Автор Тема: Били ли са Адам и Ева българи?  (Прочетена 6995 пъти)

remotexx

• Напреднали
  • Публикации: 4281
    • Профил
Били ли са Адам и Ева българи?
« Отговор #15 -: Sep 17, 2024, 21:06 »
За грекопитека мерси, но не виждам връзката с която и да била древна нация, освен, че всички произлизаме от някакви "питеци".
За Киевска Рус- какво са взаимствали руснаците от украинците, не разбрах, и какви украинци е имало тогава, пак не разбрах, тогава даже и територията там не се е наричала "Украйна", защото не е била покрайнина, а център (градът с областта).

Е да де - името Рус/Русия принадлежи на тях, местните, но карай да върви ..те какво ли не друго откраднаха, третия Рим, Русията, радиото...  ;D

А грекопитека го споменах във връзка... че сме си местни, още отпреди да се появи разум(ния човек)
Е, навремето Чирпанлии не са имали толкоз добри зъбари, ама.. то и Чирпан го е нямало на картата още
  [_]3
« Последна редакция: Sep 17, 2024, 21:11 от remotexx »
Активен

Nik123

• Напреднали
  • Публикации: 4144
  • Distribution: Mageia, Q4OS
    • Профил
« Отговор #16 -: Sep 17, 2024, 21:15 »
Не съм съгласен, не сме местни, домъкнали сме се тук.. както и много други - Великото преселение на народите, както го пишеха по дебелите книги. Било е не на една, а на няколко вълни и то през векове. Споменах вече някои след нас- авари, печенеги, татари, монголи и т.н.
Че името "Киев" си принадлежи на местните (за сегашното време имам предвид), не споря. Но твърдението, че Киевска Рус е древна украинска държава.. хайде не. По тая логика Охрид е древна столица на македонската държава.
Активен

remotexx

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #17 -: Sep 17, 2024, 21:17 »
Цитат
Не съм съгласен, не сме местни, домъкнали сме се тук.. както и много други
Не съм съгласен - генетичните маркери показат друго, 3те основни групи за нас са си местни от опне 10 хил.г. к'ви гърци, печенеги и т.н. изследването от преди няколко г.

https://azbukari.org/balgariya-e-lyulka-na-nay-drevnata-tsivilizatsiya/
секцията "-Може ли въз основа на това изследване да се изчисли какъв е процентът на тракийските гени при съвременните българи?"
и в самия край - Изследването на Сена Каракачанак-Янкова* ГЕНЕТИЧНА СТРУКТУРА НА БЪЛГАРСКАТА ПОПУЛАЦИЯ ПО Y-ХРОМОЗОМАТА И МИТОХОНДРИАЛНАТА ДНК. ДИСЕРТАЦИЯ.

и още нещо странично - за който му е интересно

съжалявам не можах да намеря по-добро на български (някой хора явно се грижат за арийската чистота на нета ...по бугарско де)

--
А мен ми стана интересно, какво ли е казал господ за това (имало ли е нещо там по скрижалите) ако не се е изказал кой ще ни го сведе сега (и въобще за ИИ и всичко останало дето още го е нямало по негово време)
https://urbn.dir.bg/semeyni-finansi/obratno-na-uchilishte-dzhobnite-v-kesh-ili-v-digitalen-portfeyl
а евреите... и въобще останалите богове

П.П. Вече няма да става с бой (прибирането на кинтите от закуски на по-малките) ще става дигитално
« Последна редакция: Sep 17, 2024, 21:29 от remotexx »
Активен

Nik123

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #18 -: Sep 17, 2024, 21:45 »
Ремотекс, изчетох линка, който си постнал, сега оставям настрани тълкуванията на спаротока за най-древната цивилизация (там не ми излиза и нещо математиката с процентите), но ценното в него е тоя линк вътре, към .пдф-а за ДНК-то, и когато го изчета целия  на спокойствие (190 страници), тогава ще мога да кажа какво мисля, по статията.
Активен

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
  • Публикации: 8911
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
« Отговор #19 -: Sep 17, 2024, 22:10 »
Тогава е имало Франкска държава.

Имало е гали, но фракската държава е… немска държава. Оглавявал е онзи същия Карл дето се е мислел за велик, но е говорил на немски само с конете си. Галите вземат името точно, както днешните руснаци вземат името на днешните украинци. Ама нали сме си нация техническа и на немците, и на русите все ние сме дали името. Затова и двете имена звучат на български, оти са български.

Споменах вече някои след нас- авари, печенеги, татари, монголи и т.н.

Всички споменати от теб са монголоиди. Известен факт е, че ние сме един от народите с много малък, монголоиден примес, по-малко от два процента. И това при положение, че пет века са ни ебали тюрки.

Толкова по въпроса, от де и как сме дошли. От никъде не сме дошли, тук сме си били.

=*=

Наистина намеквах, че Санде (набеден за педераст от свещената гора) е говорил на език много подобен на българския. И в момента наследниците му говорят подобен език, макар на мен да ми е разбираем, колкото полския. Май на полски повече думи хващам, ама карай.

За повечето неща, които казвам или намеквам има писмени източници, но те често са оставени без тълкуване, не са свързани или направо пренебрегнати. Същия младеж (е вече не е петнадесет годишен, порастна) Спароток също оспорва някои от тях, защото не му допадат.

Та според единия от тези, нещо, което съм казвал, първия човек (кроманьонец) не е българин, но последния неандерталец е. Съответно от официалната история знаем, че губим войната, първата от много.

Това обичам да го казвам, защото е майтап. Историческата наука е един голям майтап и не е никаква наука, нито има нещо вярно в нея. Всичко е митология. Митология създадена да обслужва имперски интереси. И въпреки темата, дори не става въпрос само за руски интереси. Първата писана история е от грък, не е имало Русия тогава. И Русия далеч не е единствената империя, първата или последната.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
    • Профил
« Отговор #20 -: Sep 17, 2024, 22:31 »
Ами официално (може би не според действащото в момента законодателство) Аспарух забучил меча в 671 г.

Това и аз не го знам от къде идва, но не ме изненадва. Непрекъснато се опитваме да докажем, че е имало българи преди да има България, което някак си е аксиома и няма нужда от доказване. Най-ранно споменаване в римски източници е от втори век, в персииски преди новата ера, китайските и те така, а в нашите си, казах… неандерталците, което са едни 50-60 хил. години, но там само за десет до Христа се говори.

Специално случая на Аспарух, щото е много важна дата в историята ни, е проверявана многократно по всевъзможни начини. В общи линии съпоставката показва, че става въпрос за април 680 год. и не в Силистра, а пак в Дунавската равнина, но в днешна Плевенска област. Ако трябва да сме точни, май датата беше 24-и, но тази дата не е спусната от онези с подписите, печатите и прошнуроването (преди няколко месеца прошнуровах последно) и на Ник, че и на Ремо няма да им хареса астрологичен източник.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

Nik123

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #21 -: Sep 17, 2024, 22:35 »
Никакви наследници на "Санде" не са днешните македонци. Може да са наследници на Георги Кастириоти, на цар Самуил, ако щеш, на Караджордже Петрович, на Сандо от Крива паланка и жена му Пена, но не и на Александър Македонски.
Изброените са монголоиди, да. Освен тях насам идват и готите (че даже и азбука им създават свещениците), те не са монголоиди. А за историята и митологията- не е точно така, за нашата държава има източници от Византия (разни договори, които сме подписвали и са оцелели за тях разни хроники, вярно, опосредствени източници, плюс каменни надписи- не нашите, византийските). На практика по съхранените византийски източници имаме история- но не обективна, ако мога така да се изразя, а история на българо-византийските отношения, от византийска гледна точка.

П.П. А иначе, като изчета .пдф-а за ДНК-то от линка на Ремотекс, ще напиша какво мисля по въпроса, на база изчетеното, в контекста на теорията за българското начало на цивилизацията, но няма да е днес. Интересно ми е с какво са сравнявали ДНК-то на съвременните хора- може би с материал от 5-6 древни гробници от нашите земи, което пак си е малко гадаене и екстраполации, но да не избързвам, като изчета тия дни целия файл, ще пиша.

Т.е. имам предвид, че ще се върна назад в темата до днешните постове, че днес няма как да го изчета това всичкото в .пдф-а.
« Последна редакция: Sep 17, 2024, 22:45 от Nik123 »
Активен

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
    • Профил
« Отговор #22 -: Sep 17, 2024, 22:42 »
Великото преселение на народите

И като казах митология, точно това е прекрасен пример. И за да сме в темата, това е измишльотина създадена в нещо наречено императорска академия на науките на немската развратница, както би се изразил Спец, а аз бих се съгласил с него. Името ми бяга в момента, но е изключително прочут. Същия между другото твърди, че Аспарух дошъл с шепа хора.а

А под този евфемизъм се разбира завземането на римската империя от хунската ѝ посестрима на оглавявана от онзи прадядо на Аспарух, надлежно описан в именника (погрешно датиран 165 год. като начална и така си е останало, но все пак не е много далеч) и който някак си изведнъж се оказа монголец, оти бил с бръсната глава. Да си бръснат главите явно имат право само монголците и скинарите.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
    • Профил
« Отговор #23 -: Sep 17, 2024, 22:48 »
готите

Тия пък са чисти гети, които според същите гърци са си местни траки. Но поради интересите на една друга империя на кайзер Франц този път, преди около три века изведнъж стават немци.

А азбуката им знаеш ли я? Днес на същата казват кирилица.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

Nik123

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #24 -: Sep 17, 2024, 22:52 »
Този именник ли, според който някои владетели са управлявали столетия.. хубаво звучи, но нека сме малко по-обективни. Те още асирийците имат такива именници, и епоси (напр. за Гилгамеш). Като си говорим за измишльотини..

Ами не, на готската азбука не й казват кирилица, но ако намекваш за близост с българската- не тяхната от нашата, а нашата от тяхната (по обективни причини- тяхната са я създали векове, преди нашата).

Набързо от уикипедията, знам, че не е много достоверен източник, но поне тая статия там (за древна азбука) не би трябвало да е политизирана:
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D0%BE%D1%82%D1%81%D0%BA%D0%B0_%D0%B0%D0%B7%D0%B1%D1%83%D0%BA%D0%B0
« Последна редакция: Sep 17, 2024, 22:54 от Nik123 »
Активен

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
    • Профил
« Отговор #25 -: Sep 17, 2024, 23:00 »
Този именник ли, според който някои владетели са управлявали столетия..

Първите двама, ако трябва да сме прецизни. Но въпреки това, всички останали имена и дати в него са проверими и доказани през други източници.

Този именник е най-малката, възможна митология, защото хем е доказан, хем е единствения български източник, който се признава от гръкоманите, ъ-ъ-ъ историците, де, обърках се.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

Nik123

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #26 -: Sep 17, 2024, 23:07 »
И как е доказан, на какви доказателства стъпва тази теза? Дори и да махнем първите там, векувалите?

П.П. В този именник даже липсват някои от хановете, посочени в други източници, да не говорим, че е превод от превода на препис, образно казано. Не съм някакъв нихилист, или нещо подобно, обичам си родината, но в някои неща, като едва ли не, че сме основоположници на цивилизацията, прекаляваме, по мое мнение.
« Последна редакция: Sep 17, 2024, 23:15 от Nik123 »
Активен

remotexx

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #27 -: Sep 17, 2024, 23:16 »
Никсън - Веднъж с Инджев да сте на едно мнение  :P не го приемай лично но... се разминавате само в дребни(те) детайли (според него не били арменците ами англичаните)
..няма(ло) първа,втора,трета Българска дъжава, нямало българска нация и всичко започнало ...през първата половина на 18 век.

Кратка лекция за “патриотичната ” дислексия
25.02.2017 от Иво Инджев

П.П. Между другото съвремемните ДНК изследвания потвърдиха и за чакрите и за чембаса  ;D
https://alexandradelova.blogspot.com/2015/02/blog-post_91.html

Знаете, че чембаса е "запазена марка" на старите българи. А също е бил използван и от брахманите - древните ведически жреци. При тях прическата /гола глава и чембас/ се е наричала sikha /сикха/.

т.е. има една каста в Индия с близо четвърт БГ ДНК - брамините, макар че по онова време.. на какво ли да са учили.. Сабаздий явно освен че превари(л) Сандо ами как да правят вино и там култа към кравата/бика и целия индийски пантеон какво друго да им остави ..и той кат бай Миле - и от неговия.. няколко нации че и с разбивки на касти  ;D
« Последна редакция: Sep 17, 2024, 23:23 от remotexx »
Активен

Nik123

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #28 -: Sep 17, 2024, 23:24 »
Хахаха, е, аз поне се разминавам с тоя и не го посочвам за източник, а ти му се доверяваш, въпреки, че е бил агент, на, как беше думата, комунделска служба, ДС (ужас)  ;D Иначе ме кефи как тънко го рекламираш.

Ремотекс, не го приемай лично и ти, но там с дислексията.. тъй де, един път му се кефиш, пък друг път не,, я по-добре прочети и за хибридната война през вековете и съвсем ще се ерудираш  8)

П.П. А там за ДНК-то, с удоволствие ще го обсъдя с теб, като изчета всичкото (в оня .пдф).

А според теб кои са, арменците, или англичаните, вкарай малко собствено мислене, не да цитираш мiнджiвизми, без лична позиция ;) Че за оня няма българска държава преди 1989 година, е ясно, там хибридни войни и окупации, да не се отпускаме с глупостите за центчета  ;D
И честно казано, малко не ти иде на интелекта, да ми слагаш в устата приказките на някакъв продажник, че нямало Първа, Втора, и т.н. български държави и нация (еле пък тая глупост за 18 век), освен ако не посочиш, кога съм твърдял нещо такова. Да ме извиниш още веднъж, но това е тъп похват - мисля, че няма нужда от такова филмиране (плагиатствам от теб).
« Последна редакция: Sep 17, 2024, 23:41 от Nik123 »
Активен

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
    • Профил
« Отговор #29 -: Sep 17, 2024, 23:47 »
едва ли не, че сме основоположници на цивилизацията

Това в именника не го пише. Не пише за нищо преди новата ера.

Иначе сме основали не много цивилизации. Гръко-римската сме основали и западноевропейската (днешната) до някъде, но едва в руската, която е следващата ще имаме повече пръст. Иначе побутвали сме тук-там, например любимите финикиции и въобще там от Близкия изток, малко по-късно сме барнали Персия (то и това е Близкия изток), имаме пръстче в Индия и естествено сме ударили един шут и на китайците, че много марзеливо са го раздавали. Ама там за много хиляди години си говорим (при индиици и китайци), нашия принос е малък.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)