Популяризиране трябва за линукс-базираните операционни системи. За чиста реклама не съм съгласен. Ако има средства да се практикува както досега, а именно изложения и демонстрации. Ами трудно ще става. А се прави много по-трудно поради редица други много важни фактори. Гледам реклами на хардуер, на различни конфигурации, а до тях някакви гръмки имена като "ОФИС КОМПЮТЪР" "ГЕЙМ СТЕЙШЪН" "ХОУМ МУЛТИМЕДИЯ". Съответно до имената някакви цени, например на "офис компютъра" цена $350. Е добре, идва г-н Иванов (примерно) и си купува офис компютъра. Носи в офиса, а на него инсталиран МС-вин, МС-Офис и там всякакви неща. И ето по този начин човека си мисли че си е заплатил всичко. Смешно. Работи си човека месец-два. Някой по-запознат му казва:"Ти знаеш ли че твоя вин и офис са нелегални?" . Човека почва да се чуди - тоя пък какво го е прихванало. Прочита малко и разбира за какво става на въпрос. Съответно, понеже е свикнал на това с което работи, отива и снася една прилична сума за ОС и за офис-приложения. Алтернативата - чул е, да речем прочел е, но вече е свикнал. А и всичката тая документация да се прехвърли във друг формат? А дали ще може това, онова или другото?
Е, смятам схващате, за какво става на въпрос. А и съм 100% убеден че сте запознати с този момент. Така че как да става популярен линукса? И колко ли хора няма да си купят ОС-а когато дойде момента, а ще преминат на линукс решение? А няма ли много от тях да съобразят, че клиентите им и познатите, с които контактуват ползват мс-офис и други подобни? И си мислят, че тази сума е еднократна?
Със здраве!
П.С. Не ми се преразказва филма Революшън ОС, но който не го е гледал да го направи. Когато го гледах преди година-две се затвърдиха доста от принципите ми. Това е един от начините по който можем да запознаваме хората със свободния софтуер, като препоръчваме заглавието

'>