Автор Тема: Teamspeak премеждия  (Прочетена 1171 пъти)

Zvezdichko

• Напреднали
  • Публикации: 145
    • Профил
Teamspeak премеждия
« -: Jan 23, 2005, 15:57 »
Здравейте приятели! Искрено се надявам някой от вас да намери решение на моя проблем, защото аз се мъчих, мъчих и в крайна сметка нищо не успях да измисля...
Така... става въпрос за програмата ТиймСпийк клиент. Операционна система Slackware 10.1 бета, Ядро 2.4.27 ...
Итеглих програмата и успешно я инсталирах. Държа да спомена че тя не се компилира от сорс код, а си има готови binaries. Дори не е под GPL лиценз.
След това - с alsaconf си открих и конфигурирах звуковата карта, с alsamixer си ънмютнах микрофона за да мога да го използвам. Открих, че той работи, така че проблемът не е хардуерен...
Тиймспийк се зарежда успешно и се конектва към сървърите успешно! Но... когато се стремя да завържа някакъв разговор всички се оплакват, че не ме чуват... което е много странно - пък и аз тях ги чувам.Teamspeak  настройките за звука са както следва:
Sound driver - Default ( oss /dev/dsp )
Sound buffer size - Lowest latency

Благодаря предварително.
Активен

the_real_maniac

• Напреднали
  • Публикации: 1258
  • Kernel panic, me - no panic ;-) :-)
    • Профил
Teamspeak премеждия
« Отговор #1 -: Jan 23, 2005, 16:25 »
Провери си микрофона.
Провери си mixer-a -> alsamixer
Въпреки че се връзваш, провери си firewall-a (или ако си зад НАТ) дали няма някои необходим филтриран порт.
Активен

Powered by Debian GNU / LINUX /// Intel inside ...

„Насилието е последното убежище на некомпетентността“ - Айзък Азимов (1920 — 1992)

panko

• Напреднали
  • Публикации: 45
    • Профил
Teamspeak премеждия
« Отговор #2 -: Jan 23, 2005, 16:27 »
а възможно ли е да ти е слаб излизащия international и заради тва просто да ти се чупи връзката
Активен

Don't mind your makeup
Make up your mind

Zvezdichko

• Напреднали
    • Профил
Teamspeak премеждия
« Отговор #3 -: Jan 23, 2005, 16:29 »
Цитат (the_real_maniac @ Ян. 23 2005,17:25)
Провери си микрофона.
Провери си mixer-a -> alsamixer
Въпреки че се връзваш, провери си firewall-a (или ако си зад НАТ) дали няма някои необходим филтриран порт.

микрофона е проверен, работи безупречно.
проверих и миксера, настройките за микрофона изглежда да са правилни. Той е на Оn, задал съм му и бууста правилно.
преди известно време, когато имах Уиндоус... мир на праха му... тийм спийка работеше без проблем ( а и съм зад НАТ както казваш ) така че не вярвам проблема да е от Файъруол или самия НАТ. Необходимия порт НЕ Е филтриран.
Мерси много за това, че се опита  да ми помогнеш, но проблема явно е другаде.
Активен

koroleva

• Участници
  • Публикации: 5
    • Профил
Teamspeak премеждия
« Отговор #4 -: Jan 23, 2005, 16:39 »
Как си проверяваш микрофона и с какъв музикална карта си, има вероятност входа на микрофонати да се използва като изход - опитвай да мутваш нещата които не използваш и проверявай дали те чуват отсресща в същото време - аз така успях да си пусна и микровона и входящата линия на картата.
Активен

Zvezdichko

• Напреднали
    • Профил
Teamspeak премеждия
« Отговор #5 -: Jan 23, 2005, 17:01 »
Цитат (koroleva @ Ян. 23 2005,17:39)
Как си проверяваш микрофона и с какъв музикална карта си, има вероятност входа на микрофонати да се използва като изход - опитвай да мутваш нещата които не използваш и проверявай дали те чуват отсресща в същото време - аз така успях да си пусна и микровона и входящата линия на картата.

това също е изпробвано. Ънмутнал съм само колоните и микрофона. но входа на микрофона не се използва като изход... проверил съм а на някои приятели това е създавало проблеми  ( вече ) макар и под виндовс.Звуковата карта е интегрирана в дъно SiS 530 - Crystalsound Fusion.
Активен