« Отговор #62 -: Jun 27, 2005, 15:22 »
Не сте ли се замисляли, че ако една партия не са я разбрали каква е (лява/дясна/националистическа/етническа и пр.), значи говори много зле за подобна партия/движение. Това означава, че няма единно мнение по основни въпроси (или още по-лошо направо не е мислила!!! ). Например: Волен Сидеров казва едно, Берон друго, симпатизанти - трето , и пр. Хората са в недоумение: "Кое е вярно?".
Ако "Атака" на пресконференцията ясно и еднозначно бяха казали, това, което се очакваше от тях, а именно за тяхното отношение към:
1. Преговорите с ЕС
2. НАТО
3. Европейските ценности
3. Другите етноси
5. Икономическа политика
6. Политически ценности и програма
7. Доказателства за разграбването на България
Например:
1. Ние не сме против прекратяване/забавяне на преговорите за членство в ЕС
2. Ние няма да преотваряме глави и преразглеждаме сключени договори
3. Ние не сме за излизане от НАТО
4. Ние не сме против който и да било етнос (евреи, турци и цигани) и нямаме специално отношение към тях
5. Ние ние сме за ... (лява/дясна) финансова политика
6. Ние имаме следния икономически и политически план за развитието на България
7. Ние виждаме като сродни партии следните ...., с които ще си партнираме
8. Ние имаме годни за пред съда доказателства за кражбите на Софиянски, Костов, Кобурготски, Доган, Станишев и пр. (а не предположения) и ще ги съдим (ще бъде интересно колко дела ще заведат "Атака" за подобни "кражби", след като вече ще имат достъп до пълната информация по всички сделки ?)
А те, отговарят с популистки неразбираеми фрази. И после изкарват журналистите виновни. Проблемът е, че ако еднозначно, точно и ясно отговорят на подобни въпроси, ще се покаже тяхната тотална некомпетентност да се месят в (изказват мнение за) управлението на държавата.
Не се обиждайте поддръжници на "Атака" (аз уважавам демократичното право на избор на хората, гласували за "Атака"), но скоро ще разберете, че тази формация е абсолютно хаотична, разнородна, некомпетентна и едва ли ще роди нещо конструктивно, а само посредствен популизъм (и хумор в стил Жорж Ганчев)! А после оправданието ще е, че не са могли, защото някой им пречи! Едно е да говориш, друго - да знаеш как се прави, трето е да можеш да го направиш.
Аз лично мисля, че много хора, които гласуваха за "Атака", след време ще съжаляват и ще се срамуват от това.
Kъм glarus (и другите поддръжници):
Ти можеш ли да ни осветлиш като поддръжник на "Атака" по тези теми (но не да изкажеш твоето лично мнение, а официалното партийно мнение), та да разберем каква партия /движение е? Защото, аз задавах подобни въпроси на някои поддръжници в София, а те ми отговаряха абсолютно глупаво и безотговорно (все едно аз ги питам: "Колко е часът?", а те "Няма да вали"). Аз на сайта на "Атака" отговори не намерих, само лозунги ...