Автор Тема: Разно извънтемие  (Прочетена 165572 пъти)

remotexx

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3210
    • Профил
Re: Разно извънтемие
« Отговор #1095 -: May 18, 2022, 08:50 »
Плешивината - това е неправилно възпитание от дете.

A-a-a без мамата ....
Българинът ама най си обича мама

Учени правят проучване кое е по-важно за мъжа: жената или любовницата.

Питат един американец:
- Кое е по-важно за теб: жената или любовницата?
- Е как! Тук си в Америка! Ние имаме мечта, къща - разбира се, че жената!

Питат един италианец:
- Кое е по - важно за теб: жената или любовницата?
- Е как! Тук си в Италия - любов, вино, аморе - разбира се, че любовницата!

Питат един българин:
- Кое е по - важно за теб: жената или любовницата?

Българинът мислил, мислил, пък накрая казал:
- Аз си ги гледам и двете, ама най си обичам мама!
Активен

laskov

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3166
    • Профил
Re: Разно извънтемие
« Отговор #1096 -: May 18, 2022, 09:54 »

Тези неща реално ги е измислил… дявола.
...
Като прочетох това, та се сетих да ви питам:

Във Варна, на обратната страна на много от пътните знаци, има залепени изображения на дявол с червен надпис "Ето кои са гласовете!". На големите табели - големи надписи.
Питал съм се, това за някого е сериозна кауза. Някой трябва да го финансира - хартия А3, двуцветен печат, стълба, за да се качи този, който го лепи ...
Но освен, че на някой в главата му някакви гласове нещо му говорят, нищо друго не ми е ясно. Каква е целта на тези надписи, според вас?
Активен

Не си мислете, че понеже Вие мислите правилно, всички мислят като Вас! Затова, когато има избори, идете и гласувайте, за да не сте изненадани после от резултата, и за да не твърди всяка партия, че тя е спечелила, а Б.Б. (С.С., ...) е загубил, а трети да управлява.  Наздраве!  [_]3

Nik123

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3088
  • Distribution: Mageia, Q4OS
    • Профил
Re: Разно извънтемие
« Отговор #1097 -: May 18, 2022, 10:15 »
Ласков, авторът им била някаква жена. Прокуратурата образувала дело срещу нея, за унищожаване и повреждане, обаче се оказало, че жената не е съвсем с всичкия си. Сама си ги правила и разпечатвала тия листовки и плакати, вероятно в някое рекламно студио (разпечатването), и ги лепила. Информацията е от мой познат.
Активен

Acho

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 5256
  • Distribution: Slackware, MikroTik - сървърно
  • Window Manager: console only
    • Профил
    • WWW
Re: Разно извънтемие
« Отговор #1098 -: May 18, 2022, 10:21 »
Сек'ви ги има на тоя шаренмия свят.
Активен

CPU - Intel Quad-Core Q8400, 2.66 GHz; Fan - Intel Box; MB - Intel G41M-T2; RAM - DDR2-800, Kingston HyperX, 2X2048 MB; VC - onboard, Intel G41 Express Chipset; HDD - Toshiba, 500 GB, SATAII; SB - Realtek HD Audio; DVD-RW - TSSTcorp DVD-RW; LAN - Realtek PCI-E GBE Controller; PSU - Fortron 350 Watt.

spec1a

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3852
    • Профил
Re: Разно извънтемие
« Отговор #1099 -: May 18, 2022, 11:12 »
go_fire:
Цитат
Правилно. Не е човек. Бог е.

Ъ ?!?

И кой го твърди това ?
Еврейските шибани парцали ?



Всъщност, кви са тия Моисей,Исус и Мохамед ?  >:D >:D >:D
Активен

spec1a

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3852
    • Профил
Re: Разно извънтемие
« Отговор #1100 -: May 18, 2022, 11:18 »
...
Севрюкова много ловко подбира факти,които пасват на нейните възгледи
и игнорира другите.

Не знам конкретно, за какво става въпрос. И мислех да напиша, че голямата заблуда на днешния човек не е невежеството му, а фактите. Фактите нито са имали, нито ще имат значение. Но това щеше да ти дойде в повече, а мен да ме вкара в обяснителен режим, защо фактите са нещо нищожно. Затова за сега няма да го споделям.
   
   Севрюкова очевидно е била вярваща (т.е. духовна робиня,податлива на
паразитни религиозни въздействия) и подсъзнателно не може да приеме,
че в християнството е имало големи мизерии.
   Затова не е споменавала за кармичния проблем с Борис-Михаил...
Активен

go_fire

  • Global Moderator
  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 8780
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
    • WWW
Re: Разно извънтемие
« Отговор #1101 -: May 18, 2022, 19:52 »
Първи стъпки в щайнеризма



Ще започна така: При Щайнер не всичко е безоблачно и не всичко е разбираемо.

Аз например имам огромен проблем с датировките му. А тук ще говорим точно за датировки. Там е приказката. Там е интересното.

Когато геолозите говорят за Земята, говорят в милиони години. Това може и действително да е така, но в техните сметки и динозаврите са нещо на милиони години. Това просто няма как да го приема. Видно е от всякъде, че човечеството е запазило спомен за тези огромни гущери. Науката ги открива едва през деветнадесетти век, но много, много преди това навсякъде е пълно със спомени за тях. Ние сме живели заедно с динозаврите и това е извън всякакво съмнение.

Нека видим сега господина от Гьотенаума (споменах, че е огромен почитател на Гьоте), какво казва по въпроса. Според него динозаврите са живели преди има-няма точно 28 хил. год. Това е твърде ранен срок дори за мен. И самата планета я дава на под 100 000 год. До смърта ѝ остават някакви 14 хил.

Виждате, какъв е проблема — неговите датировки са събрани в много малък отрязък.

=*=

Сега малко мегабайти (13 КБ) текст за самите епохи. В момента сме в петата. И сме в петия нейн сегмент. Условно този сегмент се нарича Европейски. Ясно е защо. Всеки сегмент е около 2 000 год.

Ще се опитам да режа от астрологията и да не я споменавам много-много за по-лесно разбиране. Пък и Щайнер не набляга на нея.

Четвъртия сегмент от петата епоха е бил еврейски (гръко-римски за нас). В началото му еврейте напускат Египет. Египет е наследника на Антлантида. Това е символен момент. Щайнер го обяснява, че учения Моисей (Спец. питаше, какъв е) е разчел природните закони и е знаел, кога да премине морето (отлив). Египтяните са разчитали на медиумство, затова не са видели и са се издавили.

Еврейте не са били напълно материализирани, имали са родова памет. Демек нещо се е случило с дядо ми, аз го знам, като свой спомен. Това е, което им е отнел Исус Христос. Трябвало е да станат напълно земни. Говорил съм доста по това. Исус развива индивидуализма. Преди просто не е имало подобна нелепица на „вярвай в себе си“. Сватбата в Кана, всичките му действия го показват. А да! Там е пък водата във вино.

Хубав, „факирски“ номер, нали spec1a? Колко тибетци го правят?

Обяснение как точно се е случило това с виното и водата има в самия край на това мнение, както и в писмата на Христос, които съм давал няколко пъти.

Сега, това за родовата памет сигурно звучи много странно, как така един род ще споделя обща памет. Но всъщност препратки за истинността на това действие, можем да намерим в старите книги. Например думите на Симеон Велики придобиват смисъл.

С много неща при Щайнер се получава така. Той казва нещо, звучащо странно, но ние четейки откъси от исторически книги (повечето от тях още са си били в тайния архив на Ватикана и той не ги е виждал) намираш потвърждения и някакви нелогични неща (а вярвайте ми в старите книги е пълно с такива) намират отговорите си.

Тук трябваше да напиша нещо за гръцката архитектура, което намира продължението си по-натам. Но и така писанието е достатъчно тежко, затова ще го отрежа.

Повтарям. Имаме големи епохи. Ние сме в петатата от тях. Всяка голяма епоха има седем отрязъка по около две хиляди години. Ние сме в средата на петия от петата.

Предната четвърта епоха е била на Атлантида. Макар Щайнер да говори за атлантите, като за хора, по други източници, ние и атлантите не сме едно. Те не просто са друга раса, ние сме така да се каже „инопланетяни“.

Там са и динозаврите. Раса родена от жестокост, която просто не е имало как да продължи дълго. При атлантическата епоха, материята е била „разредена“, по-мека. Въздуа е бил по-скоро течност, затова летящи машини е било лесна задача да се съставят. И земното притегляне не е било толкова голямо, затова лесно са растяли гиганти по 10, 20, 30 метра. И у нас са намирани подобни, човешки кости, както на много други места.

Атлантите са били и много високо тенологични. Това е нещо, което Щайнер ни казва, че те първа ще преоткием. Изобщо не сме там. ИИ е някаква сянка на това, но безкрайно далеч. Разяснението е в края.

Преди Атланта е Хиперборея (Индия). Тогава материята е съвсем разредена и индийците са живели по-скоро в полусън. От там Мая-та. Виждали са, че света е нереален и са предпочитали астрала (това е измерение между материалния и духовния свят).

Външно Щайнер описва индийците като най-финните медузи. Телата им са съставени по-скоро от светлина, отколкото от материя.

Казаме седем големи епохи по седем сегмента. Вероятно се досещате вече, че сегментите повтарят епохите в по-малък размер. Е, кои са следващите два сегмента, които ще образуват следващите две големи епохи и какво точно ни чака?

Следващия сегмент се нарича славянски. Демек чакаме нашите хора да започнат да лидират, след като хилядолетия са били отбутвани в страни.

Ами не е точно така. Трябваше да е славянски, но няма да е. Защо?

Защото, кои са най-големите славянски народи? Това са руския, украинския и полския. На всичките тези ние сме им родители. Тоест отрязали сме ги от нас, за да имат свой път. Но някой от тези три народа да ви изглежда готов? Нито един. Всеки от тях е по-примитивен от другия и се надпреварват, кой ще се изложи най-зле. Надпреварата е ожесточена.

Като собственоръчни създатели на славянството, се очаква, че и ние ще имаме не малка роля в нещото. Случва ли се? Не се случва. Дънов ни слезе в плът и кръв да ни подготви, а ние се отказахме. И изобщо не става дума за мракобесния комунизъм (а той си е такъв) и „социалните, политически, икономически експерименти“. Това е било планирано да се случи и е трябвало да се случи като изпитание. Само дето не го издържахме, въпреки, че например ни беше пратена Ванга.

Въпреки, че Дънов скрива от нас тази информация, Щайнер е бил подготвен за нея. То и Дънов ни го е казвал непряко. Цял живот се занимавам с криви глави. Или много опак и инатлив народ е тоя. Иска да го предпазиш, той се бута нарочно. Много подобни изказвания.

Та Щайнер предвиждайки, че славянството няма да е готово да поеме ролята на водачи на цивилизацията, ни оставя под сурдинка, кой ще го стори. „Изненадващо“ това няма да са китайците. Китайците са прекалено земни, по-земни и от европейците.

Ще бъдат бразилците.

Не си ли говорим за изолиран, беден, неук народ? Както казват материалистите, в пълна чаша не можеш да налееш вода. Ю. Америка е много подходяща и важна за целта.

А, каква е целта?

След като потънахме в материализъм, трябва да тръгнем по обратната спирала. Защо? Нали вече сме били духовни същества?

Новата духовност трябва да е една духовност осъзната и обогатена от материалното. Всички ние сме богове в проекция. Няма да можем да създаваме светове, ако не сме ги преживели. Ще спомена за това, като кажа за духовните йерархии.

Кога и защо ще се случи това? Вече казахме. След около триста години европейската цивилизация ще се изчерпи (водещ народ, немския). Ще се случи световна война. По всякакви предсказания от всякакви пророци (десетки са) китайците и руснаците заедно ще опустошат Европа, ама наистина ще я опустошат. Почти няма да остане население. Почти няма да има вода, ще е изпарена. Почвата ще бъде отровена и негодна.

За Сев. Америка се говори, че дори ще потъне. Знаете, там има много разломи и такива неща.

И тогава ще цъфне #кой? Антихриста.

За да подпише „окончателния мир“. Ще царува може би около петдесетина години, много тежки години. Всъщност някъде се говори дори за само пет. Колкото и да са, ще са достатъчни да премаже всяка душа.

Тези, които оцелеят и не успеят да се предадат, ще формират новата шеста раса. Сиреч това ще е бразилския шести сегмент от петата раса, който ще е основа на шестата раса. Както казахме, новата раса ще обърне тренда и ще тръгне бавно отново „нагоре“ към духовното. Ще виждат денем и будни астралните светове. С други думи ще си живеят в материалния свят, но духовното няма да е „зад було“.

След тях ще дойде седмата раса на петата епоха. Това ще е… северно американската. От нея ще се формира седмата епоха, последна земна, когато планетата ще умре.

Ама нали този континент няма да го има? Ами не съвсем. Физически, ако някъде нещо потъне във водата, друго трябва да се издигне. Ще се появи нова суша, нов континент, нейде след Нова Зеландия. А там и преди е имало континент. Великденските острови са му били столица.

С какво е най-известен днешния американец? С индивидуализма си — границата е небето. Така казват. Това е техен израз. А, какво е дал Христос на хората? Индивидуалност.

Демек христовия импулс тогава ще е в своя зенит.

=*=

Сега малко ще се върна назад, за да вмъкна нещо, преди да пристъпя към края на човечеството в материална форма.

Има нещо наречено духовни йерархии. Според даденото от Щайнер, те са на тройки. Същото е давано и в късното средновековие от католически теолози. Има разширен вариант даден от Сент Ив д'Алведр. Няма да се занимаваме с него, защото там е върхова езотерика, а в момента някой толкова повърхностен (духовно) като д-р Рудолф ни идва в повечко. Ще разгледаме само нещото на Щайнер и то отгоре-отгоре.

Значи от човешката йерархия ние сме на върха, третата итерация. Следващата йерархия е англеската. Там втора и трета са архангели и архаи. Следващите йерархии са божествени (от наша гледна точка), затова твърдим, че Христос е бог, защото той е тези йерархии. Те управляват планети и звезди. Земния дух, Гея затова е обожествяван.

В библията има споменати някой архангели. Те са средния дял на англеската йерархия и отговарят за надзора на народи, планини, океани, големи топоними. На около триста години един от тези архангели става водещ на Земята и ръководи бялото братство. За братствата след малко. В момента водача на бялото братство (на земен план) е Михаил.

Интересното около него е, че той междувременно е минал в архаи, тоест предбожествено равнище. Това е станало в резултат на победата му над Антихриста. В момента Антихриста е прокуден на… планетата Земя. Демек неговите последователи вече нямат влияние в духовния свят, обитават астралния и влияят на материалния.

В момента сме в средата на михаиловото тристагодишие. Той слиза през 1979-та. Не е случайно. Това, за което отговаря Михаил е… славянството. И въпреки, че ние не сме точно славяни по кръв, то ние еднолично създаваме същото това славянство, имаме основополагаща роля в него и затова сме в него, макар без кръвни връзки. Но пък и лошата новина е, че вече в средата на това тристагодишие е ясно, че изпуснахме (всичките, не просто българите) шанса и ще ни подменят.

По-инересно е следващото тристагодишие, защото в неговата среда идва Антихриста. Този архангел се казва Орифил, слабо известен е и се споменава едва в библията. За разлика от Михаил, за който се знае много по много канали, този е по-тайнствен. Последно е бил тук веднага след Исус. Това е времето, когато е било гонението на хрисияните, разложението на Рим и всички онези императори уроди, които са вършили немислими безчинства. Сещате се накъде бия.

В някои писания го описват, свързвайки го с Хадес. Изглежда като да е обратното на Михаил. Михаил идва с благата дума, с великолепието, щедростта. Урифил идва с камшика и прангите. Той насила те вкарва в пътя.

Защо е важно във времената, които следват, човечеството да има такъв водач, когато Антихриста ще е въплатен?

Защото тогава ще започне фактическото разделение сред хората. В момента човечеството е в „свръхпозиция“. Ние сме котката в кутията, която не е ясно мъртва ли е или жива. Но тъй като една част трябва да тръгне по божествен път, трябва да се изясни, коя ще тръгне по пътя отдалечаващ от безкрая.

Щеше ми се да спомена, че човечеството (според мен) ще прескочи англския свят, но е още нещо, което трябва да премахна ☹

Тук е момента да кажа, че на нас не ни се дава много да научаваме за черното братство (злото). Малко се говори за него, а най-много е казал… Щайнер.

Злото не е точно отрицание на божественото и дуализъм не съществува, както си мислим. Това е един по-дълъг път към връщането в Бог (онзи, единствения). Като по-дълъг и труден е по-славен. Тези, които го преминат, ще получат по-голяма награда от тези, поели на пряко и с далеч по-малко трудности.

Говорил съм малко нещо за злото тук и след малко ще кажа още малко. Но тук ще спомена, че според Щайнер, това не е сигурен път. Може до толкова да се отплеснеш по него, че да завършиш със… смърт. Истинска смърт. Спираш да съществуваш. Това изглежда невъзможно в света, какъвто ни е описван от безброй светци, но самия Дънов казва по въпроса, че изключения съществуват. А той е последната инстанция до която сме имали достъп и вероятно ще имаме поне в земния си път.

=*=

Заговорихме за злото, защото сега сме в етапа „всяко зло за добро“. Това се отнася включително за Антихриста. Той ще дойде (дошъл е вече), за да донесе добро на човечеството. Да ни вкара в пътя към светлината. И тук идва поредната неразбория. Този дух е… черен архангел. Как е възможно отрицанието на Христос да е едва архангел, като самия Христос е от много, много, много по-висока йерархия.

Но става дори по-зле. След Антихриста се задава „зло заради самото зло“, върховното зло, както го описват. То ще се развихри при онази седма, последна раса, която ще се развие от днешните американци. Това зло е познато като Черното слънце. Но този дух е едва… архаи.

Архаите изобщо не отговарят за слънца, те дори за планети не отговарят. Което означава, че големите тайни за злото, божественото зло все още са скрити от човечеството и то няма да се срещне с тях в материално съществувание, а редовно (на няколко хилядолетия) се среща с божествени рангове от бялото братство.

Относно черните слънца, те във физиката са известни като черни дупки. Твърди се, че има една в близост до Сатурн (планета свързана с архангел Орифил). Ако е така, то това зло наистина е близо и скоро ще дойде. По Щайнер то едва е навлязло в слънчевата ни система и по негово време е едва някъде около Плутон.

Тук имаме известен разнобой във версиите давани от различните пророци. Но, както казах, на човечеството се подава минимална информация за черното братство.

Това „зло заради самото зло“ вече се е изявявало на нашата планета под формата на SS на Третия райх и болевиките на Ленин/Сталин. Последната му проява е онова нищoжество — Хари Труман и учителя му Франклин Делано Рузвелт. Като наричаме демонократи кликата около Килъри Клинтън, имаме известни основания за това. Но все пак като не броим управленската хунта в тая партия, там са що годе свестни типове, доколкото е дадено на един политик да е свестен. Политиката е пряко следствие на Антихриста. А пък църквата е от дявола.

На всичкото отгоре Антихриста пряко го свързват със Сатаната. Тук е поредното несъответсвие. Как може царя на подземното царство, на ада да е някакъв тъп, обикновен архангел, който има влияние в едва около четири хиляди години от човешката история??? Нима такова джудже може да е Сатана?! Що за лудост?!?

Казвам „джудже“, но е никаквец за духовния свят. За нас хората ще е страшен бич (вече е) и ще ни причини безброй беди (което вече прави), водещи до бедствени резултати (които все още очакваме).

Истинския ад не ни са дадени подадки да го познаем. Но има един материален ад, за който имаме сведения. В него са заточени душите на есесовците и болшевиките. Той се намира в… центъра на Земята. Там в момента е и Антихриста и управлява това място. Как архангел управлява архаи, не се заемам да коментирам.

=*=

И тук стигнахме до последната част от откъслечните ни разяснения — практическа магия. Времето на седмата раса е посочено от Щайнер като „войната всеки срещу всеки“.

Ще опитам по-кратко, щото фермана си стана дълъг.

По това време хората ще са толкова мощни, че всеки ще прилича на гръцки бог и ще е самодостатъчен. Промяната в света ще става с проста мисъл. Няма да се произвежда нищо, защото мисъл-форма ще е реалност. Ще е достатъчно да изречеш нещо и то ще се появи от небитието.

Как е възможно това?

Какво е материята? Материята е застинала светлина. Сиреч, колкото са намалява трептенето на фотоните, толкова те се материализират. Колкото това трептение е по-ниско, толкова по-твърда е материята.

Но, какво са това фотоните, преди да преминат в твърдо състояние?

Науката ги познава като — ДНК, градивните блокчета на живота. Което ни връща до… Акаша.

Кое е това, което ни свързва с Акаша? В предно мнение подсказах. Свързва ни жизнената енергия, най-добре позната с китайското си име — чи. Има жизнена енергия, има живот. Но нали чи е навсякъде около нас? Живота е навсякъде около нас.

Понеже хората сме неразвити същества, усещаме тази енергия като сексуален импулс. А каква е една от същностите на злото? Това е липсата и изкривяването на жизнената енергия. Това не е точно същност, това е характеристика, както високата температура не е болест, а симптом за такава.

От тук твърдението, че педерастията е свързана със „злото заради самото зло“. Според мен е логично крайните форми на сексуално извращение като содомията да са по-скоро такива. Обикновените педерасти и лесбийки са просто жертви на кармичен дълг и по-скоро не бих ги причислявал към това. Сред тях има много прекрасни хора. Компютърджии сте, помислете за един фон Нойман. Та той е с ранг на светец или още по-нагоре в информатиката.

Пак се отпуснах в странични разяснения. Говорехме за практическа магия. Излиза, че създаване на материя става чрез „простото“ понижаване на честоти на елементарни частици и преподреждане на атоми. А това е нещо, което седмата раса ще владее до съвършенство.

И тук става ясно, защо науката за радиото е необятна извън човешкото разбиране, а за електричеството има да учим още много, защото жизнената енергия все още едва сме наченали изучаването ѝ.

Тук е точно мястото да кажа, какви машини предвижда Щайнер в бъдеще (при това близко, може би сто, двеста години). Това са „духовни машини“, машини работещи с чи, живи машини. Макар, че те ще са живи по начин, по който гледаме, че е жив камъка, може би водата или най-много чехълчето.



Активен

В $por4e2 e истината  ;)

***

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

***

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

Naka

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3395
    • Профил
Re: Разно извънтемие
« Отговор #1102 -: May 18, 2022, 22:23 »
Баси...Абе много фантазии. ако вярно всичко това дето си го написал то този Щнайдерр..Щайнер Шмайзер... е бил голямо куку.
« Последна редакция: May 18, 2022, 23:06 от Naka »
Активен

Perl - the only language that looks the same before and after encryption.

spec1a

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3852
    • Профил
Re: Разно извънтемие
« Отговор #1103 -: May 19, 2022, 10:05 »
 ;D

   Малииииии,кашик,това е цяла дисертация бе !
Занеси го във философския факултет,правят те доктор по философия веднага !






П.С. Така и така темите в "Linux за българи" изобилстват от брутална езотерика...

Да попитам:
Защо никой не спомена Едгар Кейси ?

Той поне има конкретни предсказания,които са се сбъднали (макар че са малко)...
Активен

go_fire

  • Global Moderator
  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 8780
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
    • WWW
Re: Разно извънтемие
« Отговор #1104 -: May 19, 2022, 10:42 »
Доста повърхностно е и доста неща са пропуснати. Ако не бяха пропуснати, нелогичното щеше да стане логично. Но наистина просто не е възможно да се напише във форум. Това са стотици страници обяснения и то в стегнат вид.

И не е езотерика. Почти няма такава. Щайнер не задълбава в езотериката, а и май-май няма и менталните възможности да го направи. За сериозна езотерика си трябва доста подковаване.

Това, което трябва да ти е станало ясно от всичките писания е, че Щайнер по почти блестящ начин успява да направи синтез между наука и окултизъм. Затова нарича нещото си „духовна наука“. Бъдещето на науката е точно това, което е правил Щайнер. Не можеш да разделиш дух от материя и това е, което е искал да каже.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

***

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

***

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

remotexx

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3210
    • Профил
Re: Разно извънтемие
« Отговор #1105 -: May 19, 2022, 10:49 »
Да се включа и аз по конспекта (съм си нахвърлял тука некой нещица дето имат нужда от доизясняване)

"Не можеш да разделиш дух от материя и това е," - е не можем, не можем.. как да не можем като не можем да ги обединим още  ???

"Как може царя на подземното царство, на ада да е някакъв тъп, обикновен архангел?" - няма значение, важното е да върши работата. Следващия път като си избирате религия гледайте да е някоя без ад (или без рай ако предпочитате) и ...щракате с пръсти и пей сърце (харе кришна, харе-харе) щото той ристиенския там... а бе там лошия (че съм го чувал под различни имена... и аз не знам вече обърквам се Лучиано != Сатанчо или не) нали ще си прибира само ристиените и накрая ще да останат сал  мюсюлманите (или мохамеданите - кое е по-правилно) да си оправят планетката нъл тъй  >:D
 
 „войната всеки срещу всеки“ ..и бог срещу всички  >:D
 
"Ще е достатъчно да изречеш нещо и то ще се появи от небитието." - аха тоя филм вече сме го гледали (Стар Трек) и на нещото/нищото му се вика репликатор, а последния модел умнофони ще им викат трикодери  ;D
 
"Понеже хората сме неразвити същества, усещаме тази енергия като сексуален импулс" - Е ся сяка вечер ли трябва да го топнем у Акашата или по-редко че да има за повече  ::)

"Компютърджии сте, помислете за един фон Нойман." - Аз па се сетих за Тюринг, нищо че им спечелва войната накрая все пак го кастрират химически и така му зануляват кармичния дълг (ма май така му и прекъсват връзката с Акашата щото не може вече да топи човката и набарал цианида)  :o

Е т'ва вече направо изби рибата:
"във физиката са известни като черни дупки. Твърди се, че има една в близост до Сатурн" - че тя оттам слънцето ще изпие ама неее Сатурн си е още там и не е мръднал на милимунда от орбита и по-скоро той ще я изяде отколкото тя него

П.П. Ееех а къде отидоха красивите богини от миналото ...как пък не се сещам за една грозна, за разлика от мъжете им (мъжките богове де). И си говориш с тях без посредник, а че от време на време и те се пременят та слязат на земята да топнат и те човката  :D
« Последна редакция: May 19, 2022, 11:02 от remotexx »
Активен

spec1a

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3852
    • Профил
Re: Разно извънтемие
« Отговор #1106 -: May 19, 2022, 10:58 »
Цитат
...щракате с пръсти и пей сърце (харе кришна, харе-харе) ...

   По добре "харе кришна", отколкото гнусни еврейски култове.
За по-благозвучно наречени "авраамови религии"...
Активен

Naka

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3395
    • Профил
Re: Разно извънтемие
« Отговор #1107 -: May 19, 2022, 17:35 »
   По добре "харе кришна", отколкото гнусни еврейски култове.
За по-благозвучно наречени "авраамови религии"...

Не може да разделяш релиигите една от друга. Източникът е един и целта е една и съща.

Почнеш ли да ги разделяш се превръщаш в религиозен фанатик:
"Нашата вяря е най-права а другите са грешници...."

А различия съществуват на битово ниво, защото различните народи имат различен мироглед, различна култура, различна народопсихология.
« Последна редакция: May 19, 2022, 17:37 от Naka »
Активен

Perl - the only language that looks the same before and after encryption.

go_fire

  • Global Moderator
  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 8780
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
    • WWW
Re: Разно извънтемие
« Отговор #1108 -: May 19, 2022, 18:11 »
Да се включа и аз по конспекта (съм си нахвърлял тука некой нещица дето имат нужда от доизясняване)

Не съм най-компетентния човек. Все пак съм човек и нямам способности. Чел съм някакви неща. Ще се постарая, колкото мога.

"Не можеш да разделиш дух от материя и това е," - е не можем, не можем.. как да не можем като не можем да ги обединим още  ???

Никога не са били разделени, но на нас нарочно ни е отнета способността да виждаме „отвъд“. Причината е, че трябва да разберем материалния свят до най-малката подробност. Ако бяхме като древните индиици, то щяхме да отхвърляме света и да не го желаем. Сега сме под неговия наркотик. Необходим етап.

"Как може царя на подземното царство, на ада да е някакъв тъп, обикновен архангел?" - няма значение, важното е да върши работата. Следващия път като си избирате религия гледайте да е някоя без ад (или без рай ако предпочитате) и ...щракате с пръсти и пей сърце (харе кришна, харе-харе) щото той ристиенския там...

Ада и рая са погрешни ценности. Единственото важно е пътя към Бог. Това е малко трудно за разбиране. Самия Щайнер не го е разбирал. Колкото и неизмеримо да е по-напред от нас, обикновените хора, то и той е бил човек. Когато си говорим за Бог, там е езотериката, там е гностицизма.

а бе там лошия (че съм го чувал под различни имена... и аз не знам вече обърквам се Лучиано != Сатанчо или не)

Това е най-сериозния въпрос по Щайнер. И аз самия не се чувствам съвсем подготвен да говоря по него. Щайнер говори основно за двама лошковци и огромно внимание им отделя. Това са дявола и сатаната.

Дявола (онзи с ябълките) е познат още като Луцифер, носителя на свободата. Той е прототипа на Прометей.

И наистина това е правил, когато е бил превъплатен преди около шест хиляди години. Дал е на хората познание. Някои дори твърдят, че е бил атлант.

Както казахме и преди, работил е в Китай и е дал много ценни сведения на човечеството, така, че да се справя самостоятелно с материаното.

Защо тогава, такъв велик учител го смятаме за лощ̀т?

Ами същия е дал познанието за добро и зло. Ако си следил мисълта ми в предишното, грамадно писание, то може би си стигнал до един извод. А той е, че материалното е в действителност измерение на злото. Понижени вибрации, ала-бала.

Тоест нещо, което и друг път съм споменавал (това не е по Щайнер), но злото е тази съставка, която превръща света в детерминиран.

Казвам това, за да се разбере, защо земното съществувание се смята за творение на дявола, макар в действителност да не е. Не става нищо, ако не го е изрекъл Бог и нищо не се случва, ако Бог не го е пожелал.

Обичайния маниер на действие на духовете от дявола (падналите ангели) е чрез лукаство. Въвеждат те в заблуждение и изкушение.

Вижда ли се от последните изречения, как все пак в онзи цензуриран парцал библията пише и някакви верни неща? Но трябва наистина, ама наистина яка подготовка (на практика невъзможна за обикновени хора), че да открият къде са фалшификациите и къде чистото слово.

Щайнер дава примера, че един дявол ще ти нашепва в ухото: Исус е просто един човек.

Дявола е донесъл светлината на хората, но това е една изкуствена, блещукаща светлинка.

Другия типаж е Антихриста. Това типче е предадено от Зороастър под името Ариман. Това е и името ползвано от Щайнер. Но аз като (пишман) християнин предпочитам другото име. То е и по-описателно.

Неговата тактика е друга. Той е по отричането. Както би казал Щайнер, сатаната ще ти крещи: Христос не съществува, той е една лъжа. Не съществува нищо. Има само детерминиран, видим свят. Ти си смъртен и след това край. От този сорт. Сиреч крайния материализъм е от Антихриста.

Въпрос, по който съм писал и преди. Защо се случи френската революция? Отговора е, защото управлението трябваше да бъде извадена от ръцете на монарсите и религията. Защо?

Тези двете представляват гротеска на божествения ред. Повтарят по изкривен начин действителното състояние в духовния свят.

Сиреч властта се изземва от падналите ангели, за да иде при падналите архангели.

Защото, какво е капитализма? Какво е властта на парите? Това е хаоса. Преминаване към по-изкристализирало зло. Подготовка да слезе принц Сатан.

Той действа скрито, разрушавайки стари порядки и внасяйки несигурност.

Добрата новина за хората е, че черното братство за разлика от бялото, не е единно. Духовете в него непрестанно се борят по между си и си правят номера. Ако да бяха единни, човечеството нямаше да има никакъв шанс. А докато те си ни подават едни на други, ние все пак имаме шанс да разберем, че сме изиграни. Че сме съучастници в собственото си падение.

нали ще си прибира само ристиените и накрая ще да останат сал  мюсюлманите (или мохамеданите - кое е по-правилно) да си оправят планетката нъл тъй  >:D

Зависи от гледната точка. От тяхна, собствена, най-вероятно правилно е да се наричат зърнена закуска с мюсли. Обаче според християните по аналогия те са мохамедани, последователи на пророка Мохамед. Този Мохамед е бил голям герой и е извършил нещо немислимо. Щайнер му отделя специално внимание.

Казвал съм го и преди. Сред мохамеданите има много повече и прочути светци, отколкото сред християните, от коя да е деноминация.


 „войната всеки срещу всеки“ ..и бог срещу всички  >:D
 

Това няма само един начин, по който да е грешно. Бог е непознаваем. Той не воюва с никого и никой не може да воюва с Него. Има една воля и тя е Неговата (чух ли Тервел тук?!). Неведоми са пътищата Му и всичките сочат към Него.

"Ще е достатъчно да изречеш нещо и то ще се появи от небитието." - аха тоя филм вече сме го гледали (Стар Трек) и на нещото/нищото му се вика репликатор, а последния модел умнофони ще им викат трикодери  ;D

Много интересно наблюдение, но не е съвсем точно. Не помня много от Стар Трек. Но, ако е, каквото си мисля, не е точно. Репликатора взема нещо и му създава копие? Нали? Има схемата му и го създава?

Тук говорим нещо никога да не е съществувало, никога да не е проектирано и въпреки това да се появи в един миг. Имаме небитие ставащо битие.


"Понеже хората сме неразвити същества, усещаме тази енергия като сексуален импулс" - Е ся сяка вечер ли трябва да го топнем у Акашата или по-редко че да има за повече  ::)

За това Щайнер казва, че не трябва да се борим със своята сексуалност. Не можем. Въздържанието не само не помага, то може да навреди много.

„Просто“ трябва да се усъвършествуваме, да повдигаме вибрациите и да канализираме тази енергия по добър начин. Може да е просто за казване, но никак не е просто за изпълнение. И самостоятелно правено може да има ужасни последици.

В общия случай е задължително да се прави с учител.

"Компютърджии сте, помислете за един фон Нойман." - Аз па се сетих за Тюринг, нищо че им спечелва войната накрая все пак го кастрират химически и така му зануляват кармичния дълг (ма май така му и прекъсват връзката с Акашата щото не може вече да топи човката и набарал цианида)  :o

Какво мога да добавя? Ксенофобията е зло.

Е т'ва вече направо изби рибата:
"във физиката са известни като черни дупки. Твърди се, че има една в близост до Сатурн" - че тя оттам слънцето ще изпие ама неее Сатурн си е още там и не е мръднал на милимунда от орбита и по-скоро той ще я изяде отколкото тя него

Ще кажа от други източници, не от Щайнер. Мисля, че и той е споменавал Хирон, но не помня, какво.

От астрономията е известно, че от Марс до Сатурн има огромно пространство, където би трябвало да има планета, за да се запазят пропорциите. Но няма. Вместо това има астероиден пояс.

От извънземни източници идва информация, че там е имало планета, която става жертва на галактическа война. В същата и Марс остава без материален живот. А ние собствено правим големи поразии на Венера и ни е забранено да се връщаме там.

Та в една от версиите, Хирон се превръща в малка, черна дупка. Това може и да е истина, защото черните дупки поглъщат всичко включително светлината и радио вълните. Ако там има черна дупка, ние не можем да я наблюдаваме по никакъв начин.

Но по-интересно е, че мястото, където е била орбитата на тази планета, все още има астрологично влияние върху живота ни. Ако не е останало нищо от Хирон, той как така продължава да ни влияе?

Има и една друга интересна планета — Нибиру. Но този път ще се спра.

П.П. Ееех а къде отидоха красивите богини от миналото ...как пък не се сещам за една грозна, за разлика от мъжете им (мъжките богове де). И си говориш с тях без посредник, а че от време на време и те се пременят та слязат на земята да топнат и те човката  :D

Ох това е онзи дълъг разговор за гърците, който желаех да избегна.

Добре, ама само съвсем мъничко. При гърците започва истинското „приземяване“. За разлика от траките те нямат мистерии, нямат видения, не познават нищо. И начеват да опознаят материята.

Но все така божествения импулс е някъде там. Стремят се към съвършенство и материялизиране на божественото.

Нали сме чели в училище техните философи? Че то всичко, което казват, звучи като някакъв common sense. Други неща са странни и приличат на фантазии.

Все едно са деца в детската градина и трябва да им се обяснява, кое, какво е.

Точно така си е било. Били са пеленачета.

Тук ще си спестя една друга информация за тях, че в много голям разговор ще навлезем, а и без това ми се носи име на елинофоб.

п.п. Радвам се, че се разговорихме за подобни неща, че направо ми дойде до гуша да говоря само за проклетата война.
« Последна редакция: May 19, 2022, 18:31 от go_fire »
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

***

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

***

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

Nik123

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3088
  • Distribution: Mageia, Q4OS
    • Профил
Re: Разно извънтемие
« Отговор #1109 -: May 19, 2022, 19:59 »
Файър, с търпението да изпишеш всичко това, си готов за лектор  [_]3
Активен