Страници: 1 ... 39 40 [41] 42 43 ... 89   Надолу

Автор Тема: Още извънтемие  (Прочетена 61376 пъти)

Nik123

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3210
  • Distribution: Mageia, Q4OS
    • Профил
Re: Още извънтемие
« Отговор #600 -: Dec 23, 2023, 23:51 »
Честно казано, не знам защо възприемаш за лични нападките срещу идолите си.. за опорките иде реч, да не говорим  там за перални и други глупости.
Хич не сме интелигентни адвокатите, направо цялата гилдия за нищо не става, ако не крещи за юроатлантите. Ама все пак, да ти направя една забележка- как може да пропускаш най-великия адвокат в РБ- Мравояда, който е имал едно-единствено дело, и смятал, че щом няма дела, не трябвало да си плаща вноските към адвокатската колегия, този изключително одарен конституционалист с червен фес, а като брошка- американското знаменце..

В края на ВСВ ако бяха надделели щенията на англичаните, Пловдив щеше да е гръцки, а колко репарации щяхме да плащаме, ако не ги бяха прихванали Съветите за сметка на германските.. в ония протоколи, за които писах в предния си пост, инфото е налице (за репарациите).
А правилата на англосаксите ги видяхме- Либия, Алжир, Ирак, Афганистан и т.н.
Путин (или кой да е президент на РФ, без значение как се казва- Кузнецов, Жуков, все едно) като подсъдим в Хага е плод на халюциноген в някоя еврократуна.

А това - – Установяване на „правото на всички народи да си избират формата на управление, при която искат да живеят“. така се спазва от американците, че президентите им са готови за канонизиране.

П.П. И понеже си дописал, в което няма лошо, да допиша и аз, реплика, както му викаме нискоинтелигентните адвокати - и на мен ми е интересна липсата на логика в твърдения, че нямало нацисти в Украйна, въпреки потопа от информация в тази посока, но ако е за некой цент, и аз ще проявя разбиране, а ако е идейно, демек там промито, вече отиваме към полезните ..., както пишеш.
"..то и България е имала не само желание но и решение на народното събрание да обяви война на САЩ и Англия но не го е привела в действие т.е. по всичкии правила на международното право ние не сме обявили война на тези държави (сега сещате ли се защо рашките не ни връщат архивите - за златото да не говорим).."
Наистина няма нищо за говорене, това са глупости на квадрати. Намери си протоколите от заседанията на Народното събрание, като сме обявили т.нар. символична война на Великобритания и САЩ. Пълни са с лафове, че трябва да сме солидарни със съюзниците си (тогава Третия райх)- много приличат на сегашните изявления на управляващите. Войната е била обявена, ако ще и кръстена "символична"- и затова американските бомбардировачи бухат бомбите в София. А преди това решение на НС само са прелитали над нас, в посока нефтените рафинерии в Плоещ. Не знам откъде си чел глупости за това, че по всички правила на международното право не сме били във война с Великобритания и САЩ. Сигурно при някой капацитет-юрист като Дайновчето, или подобни.

П.П.П. И понеже вече ме напуши за смях, хайде да погледнем и през твоите очи (нискоинтелигентните адвокати по принцип трябва да видим позициите и на двете страни, и да намираме аргументи и в двете посоки- част от работата, че днес си ищец, утре ответник, вдругиден защитник, по-вдругиден- частен обвинител)- значи, щом някой се изкаже негативно за твой източник, то това са лични нападки, нали така? Хайде наобратно- аз ако цитирам някой руски телеграм канал, а защо не и американски източник- например Скот Ритър, има и други- където пише, че украинците губят, а ти ми извадиш аргумент, че тоя в телеграм-канала, или в туитъра, или пък Скот Ритър и т.н. лъже и маже, и манипулира, това лични нападки ли ще са  ;D ;D ;D
 [_]3
« Последна редакция: Dec 24, 2023, 00:29 от Nik123 »
Активен

remotexx

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3299
    • Профил
Re: Още извънтемие
« Отговор #601 -: Dec 24, 2023, 03:04 »
Аха.. професионално изкривяване значи - добре приема се (devils advocate), ами останалите?

Ами вземането на решение за нещо - па ако ще и от народното събрание да е още нищо не значи докато не бъде връчено на ответната страна (не си ли гледал по филмите как се дебнат да се е*нат там - хеле па тия бракоразводните), а това не се е случило, инак ще го има най-малкото в библиотеката на конгреса на САЩ (която не е била отмъквана като руснак пералня или българските архиви поради което сега се налага да ровим в чуждите)

бях давал линк към видеото в тубата преди...

Доколкото знам да има решение на НС, но то не е привеждано в дейстие, т.е. война не е обявявана
българите унищожават американските самолети защищавайки се, точно защото са военни и прелитат над чужда територия без разрешение а и отде да го знаят дали само ще прелита или ще избомби напр. София, навремето и кръстоносците се опитали така уж само да преминат без разрешение и.. същото им се е случило и на тях (питайте народното събрание на Калоян).

--
намерих го пак същото:
Обяви ли България война на САЩ и Великобритания?
https://www.youtube.com/watch?v=n4BGMEK4C4c

та нито сме им обявявали война, нито сме ги нападали, нито сме преследвали самолетите им извън българска територия...


П.П. Да потрертя (не че броя)
Цитат
Честно казано, не знам защо възприемаш за лични нападките срещу идолите си..
1) Не са  ми идоли
2) Аз не ги възприемам като лични в смисъл към мен (ако това имаш предвид, аз имам предвид спрямо автора), а имам предвид че са си лични към авторите - понеже нямате какво да кажете по съдържанието
3) не ме инстересува толкова и че заставате на друга позиция, ние си се знаем - а по-скоро защо

The shortest review I ever read was one by George Bernard Shaw. He attended a recital given by a singer. His review, in its entirety, read: "Miss X gave a recital at Albert Hall last night. Why?"


П.П.П. Айде да допиша и аз малко, с вашите камъни (не толко адвокатските колкото -филистчните, макар че там си е малко брак по сметка и срастването млакосие*аломайката ) - а подпис и печат и да е заведено от страна на получателя (обявянето на тая война) - докато не ми покажеш документа официално получен, приет, заведен в деловодството и с подпис и печат - Никаква война не сме им обявявали   ;D

А ако исках да се заяждам лично напр. щях да спомена как прави впечатление как като знаеш - цитираш там чл. ал. (напр. за пенсийките) а като не знаеш казваш че (уж) не знаеш там за еврофондовете (как се цоцат - чл.-те и ал.-те) а как така баш по най важния въпорс Как аджеба се обявява война нито цитираш чл./ал. нито си признаваш че не знаеш а пък се изказваш като капацитет - горното го давам само като пример и не очаквам отговор.... а по мои спомени властта се дели на законодателна и изпълнителна и в сл. заакондателната е приела решение което обаче не е било изпълнено от изпълнителната нещо като наскоро разиграното театро дето НС прие закон за помагане (ма не като черепчето) а рундьо казачока го спря и наложи вето и помагане дефакто нямаше (там за едни танкове ако се сещате)
« Последна редакция: Dec 24, 2023, 04:25 от remotexx »
Активен

Nik123

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3210
  • Distribution: Mageia, Q4OS
    • Профил
Re: Още извънтемие
« Отговор #602 -: Dec 24, 2023, 08:40 »
Властта се дели на три-законодателна, изпълнителна и съдебна.
За еврофондовете не разбрах точно какво имаш предвид.
Когато не зная нещо, не твърдя, че го знам- точно в примера с пенсиите, написах, че не съм запознат какво се случва при отказа от гражданство, но ще попитам колеги - видно е в един от постовете ми по тази тема- "..Допълнение: И на мен ми стана интересно за стажа на лице, освободено от българско гражданство. Такова лице запазва собствеността си в България (примерно жилище), също така запазва и правото си да наследява български граждани (примерно родителите си)- по аналогия трябва да си запази и стажа. Но ще питам някой колега за инфо, че на мен не са ми сфера на дейност пенсиите, а това си е специфичен казус.."

А относно войната- ето документални свидетелства, че сме обявили войната (вярно, не са чл./ал., но вършат работа):

https://www.sitebulgarizaedno.com/index.php?option=com_content&view=article&id=948:im&catid=25:the-project&Itemid=54

Доста е, интересно четиво. Струва си да се прочете цялото. А конкретно, за това, сме, или не сме обявявали война, ето една извадка от линка:

№ 20.

София, 24 декември 1941 г.

 

Служебна бележка

След посещението си за сбогуване, което американският пълномощен министър г. Ърл направи днес при министъра на външните работи и на изповеданията г. Ив. Попов, на отиване, в един кратък разговор, г. Ърл каза следното:

„Аз напущам България със съжаление и оставам с най-добри чувства и най-приятелски спомени лично за г. министър Попов и изобщо за България. Интересно е, че когато навремето Рендел си отиваше, той напусна България сърдит, ядосан и нервиран, макар че вий тогава само бяхте скъсали дипломатическите си отношения с Англия. Напротив, сега аз напущам вашата страна със съжаление и с най-добри чувства и симпатии, въпреки че вие ни обявихте война.

Войната, както сега се разшири и разви, аз смятам, че няма да продължи много. Особено, след като Хитлер, който е един амбициозен, волеви и енергичен човек, пое лично командването на войската, Германия ще постави на карта всички свои налични сили и възможности и при това положение войната не може да продължи много – ще трябва или ние, или те да победят.”

Накрая, сбогувайки се, г. Ърл пожела всичко най-добро за България и за българския народ и изказа желанието си, след свършването на войната, да може отново да се върне в София.

Легационен секретар:

Д-р Хр. Шишманов


Тогавашният американски посланик у нас казва, че сме им обявили война.
Значи, в съответното деловодство всичко си е било наред- там с подписите и печатите ;)
Активен

remotexx

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3299
    • Профил
Re: Още извънтемие
« Отговор #603 -: Dec 24, 2023, 10:28 »
Е к'ъв е тоя чекиджийски сайт сега..  :P

И аз мога да си направя сайт който казва обратното..
Някакъв трети човек си водил записки как други двама си ги мерили.. а не се ли сещаш че онзи е трябвало да уведоми собственото си правителство, а такъв документ няма заведен в тяхното деловодство а нашето е окрадени.

А подпис и печат?

А ето да дам и аз от "моя" сайт извадка - ето така се обявява война официално (освен с навлизането на войска) като ние не сме направили нито едното от тия двете - да решение на НС е имало но то явно не е било изпълнено от изпълнителната...

https://faktor.bg/bg/articles/16-propagandni-mita-na-bolshevikite-za-vtorata-svetovna-voyna

Мит 6. Нацистка Германия напада СССР "коварно, без да обявява война"

Всъщност в нощта на 22 юни 1941 г. германският посланик в Москва Фридрих Вернер фон дер Шуленбург при лична среща връчва  на съветския министър на външните работи Вячеслав Молотов нота за началото на войната. В същото време, в 4:00 ч сутринта, министърът на външните работи на Райх Йоахим фон Рибентроп обявява пред съветския посланик Владимир Деканозов за началото на войната...


П.П. А тоя ситебугаризаедно не беше ли един четирихилядник дето подаряваше там цветя и др. работи на оная алкохоличка Захарова ли беше Шекерова ли а тя накрая го отсвири...

https://faktor.bg/bg/articles/petak-13/koy-e-balgarinat-koyto-zove-putin-da-ni-osvobodi-ot-es

https://btvnovinite.bg/bulgaria/obshtestvo/edin-balgarin-ochi-v-ochi-s-putin.html
« Последна редакция: Dec 24, 2023, 11:06 от remotexx »
Активен

Nik123

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3210
  • Distribution: Mageia, Q4OS
    • Профил
Re: Още извънтемие
« Отговор #604 -: Dec 24, 2023, 11:02 »
Нека е чекиджийски сайта, без значение - важното е, че цитира документи, а не прави свободни съчинения.
Но да приемем, че е чекиджийски. Вярно, всеки може да си направи сайт. Но тази информация е налице и на други места.

Ей го, и в дневника: https://www.dnevnik.bg/sviat/2007/12/12/406745_bulgariia_obiaviava_voina_na_sasht_i_velikobritaniia/

Ето и още един източник- направо от извора, от посолството:

https://bg.usembassy.gov/bg/our-relationship-bg/policy-history-bg/io-bg/

извадка:

"..Прекъсване на дипломатическите отношения – 1941 г.

България обявява война на САЩ на 13 декември 1941 г. Пълномощният министър Джордж Х. Ърл III напуска София и пристига в Истанбул на 27 декември 1941 г. САЩ обявяват война на България едва на 5 юни 1942 г. Според президента Франклин Делано Рузвелт България обявява война на САЩ под натиск, оказан от нацистка Германия. .."


Този вече не е чекиджийски  :) Има си и подписа, и печата, източникът е официалното дипломатическо представителство на САЩ у нас. И са написали, че България им е обявила война. Явно не са си сверили информацията с онзи влогър, какъв пропуск.

П.П.

"Мит 6. Нацистка Германия напада СССР "коварно, без да обявява война"

Всъщност в нощта на 22 юни 1941 г. германският посланик в Москва Фридрих Вернер фон дер Шуленбург при лична среща връчва  на съветския министър на външните работи Вячеслав Молотов нота за началото на войната. В същото време, в 4:00 ч сутринта, министърът на външните работи на Райх Йоахим фон Рибентроп обявява пред съветския посланик Владимир Деканозов за началото на войната..."



Да, това е истина- Третият Райх обявява официално война на СССР, и то по два дипломатически канала- в Берлин и в Москва.  Връчват меморандум, в който излагат своите аргументи за нападението.
« Последна редакция: Dec 24, 2023, 11:16 от Nik123 »
Активен

remotexx

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3299
    • Профил
Re: Още извънтемие
« Отговор #605 -: Dec 24, 2023, 11:16 »
Еех и ти ли си на хранилка в това посолство  :P

И аз пак не видях официални документи, кой дипломат им е предал нотата и е започнал войната, и печати не видях. Посолството естествено че така ще каже, за да оправдава обявяването на войната от САЩ на БГ-то, а те май са я обявили само за да могат да си бомбят Софето на воля, и вероятно се позовават на голото изявление на НС което си остава неизпълнено от изпълнителната власт...
Активен

go_fire

  • Global Moderator
  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 8825
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
    • WWW
Re: Още извънтемие
« Отговор #606 -: Dec 24, 2023, 12:30 »
Ами има цивилизации

Да кажа, че личностите — вафла Корни, Костя Копейкин и Шкварек според мен са пълни боклуци и не ги подкрепям по нито един въпрос. Но! Статията започва, че нито един от тях нямал семейство.

Това е категорично невярно. Сина на вафлата е завършил МТИ със специалност ИИ. В момента работи в Световната банка. Син, гордост за всеки родител.

Копейката има трима синове. Аз имам двама. Баща за пример.

Това странно същество Шкварек, колкото и да е невероятно, но е успял да склони булка да му пристане. В началото на лятото се ожени.

Как да продължавам да чета, като в самото начало се започва с лъжа?!

Каквито и идеи да защитава Дайнов (за евро-атлантизъм, по-познат като глобализъм съм за с две ръце, още толкова крака, ако трябва и с един пенис), не мога да застана до него, след като той мами и се държи непочтенно. Врагът си е враг, но трябва да се уважава, не трябва да се унижава и не трябва да се злослови.







и цивилизации
https://twitter.com/Alski63/status/1738464555460710450

Нима направеното от Гагарин не е геройство?
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

***

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

***

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

Nik123

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3210
  • Distribution: Mageia, Q4OS
    • Профил
Re: Още извънтемие
« Отговор #607 -: Dec 24, 2023, 14:19 »
Еех и ти ли си на хранилка в това посолство  :P
..

Разкри ме, ужасТ !!!
За официални документи, относно обявяването на война от България на САЩ (предполагам, че визираш оригинали на хартия), за теб ще е по-лесно сам да намериш достъп до такива- все пак си там, а американците имат много хубави архиви, отколкото аз оттук да ги издирвам, че да ти ги предявя..
Или си държиш, че влогърът със свободни разсъждения е по-достоверен източник по въпроси за дипломация и международни отношения, от дипломатическото представителство :)
Весели празници!
Активен

go_fire

  • Global Moderator
  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 8825
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
    • WWW
Re: Още извънтемие
« Отговор #608 -: Dec 24, 2023, 14:30 »
Parliement.bg има архивирани стенограми от заседанията. Трябва само да видим датата на това позорно ръкопляскане, кога е била. Трябва да е четиридесет и четвърта, защото веднага след това този убиец Чъчил ни почва с бомбардировките. Но пък негово нищожество Борис е бил още жив, затова по-скоро четиридесет и трета е било.
« Последна редакция: Dec 24, 2023, 14:33 от go_fire »
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

***

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

***

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

go_fire

  • Global Moderator
  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 8825
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
    • WWW
Re: Още извънтемие
« Отговор #609 -: Dec 24, 2023, 14:41 »
4. дори и да е имало кофти режим в Украйна, той се е бил демократично избран, ама рашките биле уж потиснати, ами не си спомням Украйна да си е затваряла границите и да ги държи като в концлагер а и те са участвали в демократичния избор - ти какво очакваш да ги натирят като бай Тошо мохамеданите ли, очевидно са искали да останат в Украйна и.. то се разб(и)ра защо

Понеже не прочетох този парцал, малко се обърках, за какво става дума. Някак си мислех, че някои малоумник отрича, че ще обявили война на Великобритания и Съединените щати.

А като да става въпрос за гаранциите за сигурност дадени от СССР (вече Русия) при отделянето през деветдесет и първа. Щото идиотите обикновено за това говорят. Явно за това говори и преподавателя от Академията за обществени науки и социално управление. Тъпак.

Ако обещаеш да не биеш кварталния калпазанин, но той продължава да ти чупи прозорците, точно, какво се очаква да направиш?

п.п. Разбира се, украинстващите агитатори удобно забравят, че любимата на сърцето им Украйна е първата нарушила въпросния договор от '91. Щото в него няма задължения само за едната страна. И другата поема ангажименти за добросъветство. Вместо това не спират с гаменщините повече от тридесет години. Пак много ги търпяха руснаците. Аз щях да ги ступам при оранжерията още.
« Последна редакция: Dec 24, 2023, 14:47 от go_fire »
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

***

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

***

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

Nik123

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3210
  • Distribution: Mageia, Q4OS
    • Профил
Re: Още извънтемие
« Отговор #610 -: Dec 24, 2023, 18:05 »
Е баш за това се захапахме с Ремотекс- някакъв малоумник (или центаджия, което не изключва другото) отрича, че сме обявили война на САЩ и Великобритания.
При това, на страницата на американското посолство в нашата страна пише, че сме обявили (и не само там, посочих няколко източника).
Обаче не- не сме обявили, защото някакъв издуханяк направил клипче с "факти" и разбира се, ги е поднесъл със собственото си изключително компетентно мнение. Сигурно, ако го повторят десетина пъти разни полезни и****и, с линк към видеото, ще стане истина. Пък някакви нискоинтелигентни адвокати не разбират евроатлантическото просветление, леещо се от тубата като помията от спукана отходна тръба.

Още веднъж весели празници на всички  :)
« Последна редакция: Dec 24, 2023, 18:43 от Nik123 »
Активен

4096bits

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 6308
    • Профил
Re: Още извънтемие
« Отговор #611 -: Dec 24, 2023, 18:09 »
Приятно посрещане на Коледа.
Не преяждайте!
Активен

As they say in Mexico, "Dasvidaniya!" Down there, that's two vidaniyas.

Nik123

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3210
  • Distribution: Mageia, Q4OS
    • Профил
Re: Още извънтемие
« Отговор #612 -: Dec 24, 2023, 18:44 »
Аз бях на свинска смърт днес..

 [_]3 [_]3 [_]3
Активен

remotexx

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3299
    • Профил
Re: Още извънтемие
« Отговор #613 -: Dec 25, 2023, 07:54 »
Дядо Мраз подрани тая година... подаръци ще има за всички от сърце  :P

https://www.bleepingcomputer.com/news/security/google-fixes-8th-chrome-zero-day-exploited-in-attacks-this-year/

https://arstechnica.com/security/2023/12/hackers-can-break-ssh-channel-integrity-using-novel-data-corruption-attack/

https://twitter.com/davidcadrian/status/1077207960152084480
...

А някой ще се задоволят и само със Снежанка..
Активен

Nik123

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3210
  • Distribution: Mageia, Q4OS
    • Профил
Re: Още извънтемие
« Отговор #614 -: Dec 25, 2023, 16:03 »
Някои ще карат празниците в ареста.. пак се прочухме:

https://dnes.dir.bg/krimi/povdignaha-obvineniya-na-dvama-balgari-ot-koraba-verila


Немският дядо Коледа пеша ще носи подаръците:

https://dnes.dir.bg/svyat/piyan-vodach-na-leka-kola-oblechen-kato-dyado-koleda-se-vryaza-v-kashta-v-germaniya

А в Балчик дядо Коледа е от пожарната:

https://pronewsdobrich.bg/v-balchik-dyado-koleda-pristigna-s-pozharna-i-zaradva-s-podaratsi-nad-140-detsa-(snimki-i-video)-p406700
Активен
Страници: 1 ... 39 40 [41] 42 43 ... 89   Нагоре
« назад напред »