Аз не съм, макар че обичам мазничкото, запържвам доста от ястията, които готвя (то иначе няма вкус), и често хапвам и разните му специални мезета от типа на бабека

Никога не съм спазвал каквито и да било диети. Природа.
Бъзикали са ме, че имам само право черво

П.П.
..
П.П. Най-безопасните за живеене страни в Европа
https://safenews.bg/naj-bezopasnite-za-zhiveene-strani-v-evropa/
..
Стигнах дотук -
"Пандемията от COVID-19, която се появи в Европа в началото на 2020 г., и неоправданата инвазия на Русия в Украйна оказват влияние върху начина, по който хората възприемат качеството на живот в града." и спрях да чета. Това е жалък опит за заглаждане на мозъци (и за допълнително полиране на вече загладени). С такива отдавна изтрити от прекалена (зло)употреба мантрички, изводът е очеизваден. Поне за нормално разсъждаващ човек. Макар леко учудване да буди фактът, че са съкратили малко "руската мантра", явно от мързел и рутина, по-така бамбашка би звучал нейният пълен евроатлантически вид- "Пълномащабната непровокирана агресивна инвазия на Русия срещу Украйна".

Има един израз, латински - Docendo discimus. Смисълът му е, учейки (другите), учим и себе си. С такива тъпи мантрички, правейки хората на глупаци, използващите мантричките в такива статийки сами изпростяват. Демек, писано от прости за прости.
За врабчетата- през зимата, когато са накокошинени и събрани по ниски храсталаци, значи температурите ще падат и времето ще се разваля, поне от моите наблюдения върху тези птици, съм стигнал до този извод. Доп. на снимките (в линка за врабчетата) са два вида- домашно и полско врабче. Полските като цяло избягват града, рядко съм ги виждал във Варна. И предпочитат да гнездят в дупки на стари каменни зидове (оттам са и повечко по селата), докато домашните гнездят предимно под крайните керемиди, дето е вече сачАка(стрехата, последния ред керемиди).
Същото е, когато синигерите влязат в града и почнат да си търсят места за спане, като разни дупки по жилищните сгради и почнат да търсят храна по тротоарите. Синигерите по принцип се държат настрани от града, но прекарват зимата в покрайнините на градовете и в селата.
![Beer [_]3](https://www.linux-bg.org/forum/Smileys/default/beer.gif)
П.П.П. Весели новогодишни празници, а ако има някой Стефан, Стоян, или друг именник тук- честит имен ден, жив и здрав да е!