Покажи Публикации - nickbass
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1]
1  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: bTV и торенти: Ударна доза невежество -: Nov 22, 2012, 00:19
Това е бая старо. Тоя мръсник всъщност вреди на каузата, като пропагандира да се краде. Накрая се отказа сам от записа и вече отдавна го няма при него. Осъзна си грешката, ама след като му чуха посланието всички безмозъчни пубери у нас.

Ами честно казано не знам колко е старо, наистина. Наистина съм удивен, обаче защо се е отказал от записа. Аз не усетих пропаганда да се краде, в това което казва, но си прав, че един безмозъчен пубер би го приел точно така.
2  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / bTV и торенти: Ударна доза невежество -: Nov 21, 2012, 23:46
http://www.youtube.com/watch?v=QajpvfW2lXg

Не мога да се сдържа да не го постна. Дълго е, но си заслужава слушането.
3  Програмиране / Web development / Re: [MVC] Основни положения -: Sep 30, 2012, 20:13
http://www.agavi.org/

Един невероятно добре измислен MVC фреймуорк. Много гъвкав, достатъчно лек и без малоумните "автоматизации" на разни Симфонии и тем подобни, които уж ти пишат сами 90% от кода, а ти стъжняват живота с останалите 10% и то за елементарни неща, което всъщност не съкращава, а увеличава development time. :) Генерирате си проекта и имате ОСНОВАТА за приложение, в което САМИ да решавате кое как да става, а не да се борите как да хакнете феймуорка заради някое специфично дребно изискване.
4  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: АЗИС съдружник в Microsoft! -: Aug 25, 2012, 23:06
Цитат: "....макар и с малък пакет акции"

Не знаех, че тоя урод има и пакет!  ;D ;D
5  Сигурност / Системна Сигурност / Re: Mеждуплатформен троянец краде пароли в Linux и Mac OS X -: Aug 24, 2012, 12:32
Хахаха.... Тия от PC World са прекалили с бозата май!
6  Програмиране / Web development / Re: Object Oriented Database -: Jun 23, 2012, 00:12
@VladSun: object, object..... ама не баш.... :) Хареса ми доста, но ми идват малко в повече капризите и по отношение на дреболии. А този table inheritance е ............. много далеч от истината и е меко казано скалъпен набързо.... поне аз така го виждам. Като цяло, обаче базата е много, ама много добра и към този момент тя е моят избор.

@bvbfan: Чакам с интерес релийза, че с бета... бирата ще ми дойде в повечко. :) И все пак...  [_]3

@remotex: Хах! Това название "MUMPS" съм го чувал още през 90-те /ако не и по-рано/ на миналия век. Ще ми е доста интересно да прочета, a аз обичам да чета, мерси!

@All:  [_]3
7  Програмиране / Web development / Re: Object Oriented Database -: Jun 18, 2012, 12:55
@dvasilev: Благодаря ти за насоката! Рових се тези дни в нещата, за които писа, направих си няклко примера, за да видя как работят xml функциите и т.н. Като цяло съм впечатлен, но имам и резерви по въпроса най-вече за това какъв ще е перформънса, ако използвам такова решение. Все пак това ще е едно постоянно парсване на xml данни при четене и писане независимо дали го прави PG или апликейшъна. Очаква се системата, която правя да има доста голямо натоварване и не съм сигурен какво ще стане. Щеше да е страхотно, ако PG бяха отделили същото внимание на JSON, а не само на XML data format. :) JSON е в пъти по-лек за конвертиране поне по мое мнение.

Поздрави!
8  Програмиране / Web development / Re: Object Oriented Database -: Jun 17, 2012, 12:21
@dvasilev: Какво точно имаш предвид? Това, за което аз се сещам в контекста на писаното дотук е да направя таблица, в която да сложа blob field (text) и в него да записвам xml, описващ йерархичен обект. Съответно при четене от таблицата трябва да конвертирам обратно xml to object... Това ли е?
9  Програмиране / Web development / Re: Object Oriented Database -: Jun 16, 2012, 15:09
Благодаря на всички за отговорите!

@n00b: Гледам сега тази CouchDB. Буди малко повече доверие щом е на Apache.
@backinblack, @rvlev: PGSQL е страхотна RDBMS, но не това търся. Имам нужда от ODBMS, в която по лесен начин се записват полиморфични колекции от данни и освен това тези данни да могат да бъдат индексирани, за да се откриват лесно по зададен филтър. За пример ще дам ето това: имаме база с около 12 милиона записа на географските и административни данни на държави, щати, градове, пощенски кодове и т.н. Всяка държава, обаче има различна по вид, тип и дълбочина административна структура. При релационните бази всичко се съхранява в таблици с твърдо дефинирана структура и точно в това големия проблем, да не говорим как ще се нормализира тази база, която давам за пример. Не че не може, но е МЪКА. :)

Поздрави!
10  Програмиране / Web development / Object Oriented Database -: Jun 16, 2012, 00:51
Здравейте,

Бих искал да попитам колегите тук ползвали ли са ODBMS и ако да, да ми дадат препоръка за такъв вид Database Server. Рових доста из нета, но не мисля, че намерих нещо, което да ме впечатли достатъчно. До този момент работя с PHP и MySQL. MySQL е достатъчен за целите на стандартните уеб сайтове и средно големите системи, но в момента имам проект, в който ще има много голям обем от данни и то основно йерархични. Мога да кажа, че съм на "ти" с RDBMS, но мисля, че за никого не е тайна, че при тях йерархичните стурктури и полиморфичните колекции от данни са слабо място. Реализацията на такъв вид структури си е мъка, с която бих искал да приключа. Благодаря предварително на всеки, който сподели мнение по въпроса!

P.S.
Спрях се на MongoDB, за която има екстеншън за PHP, но тя пък не поддържа транзакции и не ми изглежда твърде сериозна. Може и да греша...
Страници: [1]