Тогава е имало Франкска държава.
Имало е гали, но фракската държава е… немска държава. Оглавявал е онзи същия Карл дето се е мислел за велик, но е говорил на немски само с конете си. Галите вземат името точно, както днешните руснаци вземат името на днешните украинци. Ама нали сме си нация техническа и на немците, и на русите все ние сме дали името. Затова и двете имена звучат на български, оти са български.
Споменах вече някои след нас- авари, печенеги, татари, монголи и т.н.
Всички споменати от теб са монголоиди. Известен факт е, че ние сме един от народите с много малък, монголоиден примес, по-малко от два процента. И това при положение, че пет века са ни ебали тюрки.
Толкова по въпроса, от де и как сме дошли. От никъде не сме дошли, тук сме си били.
=*=
Наистина намеквах, че Санде (набеден за педераст от свещената гора) е говорил на език много подобен на българския. И в момента наследниците му говорят подобен език, макар на мен да ми е разбираем, колкото полския. Май на полски повече думи хващам, ама карай.
За повечето неща, които казвам или намеквам има писмени източници, но те често са оставени без тълкуване, не са свързани или направо пренебрегнати. Същия младеж (е вече не е петнадесет годишен, порастна) Спароток също оспорва някои от тях, защото не му допадат.
Та според единия от тези, нещо, което съм казвал, първия човек (кроманьонец) не е българин, но последния неандерталец е. Съответно от официалната история знаем, че губим войната, първата от много.
Това обичам да го казвам, защото е майтап. Историческата наука е един голям майтап и не е никаква наука, нито има нещо вярно в нея. Всичко е митология. Митология създадена да обслужва имперски интереси. И въпреки темата, дори не става въпрос само за руски интереси. Първата писана история е от грък, не е имало Русия тогава. И Русия далеч не е единствената империя, първата или последната.