Покажи Публикации - rockandvaso
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 2 [3] 4 5 6
31  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Да го инсталирам ли или не -: Sep 25, 2002, 12:56
Не искам да се заяждам с никого. Водя се само от мнението че всеки сам избира пътя по който върви а другите могат единствено да му помагат и в никакъв случай да не му пречат или спират. Нека човека сам избере какво да прави със себе си. Това си е чистата анархия и в open software виждам точно това.
Дали е лесно: сигурно си чел "Безплатен ли е linux" в този форум. Никак даже не е лесно. Но това се отнася за всяка една ОС. Брат ми е със 7 години по-голям от мен и от 3 години ползва win98 и като се скапе си взема PC-то и идва да му го оправям а е инжинер. Като дойде време за преинсталация (а това със сигурност се случва  '<img'>  '<img'>  '<img'> ) ми настръхва главата. От доста време го карам да мине на linux че да се занимавам през ssh поне да ми е по-лесно ма неще. Кофтито при linux е че почти не се намират приятели които да извикаш да ти помагат или обяснят нещо а трябва или да се мъчиш сам или да пишеш по разни форуми с молба за помощ. Трябваше ми 1 година здрава работа докато реша да мина изцяло на linux но съм доволен от постигнатото. Бих искал на всеки да го препоръчам - все пак е по-доброто решение. Не казвам "най" щото винаги има и по-голяма риба но със сигурност мога да кажа че никой не е компетентен да определи коя е тя. И ако имаше някой на времето да ми инсталира и конфигурира linux-а и да не си губя времето с разни бози можеше и да съм доста напред в момента. Но всичко с времето си. Единствоното което искам да правя тук е да помагам щото знам какво е в началото.
Успех на всички!!!
32  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Да го инсталирам ли или не -: Sep 24, 2002, 16:42
Чесно да ти кажа VorpaX не знам какво искаш да кажеш на човека но малко ми звучи като "Що си блъскаш главата да научиш нещо ново като си имаш макар и глупаво старо". Аз не бих посъветвал нещо такова човек който иска да се развива в посока пък било то и  в която не съм компетентен или нищо не разбирам.
33  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Abiword -: Sep 24, 2002, 16:33
Поне можеш ли да пишеш на кирилица безпроблемно щото аз преди се опитвах да накарам abiword който според мен е чудесен редактор да пише на кирилица четах how-to-та и т.н. но нищо не постигнах. Ако поне можеш да създаваш нови документи все е нещо. Инече OpenOffice но идея си нямам как ще върви на P133  '<img'>  '<img'>  '<img'>
34  Трудова борса / Предлагане / Търся си сериозна работа -: Sep 23, 2002, 18:02
За района на гр. Варна.
Поддръжка на хардуер. Инсталиране на linux дистрибуции. Миграция от windows към linux в офиса или дома. Инсталиране/компилиране на софтуер. Конфигуриране на lan, samba, etc... Консултации. Може почасово, за постоянно или на поръчки. По настоящем работя в мениджърски екип "Оргмен" но предпочитам да се занимавам с линукс. Студент 4-ти курс ТУ-Варна.

Не се плашете това не е настоящата ми прическа а тази от преди 10 години  '<img'>  '<img'>  '<img'> !!!

За контакти:
rockandvaso@abv.bg
Homepage
тел.:
домашен: 052/25-61-21
GSM: 088/415-637

P.S.
Това за района на гр. Варна - може и да помисля '<img'>
35  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / mplayer -: Sep 23, 2002, 16:42
Да не се е скапало нещо в glib1.2-dev? Опитай да преинсталираш пакета. Ако не помогне пиши да го мислим по друг начин '<img'> .
За начинаещите:
Сваляте Mplayer от тук. разархивирате го с:
tar -jxvf Mplayer-bla-bla.tar.bz2
cd Mplayer-bla-bla
Конфигурирате го с:
./configure
Компилирате с:
make
И накрая инсталирате с:
make install
След това пробвате дали работи с:
mplayer -vo xv njakoj_film.avi
xv може и да е друго но на мен най ми допада
Ако не стане пишите какъв е проблема в тукашния форум и все някой ви помага '<img'>  '<img'>  '<img'>
Приятно гледане!!!
36  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Fonts -: Sep 23, 2002, 16:22
Най-тъпия и лесно осъществим съвет който ще ти дам е: преинсталирай xfs  '<img'> . И при мен се е случвало и то не веднъж когато експериментирах с KDE, доста време се борих с проблема и не успях да разбера от какво се получава но това е най-тъпото и лесно решение както казах.
37  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / mplayer -: Sep 22, 2002, 15:39
Значи при
./configure -enable-gui
не се получава грешка а чак като дадеш
make
така ли?
38  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Размер на Linux дял -: Sep 12, 2002, 21:25
Повече от достатъчно '<img'>
Все пак ако имаш възможност отдели ги тези 2G. Може да ти се наложи да експериментираш и да ти липсва свободно място.
Успехи!!!
39  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Redhat 7.2 Teacw54e ploblem -: Sep 11, 2002, 15:50
Ако смяташ че съм стена жестоко се лъжеш.
Ако искаш помощ "pls" не се дръж сякаш сме ти изяли закуската.
Ако искаш друг форум по-добре си намери но това мен слабо ме интересува (даже никак).
Ти все пак провери ли дали имаш устройство /dev/scd0. Защото съм сигурен че записвачката ти е там. От край време Red Hat че и други дистрибуции при инсталацията директно конфигурират cd устройствата да работят през scsi емулация защото работят по-добре отколкото със стандартните ide драйвери. Това не им пречи да са си на ide-канал. Така че пробвай да си монтираш cd-то със следната команда:
mount /dev/scd0 /mnt/cdrom
И ако все пак имаш някакви други въпроси моля те не споменавай за "shibania Linux" щото не вярвам някой да ти отговори (поне не и аз).
40  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Redhat 7.2 Teacw54e ploblem -: Sep 10, 2002, 15:58
Ако използваш scsi емулация най-вероятно устройството ти е представено като /dev/scd0 или там което ти е под ред ако имаш повече от едно cd. Можеш да го намериш и като /dev/scsi/host0/bus0/target0/lun0/cd, или по добре разгледай цялото /dev/scsi. Не забравяй че за да го монтираш трябва да имаш cd в устройството (ухаха)!
Успех!
41  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Epson LX-300 -: Sep 09, 2002, 21:23
Проблема е бил не другаде а в CUPS. Сега вече работи но печата ужасно, особенно кирилица.
42  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Epson LX-300 -: Sep 09, 2002, 13:30
Не ика да тръгва. Това вече го пробвах. печата само на raw:
cat njakoj_file.txt > /dev/lp0
;-)
Искам да може да се печата нормално през всяка програма. Но не става...
 '<img'>
Има ли някой идея как да го направя'<img'>
43  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Epson LX-300 -: Sep 07, 2002, 18:53
Здравейте!
Направо се измъчих. Трябва да подкарам един принтер Epson LX-300 но никъде не можах да открия инфо как става това!!!
 '<img'>  '<img'>  '<img'>
44  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / BGLinux -: Sep 03, 2002, 19:17
Не знам защо всички се оплаквате от bglinux. Тествал съм го на не една дистрибуция(mandrake 8.0 - 8.2; red hat 6.0 - 7.2; best linux; debian 3.0) и на всякъде работи безпроблемно и със старите kde версии и с новото kde 3.x. Просто смятам че bglinux е един чудесен пакет за българизация който не се нуждае от толкова жестоки нападки. Ако някой има проблем нека пише на създателя му, защото той не е micro$oft и мисля че ще ги вземе под внимание! Пък и в краяна сметка никой от нас не е длъжен да го ползва.
45  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Bulgarian Linux Company? -: Sep 03, 2002, 00:17
В България няма бизнесмени които не работят в сверата на ИТ и да са чували за какво служи linux и има ли той почва у нас. Опитвах си да убедя шефа ми да минем на linux не само защото е безплатен а и защото е по-доброто решение, след което ми беше зададен въпроса след като е толкова добро решение тези които го разработват тъпи ли са че не го продават?  '<img'> !!! Опитвал съм преди това в още две фирми но как да обясниш на един човек че един текстов документ се пише в някой текстови редактор а не в windows наречен "програмата"!!! Просто не виждам как един "дребен български бизнесмен" ще може да си направи каквато и да е малка мрежа пък било то и проста връзка през модем до доставчика си. Виж някой по "среден" или "едър" бизнесмен би платил (ако не е от онези самозвани бизнесмени които са уволнили преди десеттина години и се занимават с търговийка) за консултации поне на две места за да проучи за какво си дава парите. Зад фирма която да предлага linux като бизнес решение трябва да стоят доста средства за реклама за да може да се пребори с невежеството в така наречения български бизнес. Убеден съм че всеки трябва да плаща това което ползва. Аз използвам linux и съм се убедил в предимствата му като ОС и за това заплащам доста от свободното си време но съм доволен от резултата.
Ако все пак някой направи фирма която да се занимава с комерсиалното разпространение на linux бих искал да му пожелая успех! Ще му е нужен.
Страници: 1 2 [3] 4 5 6