казвал.

=*=

Та да се върна. Последно превзеха едно село на пътя от Конотоп, което е северно от Сума, но поне видно е по-близо до Чернигов. Връзката май не я уцелих съвсем, извинявам се, че съм такъв ламер, но ще се оправите.

Поне моята версия е, че от там ще мине следващата атака, за която говореше Сирски. Ако искат да настъпват в РФ, нямат безброй варианти. Съдя това и по други случки наоколо, които се случиха.

Според българските разбирачи, руснаците не са искали Сума (за какво им е под ягодите?!?), но я вземат курбан заради Суджа, компенсация за наглостта.

Първоначалния план, по който все още се надявам да се движат в Кремъл, беше превземане на Харков, защото е неразривна част от Донбас, Запорожие (и Херсон), заради Крим, като включват Одеса, защото иначе ще ги скалпират всичките. Ще е по-кърваво от седми ноември.

Но, ако човек погледне картата не можеш да вземеш Харков и Запорожие, а Днепропетровск да го оставиш. Освен това, ако ще взимаш данък Сума, не можеш да оставиш Полтава като нож в сърцето. А откакто се намесиха англетата и морска инвазия стана невъзможна, то сухопътно настъпление не е възможно без Кривой Рог.

И се моля на всички светии руснаците да спрат само до тук. Защото апетита идва с яденето и не знам нещо на планетата, което да може да ги спре, ако решат да не си ограничават апетита.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

Acho

• Напреднали
    • Профил
Е то е ясно че всеки тегли към себе си. Едните ще кажат че са ги помели с ракетите, и са взели контрола на еди-кое-си населено място. А другите обратно, ама ние ги отблъснахме с контра-атака и си го държим това населено място под наш контрол. Едва ли никой не е лъгал за успехите си.
Активен

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
    • Профил
В момента основните им сили са съсредоточени източно от гр. Запорожие на така наречения гулейполски пробив. И май-май имат успехи. Смъкнаха ги от осколския участък, където се отказаха да си върнат Купянск, където блядите сега ги мелят методично и много народ загива, както беше в Димитров (бивш Мирноград).

Отлична стратегия от Сирски според мен. През тази година трябва да паднат градовете Запорожие и Харков, като се напредне в Херсон. Там вече се подготвя почвата, всеки ден работи артилерия по брега чак до Каховка.

Ако не паднат тази година, ще стане невъзможно вземането на Одеса, защото то би отнело не по-малко от две години, но аз не виждам, как ще се вложат и в три. А тя двадесет и девета си настъпва бързо. Ще започне европейската касапница, на руснаците няма да им е до Украйна тогава. Така, че, каквото превземат, превземат.

Ако Сирски успее да ги задържи поне три месеца да не обкръжат гр. Запорожие, можем да го броим победа и почти сигурен преврат в Кремъл. Последното ще е лошо, защото ще значи вадене на големите лунгурици и приключване на Украйна. Само Путин ги спира да не ползват тактическо оръжие.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

4096bits

• Напреднали
    • Профил
Украинците не са добри бойци, нито самоотвержените герои, които успяват да спрат или забавят цялата военна машина на РФ.
Те са наясно, че на руската армия е казано да не ги избие на всяка цена - без оглед на цивилните жертви например.
И понеже го знаят, го използват всячески.

На практика, украинците са заложници на собственото си правителство и нацитата в него.

Помните ли, какво стана първите дни.
Когато украинската армия беше най-силна и въпреки това не успяха да спрат сто хиляди руснаци да стигнат до Киев за броени дни.

Сега ли успяват?!  :D
Активен

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
    • Профил
И съм съгласен и не съм. Повечето мобилизирани са насила на фронта и нямат желание да се бият, но се бият, защото има чекисти (загряд отряди, които ги разстрелват, ако се обърнат в бяг, чудесно онагледени във филма „Враг пред портите“, ЧК в последствие става КГБ, днес СБУ и ФСБ) и знаят, че ще тормозят или убият близките им.

Много от тях са русковорящи, сигурно половината направо руснаци. Но пък това не означава, че всички те желаят да живеят в Русия. Каквото и да ни говорят, живота извън Москва и бившия Ленинград не е добър, а дори там не е за завиждане. На украинците им е обещан ЕС, аз също бих избрал ЕС. Затова част от тях се бият с ищах.

Но има и една трета група. Това са укрофашистите. Тези вече се бият като лъвове. Няма по-силен мотиватор от каузата. Ако имаш кауза, дори тя да е грешна, дори да е сатанистка като тяхната, дори да не си здрав физически и с особени умения, то ти си тласкан напред, като, че ли света и твой. И правиш чудеса от геройство.

Много често на фронта се вижда, как активната отбрана (настъпление, за да се спре противниковата атака) ги правят точно тези хора и нерядко, даже доста често успяват.

Е точно тези са и голяма охота за руснаците да ги избиват до крак. Но национализма, патритиозма, родолюбието, както искаш го наричай, много трудно се изкоренява и още дълго ще има попълнения в тези „батальони със специално назначение“.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

4096bits

• Напреднали
    • Профил
Родолюбие е едно.
Твърд национализъм или нацизъм съвсем друго.
За едното си даваш живота, за другото си готов да избиеш всичко, но не и да се пожертваш.

Родолюбците бяха избити още първата година и половина.
Това са тези, които се записаха доброволци, да си защитават страната.
Останалото е насилствено мобилизирани и фанатиците.
Активен

Acho

• Напреднали
    • Профил
Доброволците се записаха, други си трайкат, а трети изчезнаха по Европата. Че и тука се домъкнаха, нахални с намазанлеки и коли и джипове, и си живуркат спокойно и далеко от войната. Пък там доброволците да спасяват родината от мръсния руски захватчик.
Активен

Подобни теми
Заглавие Започната от Отговора Прегледи Последна публикация
ЧНГ 2022
Живота, вселената и някакви други глупости
spec1a 6 10471 Последна публикация Jan 03, 2022, 09:22
от cybercop
Руско-Украинска война от 2022 год.
Живота, вселената и някакви други глупости
Acho 1492 175574 Последна публикация Jun 23, 2022, 09:21
от remotexx