Съгласен съм, че СуСЕ+КДЕ не е добра комбинация за този хардуер, но не и с отрицателното отношение на повечето хора към дистрибуцията. Вярно, че напоследък се изсипаха във форума сума ти теми за проблеми с дистрибуцията (пуснати от почти едни и същи хора), но се питам, защо аз нямам никъкви проблеми с нея? Много неща съм ъпдейтнал и пренастроил (вкл. чрез synaptic) и сега съм почти напълно удовлетворен и си работи перфектно. Е, вярно, че ми се е случвало да си забозя системата, но това е изцяло поради мои грешки. Правил съм го с Mandrake 9, 10, SuSE 9.1, 9.3. Tака, че явно каква е дистрибуцията не е от занчение, а кой я ползва.

'>
В повечето случаи сам съм си оправял проблемите.
Използвам СуСЕ не защото съм неразбирач, а защото ме мързи. Даже ядрото си го компилирам с make xconfg. По-лесно и по-бързо е да цъкаш отметки с мишката, отколкото на всеки въпрос да отговаряш с Y или N.
Бих препоръчал на Borko преди да вземе окончателно решение за смяна на дистрото, първо да си свали xfce от
тукНека види как ще му бачка лаптопа с него и после да търси друго дистро, ако резултата не му хареса. Все пак сусито също е линукс, а линукса е кернел. Останалите неща са GUI, конфигурационни инструменти, мултимедия и друг софтуер.
На страницата на xfce е обяснено как да се интегрира с логин менаджера на суси.