Аз тъй като ги гледам тия горящи/горещи свещи - не ми изглеждаха като да флуоресцират
Дистанционнотооооо, да не би да си станал тъпа религиозна овца ?!?
Нали си математик ,уж рационално мислещ ...
Сенко и Астор макат ли си главата ?
Режат ли хора на две ?
На разните там илюзионни спектакли ...
Някакъв еврейски тарикат - Йешуах (пардон, Иисус), най-вероятно
ходил в Индия, понаучил това-онова от тамошните факири, се връща
и показва фокуси,уж че умрял,пък после възкръснал ...
Мисли бе !
Мисля, мисля... мисля че преди 1200 г. е нямало кибрит нито запалки а с чакамака и малко прахан бая време отнема да се разпали огиня па и ще го чуят като чатка (а химията на какво ниво е била - колкото да не развалят рикията и кацата с кисело зеле)
А в момента (по/казаха там на едно видео) полицай го проверява попа преди да влезе дали не си носи нещо запалително т.е. и според органите на реда... няма нищо нередно
![Beer [_]3](https://www.linux-bg.org/forum/Smileys/default/beer.gif)
освен това се замислих и за други неща... дивни и полуархивни "чухме
анатема и на тая тема"
Добре де,пак ще го напиша:
Във всички религии има мизерии, без изключение.
Но тези т.нар. "авраамови"(юдаизъм,християнство и ислям) са особено брутални ! 
Кашик, има ли в будизма например текст,който гласи:
"Който обиди Буда,трябва да бъде убит."
Няма,нали !
А в исляма обидата на гнусния педофил Мохамед означава смърт. 
Да не говорим за осакатяванията,екзекуциите и т.н.
И пак: в хиндуизма(йога),будизма и даосизма има мощни техники за
самоусъвършенстване, каквито няма в "авраамовите" ...
за първи път чувам будист да тръгне на джихад срещу други/те религии... явно колегата е толкоз будист колкото и християнин (предполагам е по/кръстен още от бебе)
т.е. да разбирам/е ли че будизмът сега е срещу другите религии (макар и в миналото да не е бил) или това е конкретно и само един будист... а бе тия там немат ли си и те нещо за отлъчване от тяхната черква/религия - будизма
Превеждам (като) за будисти - както е казал старият китаец: няма значение котката черна ли е или бяла, важното е да лови мишки и да върши работа
(заместете котките с религия)и още един цитат, тоя май от по-стар китаец, Лао/Дао Дзъ
"Когато осъзнаеш, че това, което правиш на друг, го правиш и на себе си, ще си разбрал една велика истина."П.П. Някой може ли да ми каже тоя уж е Лао пък даоизъм - Лао ли е, Дао ли е...
--
Аха разбрах - кръстил си е книгата и религията на друг

А той даже не се казва(л) Лао Дзъ:
https://chitanka.info/text/11527-dao-dy-dzinНай-често използваното име на философа, Лао Дзъ, е почетна титла със значение на „почитаем господин“. Много биографии му приписват личното име Ли Ар, и посмъртното име Дан, поради което понякога е наричан и Ли Дан.П.П.П. Та викате да не верваме на легендата за Йешуа, а вместо нея да ползваме тази:
Споменава се, че знаменателно за неговата необикновеност е зачеването му – майка му погълнала падаща звезда и носила плода цели 81 години. Точно толкова – 81 – са текстовете в оригиналния сборник. - и сега това порочно или непорочно зачатие е според собствената му "религия"