Автор Тема: Още извънтемие  (Прочетена 517787 пъти)

4096bits

• Напреднали
  • Публикации: 9513
    • Профил
Re: Още извънтемие
« Отговор #5775 -: Днес в 02:43 »
Интересно видео…

https://youtu.be/cSsyG2pE-GY

И ние сме споменати.  :D
« Последна редакция: Днес в 02:47 от 4096bits »
Активен

As they say in Mexico, "Dasvidaniya!" Down there, that's two vidaniyas.

Acho

• Напреднали
  • Публикации: 9285
  • Distribution: Slackware, MikroTik - сървърно
  • Window Manager: console only
    • Профил
« Отговор #5776 -: Днес в 09:49 »
Новите членове се готвят за началото на преговорите за приемане:

https://fakti.bg/world/1061007-es-podnovava-pregovorite-za-chlenstvo-s-ukraina-i-moldova
Активен

Без подпис - най-хубу. Че тука разни цървули мрънкат като дървени философи.

4096bits

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #5777 -: Днес в 10:14 »
Полицаите в Англия започнаха да арестуват 5 годишни деца.

Крайно време е хората там да ссе снабдят с оръжие и да почнат да стрелят по тях.
Това е прекалено.
Само в една друга държава арестуват деца - Израел.
Там ги и стрелят.
Това изглежда ще е следващата нещо в Обединеното Кралство.
И онзи нещастник Стармър ще излезе и ще каже, че това е напълно нормално и че детето е виновно и затова си е получило и куршума.
Ако бях баща на това хлапе, тези щяха да останат там. Трупове.

https://x.com/MarioBojic/status/2066098327347761412?s=20
Активен

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
  • Публикации: 9051
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
« Отговор #5778 -: Днес в 10:34 »
Интересно видео…

https://youtu.be/cSsyG2pE-GY

И ние сме споменати.  :D

Първо да кажа, че адски им завиждам на англичаните.

Както се знае, хич не ги долюбвам, защото са безчестни, дребнави, лицемерни, двулични, горделиви задници. Абсолютно съм убеден, че има нормални хора там. Просто това е лицето, което показват на света.

Може би е по-добре от байганьовщината, която ние показваме, но според мен не е така. Всяко от тези качества презирам, а бай ти Ганя си е наш, нъл' тъй?

Това е хиперпрофесионално направено видео на турбонеизвестен youtuber. Тук нашите телевизии си играят в детската ясла. Космическа разлика.

А самия водещ въпреки, че е типичния грозник, като всеки англичанин, мога да сравня само с Димитър Цонев, лека му пръст. Правилна дикция, обрани жестове, точен, кратък и ясен изказ. Има лека превзетост, но не е дразнеща.

Не знам, колко кинти му снасят Opera, но той има такъв монтаж и такъв сценарии, дето тук дори не можем да си мечтаем със стотиците милиони бюджет на БНТ, ЬТВ и Нова.

За БНТ не съм сигурен. Преди около пет години беше 60 млн., но всяка от другите две имаше по 300 млн. на година.

=*=

Първо се зачудих. Много сме малки да ни споменават, като имах предвид форума. Уцелвал съм да ни цитират, но най-вероятно не е било от първа ръка, а някъде през необятния spybook.

Не е невъзможно паралелно достигане до подобни изводи.

=*=

После се обърках още повече, като човека взе да обяснява за диез, а след това неочаквано и за амперсанд. В момента, когато стигна до маймуснското „А“ се досетих за доста очевидната връзка и защо казваш, че ни споменават. Споменават не форума, а българската, средновековна книжнина.

Знака за параграф (¶) ползвах доста често докато бях на работа. Трябваше да пиша (най-често дълги) документи на M$ Word (winword), а неотпечатваемите знаци се показват с ctrl+8. При всяка професионална писарушка това е постоянно включена настройка. Следях стриктно никъде да няма два ¶ един след друг и по принцип излишни параграфи.

Но никога не съм се чудил от къде произлиза, може би защото думата параграф започва с „П“, а ¶ очевидно е ръкописно „П“, евентуално π (това е „Пи“ *p).

За звездичката и кръста (†, заедно с ‡)¹ знаех, че са бележки под линия, защото много се занимавам с latex, а той е предимно за научни трудове, макар аз да пиша автобиографията си, че дори мотивационни писма² с него. Не бих писал на нищо различно от латекс. А сега с ИИ е детска игра да си правиш собствени макроси и графики на pgf.

Не е част от българската пунктуация, макар специално * да се среща и тук употребявана като бележка под линия, даже аз го ползвам. Обаче заради кръста и двойния кръст решавам, че е нещо произлизащо от латинския. Поне средновековно е със сигурност. Няма начин да е от Гутенберг насам.

=*=

Както и да е. Радвам се, че го изгледах. Не е тайна, че съм завършил за маркетолог, а последната ми работа за първи път, двадесет години след завършването ми, беше това. Въпреки, че бях под огромен стрес, от който побелях, донякъде съжалявам, че я загубих, защото ми даваше нови, неизследвани хоризонти. Споменавам го, защото огромна част от заниманията на един маркетолог са свързани с шрифтове, а аз трябваше бързо да наваксвам с opentype и последните тенденции в шрифтоливието.

Не съм го разказвал, но придобих и художествен опит, това, което хората правеха, преди да има компютри. От което разбрах, какво означава обратен контраст и други думички, термини, които употребяват професионалистите. Изобщо шрифтовете са необятна материя.

В този клип имаше докосване до темата, как се изобразяват знаци и видях нагледно например от къде идват някои странни форми на амперсанд, които съм виждал по шрифтове. Всичко ново, се оказва добре забравено старо. А пък старите книги са били елегантни и не е чудно, че в днешно време крадат от тях.

===
¹/ Туко що установих, че wincompose няма кръст, това е dagger, меч от видеото. Има ☦️ и ✝️, което не е същото. Иначе на третото ниво истинския кръст (†) е на +/= във фонетиката;
²/ Има и идиотщина наречена „мотивационно писмо“. Срам и позор, но съм писал такова. За щастие не ме взеха, даже не ми разгледаха документите. Щеше да се наложи да живея с това. Но бях отчаян, нямах работа и пари от дълго време.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
    • Профил
« Отговор #5779 -: Днес в 10:38 »

Само, че в Израел арестуват арабчета, първо защото не ги смятат за хора и второ, защото предполагат, че са намесени в подривни дейности. Последното, което ще направя е да оправдавам тоя нацист Биби, но поне за разлика от англичаните си имат извинение, с което да си обършат дирника.

Тия изверги англетата не са дораснали за никакъв ЕС, не ги щем вътре.

п.п. Шотландия, ако искат, вътре са веднага. Имат гайди, ядат бабек (те му казват хагис), а тяхната ракия е любима на всички.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
    • Профил
« Отговор #5780 -: Днес в 10:56 »
На четвърто равнище е дългия кръст, не на трето. Обърках се.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

spec1a

• Напреднали
  • Публикации: 6869
    • Профил
« Отговор #5781 -: Днес в 11:27 »

Само, че в Израел арестуват арабчета, първо защото не ги смятат за хора и второ, защото предполагат, че са намесени в подривни дейности. Последното, което ще направя е да оправдавам тоя нацист Биби, но поне за разлика от англичаните си имат извинение, с което да си обършат дирника.

Тия изверги англетата не са дораснали за никакъв ЕС, не ги щем вътре.

п.п. Шотландия, ако искат, вътре са веднага. Имат гайди, ядат бабек (те му казват хагис), а тяхната ракия е любима на всички.

Евреите са изнаглели до патологично ниво !
Арабите са семити, и истинските евреи също са семити.
Т.е. евреите мразят себе си ...  :o
Активен

4096bits

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #5782 -: Днес в 11:33 »
Тук религията няма нищо общо.
Биби е във властта от дсостатъчно време и е достатъчно умен, за да планува всичко.
Да има време да промие съзнанието на израелците до степен, да се превърнат в маниаци като него и да подкопае истинската власт на Запада - да подкупва и изнудва толкова хора, че сега да има почти пълна власт и тук.
За да не може никой да се опълчи на това, което сега правят.
Умен е, признавам му го.
Но е чудовище, което трябва да бъде ликвидирано.

Не, не им трябва повод на израелците, да арестуват арабчета.
Или да ги застрелват със снайпер на улицата.

Четвърто ниво на клавиатурата беше със SHIT+RALT, нали?
Активен

Acho

• Напреднали
  • Публикации: 9285
  • Distribution: Slackware, MikroTik - сървърно
  • Window Manager: console only
    • Профил
« Отговор #5783 -: Днес в 12:01 »
Петрола пада, ама бензина си е скъпня. И сигурно няма да поевтинее скоро:

https://www.vesti.bg/sviat/obrat-na-pazarite-cenite-na-petrola-se-srinaha-sled-novina-za-mir-mezhdu-sasht-i-iran-6262376
Активен

Без подпис - най-хубу. Че тука разни цървули мрънкат като дървени философи.

4096bits

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #5784 -: Днес в 13:47 »
Докато иранците не потвърдят нещо, Тръмп може да си говори, колкото си иска.
Толкова пъти вече лъга, че се съмнявам някой да му обръща внимание.
Активен