Покажи Публикации - eru
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1]
1  BSD секция / Настройки на хардуер / Re: Repotec RP-G0802L --- Достъп през сериен порт? -: Mar 14, 2012, 00:44
Благодаря за помоща на всички  - решението се оказа.... хмм нямаше решение без паролата защото този модел има проблем с хардуерния ресет  :o ;D! Човека говори от опит 10 ина бройки, софтуерния рес няма проблеми след като влезеш. Еми това е още един път благодаря за отделеното време.
2  BSD секция / Настройки на хардуер / Re: Repotec RP-G0802L --- Достъп през сериен порт? -: Mar 10, 2012, 19:24
Пробва ли с root потребител без парола или с същият потребител с парола root. Само предположение!

Да и не само тези комбинаций  :-[
3  BSD секция / Настройки на хардуер / Re: Repotec RP-G0802L --- Достъп през сериен порт? -: Mar 10, 2012, 00:16
Той колегата майтап си прави - просто така се изразява, нали тьй? Ф13, готино звучи.
4  BSD секция / Настройки на хардуер / Re: Repotec RP-G0802L --- Достъп през сериен порт? -: Mar 10, 2012, 00:14
Не че нещо, ама баш пък F13 ? Има да го търся тоз тринадесетия функционален клавиш.

Аз видях една клавиатура на битака дет имаше Ф13, еиййй как не я лапнах да му се не види! Ся щях да си руутвам суичлето пък ти да видиш! Ма ко се прави станалото станало - седни на него ако искаш! Има хора дет лесно намират и ползват Ф13! Ей таквиз като нас!
5  BSD секция / Настройки на хардуер / Re: Repotec RP-G0802L --- Достъп през сериен порт? -: Mar 09, 2012, 13:06
От заглавието на темата и съдържанието не ми стана ясно следното:
- Ти се закачаш към серийния порт и суичът ти иска име и парола или
- ти си закачен към LAN порт и ти иска име и парола, но не си пробвал да се закачиш към серийния порт.

Понеже си мисля, че когато си закачен през сериен порт може да не ти иска име и парола. Така работят едни 3com -и

През серийния порт - и да, иска парола!
6  BSD секция / Настройки на хардуер / Repotec RP-G0802L --- Достъп през сериен порт? -: Mar 09, 2012, 02:22
Здравейте надявам се че съм пуснал на правилното място темата...
Та става на въпрос за този L2 суич че не му знаем паролата (разбира се юзернейма и паролата админ/админ не стават), До колкото разбрах и усетих  >:D ресетването не помага, има някакъв рековери предлаган от производителя на софтуера на техния сайт като за целта се влиза с юзернейм и парола предоставени от дилъра който ни е продал суича - след което се вкарва серийния номер (който е наличен) и така си възстановяваме достъпа! Което в този случай е невъзможно! Та въпроса ми е има ли няко идея как да се справим по друг начин???

П.С.: Да отбележа че софтуера е "Copyright (c) 1981-2005 Ruby Tech Corp. L2 Managed Switch - GS-2108C" - един вид руби а суича е репотек, предполагам че е от значение въпреки че може би хардуера е идентичен  >:D >:D >:D

Предварително благодаря за отделеното време [_]3!
7  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: Всичко за LCD мониторите и Х... -: Jun 08, 2010, 22:35
Както те посъветваха оправи си контраст,яркост и т.н. настройки по минитора.Колкото до дразнещото бяло-еми така е и мен много ме дразни,а работя от доста време с LCD Monitor.Е, мама му стара не мога и не мога да му свикна на това пусто бяло.Вади ми очите и това си е.Какви ли не настройки правех и правя и все не ми харесва.При мен най-добре работи драстично намаляване най-вече на контраст и яркост както и на остротата на картината.Обаче пак си ме дразни и това е.Обмисли покупката(ако ти позволява бюджета,че хубавите са доста скъпи)на очила за компютър.Аз имам такива специално и само за работа с комппютър без диоптър естествено.Срам ме е да кажа колко много се изръсих за тях но определено си заслужава и да ти кажа най-вече на тях дължа по-добрата работа с LCD монитор.Иначе както казах колкото и да съм си играл с настройки все си ме дразни и туй-то.Имам чувството,че браузъра ми е сложен пред луминесцентна лампа.така го усещам и по-продължителното четене на нещо ми е кошмар.Не съм много запознат с тези монитори,но май осветяването им наистина е луминесцентно.Поправете ме ако греша.Е,сега вече с очила за комп нещата си дойдоха на мястото.Преди бях доста скептично настроен как може едни бели прозрачни очила да помагат.Сега вече се убедих че има смисъл и то голям особено ако си цениш здравето.

Добре де не мога да резбера защо под бозата не е така!!!!! Някой има ли някакво обяснение! Една и съща конфигурация - защо е така!
8  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: Всичко за LCD мониторите и Х... -: Jun 08, 2010, 21:35
По-скоро погледни яркост, настройка на гамата, контраст, размер и вид на шрифтовете. Това са фактори които изморяват. Иначе честотата не е от значение, те си запомнят изображението и го няма този фликер (биене) което е при CRT мониторите.
Може и пречката да е чисто психологическа (като при мене като ми смениха монитора с правоъгълен 22 цола)

Да му се невиди може да си прав  :)! Ама тва бяло ми вади очите.... де да знам - кажете някъв тест скрипт за тестване на модове ако има такъв, друго не ми влиза в главата!
9  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: Всичко за LCD мониторите и Х... -: Jun 08, 2010, 21:29
Благодаря за бързия отговор първо! Сега по темата - еми под бозето на 60 херца няма проблеми , а под линукс на 60 херца не мога да погледна към монитора! И аз не мога да го разбера това нещо! За тва питам на црт не съм имал никакви проблеми с хиксорга - ама никога!

Edit:Това е за първия отговор!
10  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Всичко за LCD мониторите и Х... -: Jun 08, 2010, 20:47
Кое по дяволите се гледа при LCD мониторите - рефреш рейта или нещо друго??? Значи имам монитор KSA 2275A , и не може да го подкарам да не ми дразни очите като под винбозата! Кажете как да  видя какъв моделайн ми трябва за резолюция 1680х1050??? Чувам ( а си е и така и под винбозата) че при 60 херца лцд мониторите не изморяват очите - да така е... но под линукс не мога да го постигна кое се бара - не знам! Може би пиксел клока но къде да намеря моя монитор какъв пиксел клок подържа - ако някой обясни подробно тази (за мен) микстерия ще бъда благодарен, благодаря предварително!

Поздрави ЕрУ!
Страници: [1]