Автор Тема: slackware 10.1 sound, wtf?  (Прочетена 3540 пъти)

Halo

• Участници
  • Публикации: 9
    • Профил
slackware 10.1 sound, wtf?
« -: Oct 19, 2004, 21:01 »
качил съм slack 10.1 съвсем гладко, пълен инстал. аудио картата ми е Abit AU 10, със звуков чип Forte Media fm801. (принципно под MDK10 и SuSE9.1 pro нямах проблеми, ползвайки драйвер snd-fm801 или forte)
пускам alsaconf, разпознава картата правилно и я настройва (drviver snd-fm801). от alsamixer махам mute на мастер, мастер 1, мастер mono и т.н. PCM вкл и каквото още се сетя, че ще използвам. пускам от конзола aplay /usr/share/sounds/phone.wav и съвсем нормално чувам телефонен звън, 16bit 44100Hz. пробвам после със съвсем нормално mp3-ка, същия ефект (поздрави към човека измислил звука под linux).
едва след това за 1ви път пускам X със KDE3.2.3 и звук просто няма. XMMS или започва play без да излиза какъвто и да било звук или ако си играя със output (пробвах ALSA, eSound, OSS) ми казва да проверя дали е качен правилен driver, устройството не се използва от др. апикация (не се). настройвах звука от Kmix .. alsamixer (отново) .. същия ефект - или дава грешка или започва просвирване без да излиза звук. звука от XMMS e на макс. освен това и aplay вече дава същия резултат от терминала под X и без X - или започва просвирване на парчето (без да има звук) или просто процесът някак си спира и не изписва нищо, просто курсора стои на нов ред. всичко това правя от root.
каде може да е проблема ? (ако това ще помогне микрофона ми се използва успешно и си чувам гласа през колоните, по време на boot колоните препукват и ако усиля докрая се чува макар имного слаб шум. също забелязах, че излизайки от X ми изписва проблем със arts, но немога да прочета всичко написано, заради буфера.)
Активен

philip

• Напреднали
  • Публикации: 207
    • Профил
slackware 10.1 sound, wtf?
« Отговор #1 -: Nov 02, 2004, 00:05 »
Здасти,
това не е проблем на слак-а, а на КДЕ-то. Пусни си kmix-а, от settings забрани "restore volumes on login" и рестартирай. При мен проработи - за пръв път имах подобен изнервящ проблем с КДЕ 3.2 но при 3.3 е същото положение.
Активен

Подобни теми
Заглавие Започната от Отговора Прегледи Последна публикация
Slackware sound problem
Хардуерни и софтуерни проблеми
matrix_n 4 4680 Последна публикация Apr 02, 2003, 20:34
от
No Sound on Slackware 9.1 after installation
Настройка на хардуер
merman 3 3824 Последна публикация Jun 02, 2004, 10:39
от
Sound problems under Slackware 10.0