Автор Тема: Проблем с USB Bluetooth адаптер под Linux Mint  (Прочетена 1980 пъти)

Nik123

• Напреднали
  • Публикации: 4013
  • Distribution: Mageia, Q4OS
    • Профил
Re: Проблем с USB Bluetooth адаптер под Linux Mint
« Отговор #15 -: Apr 08, 2025, 18:38 »
..
А бе едно врeме имаше един лаф - кьорав картин е играе, като го е купувал и като е видял че е само за Джамека па той на нахапана ябълка или пингвин що го е взел...

Верен е този лаф. Аз скоро си купих китайски микроскоп от Temu, с кабелче (без дисплей) без много да гледам, после се оказа, че програмката му бачкала само за майкрошит и ябълката.. но го подкарах накрая под магеята с guvcview. Вярно, резолюцията 640x480, но то повече не ми и трябва, аз го взех да гледам спойки по разни платки. Пък и с доставката микроскопа нямаше и 20 лева, то затова не му и четох много инфото, под коя ОС работи.

Та, за колегата.. вие сте му казали там, какво да прави, да си дърпа фърмуера и успех! И да не стане, 15 лева са нищо пари, все едно са дадени за ново познание.

П.П. Ето как изглежда кофти спойка през китайския микроскоп:

Малко офтопик стана, но ние пък коя тема не сме оспамили, то си е традиция  ;D
« Последна редакция: Apr 08, 2025, 19:51 от Nik123 »
Активен

4096bits

• Напреднали
  • Публикации: 7471
    • Профил
« Отговор #16 -: Apr 09, 2025, 08:06 »
Хубаво устройство!
25 кинта викаш?

Че то направо си заслужава.
Нямам обаче хубав поялник.
Активен

As they say in Mexico, "Dasvidaniya!" Down there, that's two vidaniyas.

Nik123

• Напреднали
  • Публикации: 4013
  • Distribution: Mageia, Q4OS
    • Профил
« Отговор #17 -: Apr 09, 2025, 08:36 »
Някъде 20 лева излезе, аз няколко неща поръчах накуп. То сигурно и резолюцията ще може да се вдигне, под уина с драйвера затам я вади по-голяма, а в линукс guvcview го разпознава просто като USB камера и затова вероятно само 640х480. Но не ми се занимава, и така ми върши работа.
Поялници каквито искаш при китайците има. пак от Temu си купих газов поялник (за ползване в колата, ако се наложи,  а няма ток).
Активен

4096bits

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #18 -: Apr 09, 2025, 13:01 »
Ами не разбирам от поялници въпреки, че добре работя с такива неща.
Споделял ли съм, че работих известно време в сервиз за електрически инструменти? Много бях надобрял :D
Пращах хората да пият едно кафе отсреща и след максимум 15 минути бяха готови. Както бяха дошли с нагласата да се карат, така ми мъкнеха след това кафета, ракии, че и по-качествен алкохол имаше.  ;D

Винаги съм искал да имам от онези, с отделния захранващ блок, но все съм си мислел, че трябва малко и да разбираш от материали и кое, при какви температури да го работиш. Като ми липсва знание за нещо и не се и захващам обикновено. Освен, ако нямам някаква по сериозна мотивация или желание да свърша нещо.

Брат ми направи едни много добри колони, а филтрите ги изкара отвън със се намотките и всичко останало. Целия филтър закрепен за стара грамофонна плоча и всичко това прикрепено от предната страна на колоната под големия говорител. Много добре изглежда с блестящите медни намотки. Обаче малко плочите се поразтопиха на по едно-две места от температурата. Ако имах такова поялниче, може би това нямаше да стане. Но не се забелязва и без това. Всичко е черно  :D
« Последна редакция: Apr 09, 2025, 13:07 от 4096bits »
Активен

Acho

• Напреднали
  • Публикации: 6427
  • Distribution: Slackware, MikroTik - сървърно
  • Window Manager: console only
    • Профил
« Отговор #19 -: Apr 09, 2025, 13:05 »
Няма изпиване тази почерпка.
Активен

CPU - Intel Quad-Core Q8400, 2.66 GHz; Fan - Intel Box; MB - Intel G41M-T2; RAM - DDR2-800, Kingston HyperX, 2X2048 MB; VC - onboard, Intel G41 Express Chipset; HDD - Toshiba, 500 GB, SATAII; SB - Realtek HD Audio; DVD-RW - TSSTcorp DVD-RW; LAN - Realtek PCI-E GBE Controller; PSU - Fortron 400 Watt.

4096bits

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #20 -: Apr 09, 2025, 13:06 »
Няма изпиване тази почерпка.
Нямаше, Ачка. В сервиза имаше петнайсетина бутилки с алкохол, които така си стояха.
Активен

Acho

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #21 -: Apr 09, 2025, 13:29 »
Най-важна е благодарността на доволните клиенти. И винаги сервиза отнася негативите. Той келеша ми купил най-китайското изделие, най-най-евтиния боклук. Ама иска да работи вечно, и с високо натоварване.
Активен

CPU - Intel Quad-Core Q8400, 2.66 GHz; Fan - Intel Box; MB - Intel G41M-T2; RAM - DDR2-800, Kingston HyperX, 2X2048 MB; VC - onboard, Intel G41 Express Chipset; HDD - Toshiba, 500 GB, SATAII; SB - Realtek HD Audio; DVD-RW - TSSTcorp DVD-RW; LAN - Realtek PCI-E GBE Controller; PSU - Fortron 400 Watt.

4096bits

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #22 -: Apr 09, 2025, 13:46 »
Въпреки, че инструментите бяха китайски, бяха добре направени.
Някои изобщо не идваха за ремонт.

Повечето се носеха от хора, които викнали майстори да им правят ремонт, майсторите им искат инструменти на хората и те отиват в Практикер и купуват първото.
Или дал машинката на някой друг и му я връщат повредена. Като не е тяхно, що да го пазят?

Имаше един майстор с една машина за плочки за сто и нещо лева, три години му изкарала и правел ремонти на хората с нея. Предишната му се повредила, купил нещо да изкара няколко дена, ако успее, тя взела, че изкарала три години ремонти.  :D

Малко преди да ме изгонят, бяха започнали да поръчват по-евтинка направа на някои машинки. Което не ми хареса.
По-тънка пластмаса, по-слабичко изглеждащи двигатели.
Предишните си бяха солидни. Мед, яко  :D
Активен

spec1a

• Напреднали
  • Публикации: 5028
    • Профил
« Отговор #23 -: Apr 10, 2025, 16:20 »
   Пича така и не отговори какво се случи с адаптера.
Активен

Acho

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #24 -: Apr 10, 2025, 16:41 »
Нищо не е свършил.
Активен

spec1a

• Напреднали
  • Публикации: 5028
    • Профил
« Отговор #25 -: Apr 10, 2025, 16:49 »
   Поне да напише какво се случва.
Активен

MechoPuh

• Новаци
  • *
  • Публикации: 2
    • Профил
« Отговор #26 -: Apr 15, 2025, 18:08 »
Аз върнах usb адаптера. Отказаха да ми върнат парите и в замяна ми дадоха лампи.

пак е добре.
Активен