Автор Тема: Още извънтемие  (Прочетена 577317 пъти)

4096bits

• Напреднали
  • Публикации: 9660
    • Профил
Re: Още извънтемие
« Отговор #5970 -: Днес в 09:54 »
На втория въпрос- и щайгата ми е стара, и дистрибуцията е стара, но вършат необходимата ми работа, пък аз не пипам нещо, което работи. Признавам си, че мързелът е голям фактор- не ми се занимава с инсталации. Веднъж пробвах ъпдейт на дистро, за по-лесно уж, омазаха се бая неща. Това за софтуера, а от нова стационарка изобщо нямам  нужда, защото за служебната работа ми стига съвсем скромна машина, а линукс работи прилично на всякакви стари щайги, особено като му сложа и LXDE. И за мен е излишен разход да купувам нова стационарка от магазина.
Май и преди съм го казвал по този въпрос за тазе 7ца.
Ако е на виртуалка, ти отпада проблема с преинсталации, хардуер и прочее подробности по железарията.
Можеш да експортнеш имиджа и да го заредиш на всяка една друга машина навсякъде, където идеш и да можеш да си подписваш спокойно.
Всеки софтуер в тази фиртуалка би трябвало да си работи без проблеми.
Като го направиш един път така, държиш имиджа на една флашка и си спокоен.
Да, можеш на старо желязо да държиш инсталация отделно за това, ако няма за какво друго да го ползваш, но отново опираш до проблема със железарията, ако ѝ стане нещо.
Активен

As they say in Mexico, "Dasvidaniya!" Down there, that's two vidaniyas.

Acho

• Напреднали
  • Публикации: 9529
  • Distribution: Slackware, MikroTik - сървърно
  • Window Manager: console only
    • Профил
« Отговор #5971 -: Днес в 10:39 »
А пък туй пилота да го каже на разни араби и персийци:

https://www.vesti.bg/bulgaria/rumen-radev-izkliucheno-e-ot-bylgarska-teritoriia-da-se-vodiat-bojni-dejstviia-v-blizkiia-iztok-6265503
Активен

Без подпис - най-хубу. Че тука разни цървули мрънкат като дървени философи.

Nik123

• Напреднали
  • Публикации: 4902
  • Distribution: Mageia, Q4OS
    • Профил
« Отговор #5972 -: Днес в 17:06 »
Машинката е стара, виртуалката много ще я товари. И рама е малко.
Последното вино не съм го пробвал с адобе и КЕП-а, то вероятно няма и да тръгне при мен, ама четох някъде из нета, че все още имало проблеми с КЕП. Т.е. не съм пробвал/тествал с някоя по-нова версия вино.
Активен

Acho

• Напреднали
  • Публикации: 9529
  • Distribution: Slackware, MikroTik - сървърно
  • Window Manager: console only
    • Профил
« Отговор #5973 -: Днес в 17:19 »
Е, поваля си хубавичката:

https://www.vesti.bg/bulgaria/poroen-dyzhd-zalia-varna-mnozhestvo-signali-za-navodneniia-6265579
Активен

Без подпис - най-хубу. Че тука разни цървули мрънкат като дървени философи.