Автор Тема: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2025 год.  (Прочетена 165719 пъти)

Nik123

• Напреднали
  • Публикации: 3545
  • Distribution: Mageia, Q4OS
    • Профил
Мхм. Всеки си решава за себе си. На мен нещо ми куцат версиите, че са се целили точно в болницата с децата, или точно в плажа на Севастопол.
Активен

4096bits

• Напреднали
  • Публикации: 6569
    • Профил
Доколкото помня, една ракета земя въздух падна в Полша и Украйна твърдеше, че е изтреляна от руснаците. Доказа се, че е изстреляна от украинците.
След това се разкрещяха за руска ракета ударила пазар и убила, не зная колко души. Отново се оказа, че е долетяла от Украйна.

Позволи ми да се съмнявам, че руснаците са ударили болницата. Още повече, че единствения източник е украински канал в Телеграм. От там дойде първоначалното твърдение и се поде от медиите.

Ще изчакаме и ще видим, каква е истината за тази болница.
Активен

As they say in Mexico, "Dasvidaniya!" Down there, that's two vidaniyas.

kuunlaaksot

• Напреднали
  • Публикации: 207
  • Distribution: CRUX
    • Профил
разбира се, че ти е позволено.

Предполагам обаче, не се съмняваш, че болницата в газа, израел я удари, а не палестинците от паркинга до нея?
Активен

lunarvalleys

4096bits

• Напреднали
    • Профил
За коя от всички болници в Газа питаш?
Активен

remotexx

• Напреднали
  • Публикации: 3581
    • Профил
А да видим как ще реагират на изненада в гръб... Както малкия брат, така и големият.
https://rybar.ru/piwigo/upload/2024/07/12/20240712152831-3fdf576f.jpg
Активен

kuunlaaksot

• Напреднали
    • Профил
« Последна редакция: Jul 13, 2024, 11:16 от kuunlaaksot »
Активен

lunarvalleys

kuunlaaksot

• Напреднали
    • Профил
За коя от всички болници в Газа питаш?

За тая дето веднага гръмнаха медиите, Ал ахли.
Активен

lunarvalleys

kuunlaaksot

• Напреднали
    • Профил
Мхм. Всеки си решава за себе си. На мен нещо ми куцат версиите, че са се целили точно в болницата с децата, или точно в плажа на Севастопол.

да, "всеки сам си преценя".

Друга теория е, че понеже имаше украински удар в Сочи, където загинаха две деца, това е отговорът.
Активен

lunarvalleys

kuunlaaksot

• Напреднали
    • Профил
4096, интересно е как ти твърдеше, че лошите украински войници се криели из болници, училища и други цивилни обекти, и съответно руските атаки срещу тези обекти са някак оправдани. В същото време, за теб поне хубавците от Хамас явно ама изобщо не правят такива работи, въпреки всички материали за тунели, сладове за боеприпаси и пр именно по такива места, включително и детски градини.

Избирателното мислене е забележителен феномен. Какво стана с "биологчните лаборатории" в Украйна за които се било "разбрало"? Нещо заглъхнаха и тея глупости.

Не си мисли, че одобрявам сриването на Газа и смъртта на невинни хора. Но подобна двумисъл (по 1984) ме хвърля в размишления. Също не съм фен на Зеленски в никакъв случай, но като теглим чертата Русия нападна Украйна, не обратното. Според мен трябваше да направи всичко възможно да не се стига до Руско нападение, а след като нападнаха да се търси начин за примирие, дори с цената на територии. Дайте им ги онея две области, барабар с Крим (дето Хрушчов, украинец, го е подарил на Украйна в рамките на СССР) и после -- кой от къде е. То е ясно, че тия два народа за векове ще се мразят. За сравнение, след ВСВ, Финландия въпреки съпротивата си и линията Манерхайм е капитулирала. Русия им е взела Карелия и излаз на север. Е, страната е прокопсала и без тези територии.

Активен

lunarvalleys

kuunlaaksot

• Напреднали
    • Профил
а, и да добавя

Интересно е как ти с готовност вярваш на данните за броя избити деца, пускани от Хамас, но ти е "позволено да се съмняваш" за болницата в Киев, понеже (според теб), данните за ракетата била пусната от украински телеграм канал. И да ти го кажа пак: убийството и на едно единствено дете е трагедия, и това което се случва е ужасно.

Хамас са бойци, които на рожденния ден на Путин безпричинно нападнаха напълно невинни хора на музикален фестивал, който иронично беше за солидарност и мир. Убиваха, изнасилваха, изтезаваха. При това с гордост сами си качваха в нета клипчетата как вършате тези неща. Това осъзнаваш ли го? Разкарваха трупа на гола и изнасилена жена метната отзад на пикап, така че тълпата мирни палестинци да се гаврят с трупа ѝ. Пуснаха си клипче на пленена израелка, която по кръвта и изпражненията по панталона ѝ, е близко до ума че са я изнасилвали анално. При това с прерязани ахилесови сухожилия, да не може да тича. За хората в чиите домове бяха влизали и избивали деца, родители, вързани заедно с тел и изгорени живи, ти подигравателно ми отговори някакви пълни небивалици, дето не ти прави чест да го извърташ на майтап.

А в същото време, палестинци живеещи в гнилия Запад излязоха по улиците тържествуващи, черпеха с кафе и локум. Голяма радост.

Ай, приятен уикенд на всички. [_]3
Активен

lunarvalleys

spec1a

• Напреднали
  • Публикации: 4167
    • Профил
   Абе,kuunlaaksot, ти си много проеврейски настроен бе !  :o

Само,че,и палестинците,и (донякъде) евреите,са семити.
Към началото на 7 век,е нямало на практика никаква разлика между
евреи и араби; появата на исляма е причината едни семитски племена
да се отделят от други,и те "стават" араби ...
По нататък хазарите  "стават" евреи,омешват се и т.н.

Как ще обясниш омразата между,на практика,далечни братовчеди ?

И,ако не е тайна,евреин ли си ?  :o
Активен

4096bits

• Напреднали
    • Профил
Лошите украински войници наистина се разполагаха в училища и болници, макар и празни. И когато ги удареха, ревяха по медиите. Знаеш го.
Впрочем, те и до днес удрят по атомната центала в Запорожие. Или и ти ще кажеш, че руснаците бият поцентралата, докато са на място? Хвърлят ракети по своите?

А относно Хамас, IDF бяха хващани непрестанно в лъжи. Коя от коя по-некадърно скалъпени. Нямам причина да им вяравам. Освен това, са страна в конфликта, а това е още една причина да не им вярвам. Онзи смотан говорител, дето сочеше списък с някакво разписание по дни и обясняваше, как това били имената на терористи. Все едно само той разбира арабски. Но забравя, че днешните камери са 4К и само трябва да прокараш два пръста по дисплея, за да видиш и порите покожата му.
Забрави ли, как сочеха сака с оръжие, скрит зад машината за ЯМР. Стомана зад гигантски електромагнит…
Тунелите, та тунели. Доколкото се разбра, повечето от тези подземни съоръжения са строени преди доста години и не от Хамас.
А, израелската армия е избила по-голямата част от цивилните жертви на 7 октомври, щото им било заповядано да стрелят по всичко дето мърда. Заповядано многократно.
Примери, за лъжите на израелците колкото искаш.

А това, че Хамас е създадена и финансирана от Израел?
Лично това говедо Нетаняху, когато се върна 2009 на власт, беше решил да подкрепи Хамас и го правеше. С пари от Катар.

Все едно!
Говориш така, все едно не са ни тъпкали турците почти половин хилядолетие и не сме имали право на борба срещу тях.
За двойни стандарти ли ще ми говориш?
Активен

kuunlaaksot

• Напреднали
    • Профил
   Абе,kuunlaaksot, ти си много проеврейски настроен бе !  :o

Само,че,и палестинците,и (донякъде) евреите,са семити.
Към началото на 7 век,е нямало на практика никаква разлика между
евреи и араби; появата на исляма е причината едни семитски племена
да се отделят от други,и те "стават" араби ...
По нататък хазарите  "стават" евреи,омешват се и т.н.

Как ще обясниш омразата между,на практика,далечни братовчеди ?

И,ако не е тайна,евреин ли си ?  :o

Значи написах няколко примера за зверства от страна на Хамас, и ти веднага реши че съм "много проверейски настроен". По горе съм писал, че не одобрявам това че газа я сриват от месеци. От 33 болници, са разрушени 30. Да не мислиш, че ме радва това? разбира се, че не. Това палестински настроен ли ме прави? Или понеже в елементарното ти мислене, аз съм "враг" още от времето на ковид, гледаш да ме туриш наред с другите неща, които мразиш?

> И,ако не е тайна,евреин ли си ?  :o
не, не съм евреин. Ти арабин ли си, че ги мразиш толкова?

И, ако не е тайна, нормален ли си?

« Последна редакция: Jul 13, 2024, 18:35 от kuunlaaksot »
Активен

lunarvalleys

kuunlaaksot

• Напреднали
    • Профил
Цитат
Хамас е създадена и финансирана от Израел?
Оок... няма какво да си кажем повече. :D

Поне по тая тема, иначе ми харесва да си говоря с тебе.

Вярвай си каквото те кефи.
Активен

lunarvalleys

4096bits

• Напреднали
    • Профил
Не е необходимо да вярвам.
Не зная, на какво точно се смееш. Създали са ги, за да се противопоставят на Ясер Арафат и Фатах.

https://www.reuters.com/world/europe/eus-borrell-says-israel-financed-creation-gaza-rulers-hamas-2024-01-19/

Това е само един линк.
Но по интересното е, че дори слугинажните на правителството на САЩ медии пишат по въпроса. Като CBC News например. Reuters, както виждаш.

Една подробност…
Не видях да отрече нещо.
Вместо това отново на лично го обръщаш. На такова не кълва  ;D
Активен

Подобни теми
Заглавие Започната от Отговора Прегледи Последна публикация
ЧНГ 2022
Живота, вселената и някакви други глупости
spec1a 6 5848 Последна публикация Jan 03, 2022, 09:22
от cybercop
Руско-Украинска война от 2022 год.
Живота, вселената и някакви други глупости
Acho 1492 89164 Последна публикация Jun 23, 2022, 09:21
от remotexx