Ето, недоволния сега съм аз.
Имаше едно предаване по ТВ7, на което имах почти пълния архив — Въпрос на гледна точка.
За руснаците това наистина не е война, а нещо като разширено учение. Участват с едва 20% от мирновременния си, военен персонал. Определено са правили учения почти всяка година с много повече.
Но за украинците, които направиха три мобилизации и участват на 300% — хич не е някаква забава.
Та, ако си руснак или американец, това в Украйна наистина не е нищо особено. Така де! Във военната доктрина на САЩ се говори за две световни и три локални войни едновременно. А пък в руската не се церемонят и толкова. Там пише — бум-бум.
Но, ако не си американец или руснак, какво ще си помислиш, ако ти бъде казано, че някъде има фронт, който е над 1 800 км и се разширява, че са изстреляни хиляди ракети, повече отколкото американците изстреляха в Ирак, че използваната артилерия не може да се преброи, че има хиляди танкове и БТР-и, десетки дневно мисии на авиацията, много потопени кораби включая крайцер, минни полета, десетки хиляди загинали и ранени и так дале?
Ами за нормален човек това си е пълномащабна война от всякъде. Ако съберем всичките войни, които България е водила последните сто години, може и да догодим тези цифри.
=*=
Това за атомната централа на Джет няма да го коментирам, защото не съм го проверил все още. Но, ако наистина е ударена една от двете останали АЕЦ на Украйна и този удар е дошъл от руснаците, а не е провокация, то съм сигурен, че не са стреляли директно по нея, а някоя подстанция или нещо такова, колкото да спрат подаването, а не да нарушат работата на АЕЦ. В Москва може да са пълни психопати, но поне имат мозък да не стрелят по такива цели.
За сметка на това ще споделя, напълно проверена информация от вчера, която не смятах да я коментирам. Вчера се разбра, че укро-фашистите са стреляли в центъра на гр. Донецк (два милиона, колкото София). Всъщност не знам дали е работа на Кракен, но определено издалия заповетта е човеконенавистник. А после питат, защо така ЛНР и ДНР решиха да се отцепят. Ами те стрелят по собственото си,
мирно население. Поне претендират да са техни граждани.